bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pozvanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pozvanie

JUDITA BILÁ číta z knihy POZVANIE:

Hlavná hrdinka Leonora je v podstate šťastný človek, žije v malom, ale zato vlastnom londýnskom byte obyčajným, normálnym životom. Desať rokov sa snaží zabudnúť na čosi, čo sa kedysi dávno stalo... Prekvapí ju však nečakaná správa od istej Florence, ktorá ju pozýva na rozlúčku so slobodou jej dávnej kamarátky Clare. Stretnúť sa s Clare po desiatich rokoch? Napokon sa vo veľkom presklenom dome uprostred pustatiny, kde nie je ani mobilný signál, zíde pozoruhodná spoločnosť. Málokto tuší, prečo sa tam naozaj vybral a dal nahovoriť na podivnú avantúru s neznámymi ľuďmi. Alkohol a kokaín im spočiatku pomáhajú uvoľniť sa, ale atmosféra začína pomaly hustnúť, všade sa ticho vkráda napätie, nervozita, neistota, strach... Do okien veľkého domu akoby stále niekto nazeral a sliedil... Neodbytná predtucha, že sa niečo stane, sa musí naplniť...
Triler Pozvanie spĺňa všetky predpoklady na to, aby sa stal skvelým čitateľským zážitkom a rozochvel strunu obyčajného ľudského strachu, lebo príbeh svojimi nečakanými zvratmi zasiahne človeka presne tam, kam má.

 

Dostupné verzie titulu

Pozvanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Pozvanie

Originálny názov: In a Dark, Dark Wood

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

SUPER príbeh (Lucia Braunová, 13.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci som podľa recenzie čakala väčšiu hrôzu :) možno niečo na spôsob SAW, vôbec mi neprekážalo, že to bol úplne iný príbeh. Páčili sa mi autorkine opisy a celkové rozprávanie deja, aj keď nepoužívala príliš expresívne slová na vyjadrenie strašidelnej atmosféry, podarilo sa jej ju navodiť. Postavy "zneli" uveriteľne a dialógy pôsobili veľmi prirodzene, občas som mala pocit, že sedím s tými mladými ľuďmi aj ja v presklennej chate (vile), boli mi sympatickí - aj tí záporní :) Partia mladých ľudí a pobyt na chate je vždy super námet na tajomný, desivý príbeh :) Autorka sa chopila tejto možnosti dobre a vytvorila naozaj napínavý román. Dočítala som sa, že je to prvotina. Rozhodne siahnem aj po ďalších knihách, ktoré napíše. Všetci, ktorí majú radi tajomné a napínavé príbehy a prekáža im veľa krvi, odporúčam :)

Napinave citanie s prekvapivym rozuzlenim! (Alca, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knizku som si zakupila hned, ako vysla. Zaujal ma putavy obsah aj pekny design obalky a dufala som, ze ma ani dej nesklame. Kto ma rad Joy Fieldingovu alebo komu sa pacilo Dievca vo vlaku tak si pride na svoje aj pri tejto knihe. Sice som ocakavala viac krvavych scen, ale Pozvanie je o niecom inom - ide skor o psychologicky thriller - a kedze je pisany jednoduchym, avsak zaroven putavym stylom, da sa brat aj ako "oddychovka" na vikend☺

Nechod !!! (Danka, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velky preskleny dom, do ktoreho vsetci vidia a vy vidite vsetko naokolo. Az nato, ze okolo vas je akurat kvantum stromov, jedna garaz a tma. Tma, aku dokaze vytvorit iba husty les. Mobilny signal? Tazko. Susedia? Boli by blazni. Dosla kava? Sladkosti ci chipsy? Kym dojdete do najblizsieho obchodu,prejde vas chut..Ano. Na prvy pohlad otrepane prostredie s ocakavanim deja, nad ktorym akurat tak mavnem rukou a pofrflem si, ze som sa dala nahovorit na knihu akych su napisane tucty. No kedze naozaj malokedy odlozim knihu nedocitanu, skusala som. Obracala dalsiu a dalsiu stranku. A frflala coraz menej a menej.. Rovnako ako hlavnej postave Leonore i mne prislo divne pozvanie na rozlucku so slobodou od spoluziacky, ktoru roky nevidela. Niesu kamaratky. Boli. Ale to uz bolo davno. Napriek vahaniu nakoniec podlahne a ide. Chyba.. Pekne som si ponatahovala nervy a podvihala tlak. Ak by sa dala merat vyska adrenalinu pri citani knih, celkom by ma zaujimalo ake hodnoty som dosahovala. Napisat ze pribeh bol napinavy je totiz az prilis obycajne. Milujem krimi, trillery. Milujem ked je pribeh pisany formou, v ktorej sa zo sucasnosti vraciam vo flasbackoch do minulosti a pomalicky zistujem, patram, co vsetko predchadzalo tomu, co sa deje teraz. Kniha Pozvanie tieto moje kriteria splnila do bodky. Nora z nemocnicnej postele nuti svoju pamat pootvorit dvere a zistit, co sa v sklenenom dome cez rozluckovy vikend stalo. A ja som si to pekne krasne odzila s nou. Keby sa dalo vratim cas, poklepem jej po ramene a viackrat poviem: "nie." No na druhu stranu, prisla by som tym o paradny citatelsky zazitok.

milo prekvapila (Sue, 26.5.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Od autorky som zatiaľ nečítala nič a práve preto som bola týmto príbehom naozaj milo prekvapená. Občas som si hovorila, že sa hlavná hrdinka správa neuvážene a niektoré veci si mohla vydedukovať aj skôr, no kde by potom bola zápletka, no nie? Miestami je príbeh predvídateľný, no celkovo všetky situácie do seba krásne zapadajú. Pozvanie ma skutočne milo prekvapilo. Nečakala som, že ma dej až takto strhne. Príbeh sa čítal jedna báseň až mi miestami po chrbte behali zimomriavky. Určite si od autorky prečítam aj niečo ďalšie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Strašne sa mi chce spať, ale ustavične mi niečím svietia do očí. Prezerajú si ma a prehadzujú a postupne ma zoblečú z krvavých šiat. Čo sa stalo? Čo som spravila?
Vláčia ma nekonečnými chodbami. Osvetlenie je na noc stlmené a v izbách spia pacienti. Niektorí sa prebudia a podľa ich vyjavených pohľadov a toho, ako klopia oči, si viem živo predstaviť, v akom stave asi som. Odvracajú sa odo mňa ako od niečoho poľutovaniahodného a smutného.
Doktori mi kladú otázky, na ktoré neviem odpovedať.
Nakoniec ma napichnú na prístroje a nechajú s poctivou dávkou tlmiacich liekov v žilách, takže ledva vnímam.
Sama však predsa len nie som.
Pootočím sa, hoci to poriadne bolí, a cez drôtom vystužené okno na plechových dverách zbadám policajtku, ako pokojne sedí na stolčeku.
Strážia ma a ja netuším dôvod.
A tak tam ležím a hľadím jej na temeno, hoci najradšej by som vstala a šla sa jej spýtať, čo sa stalo. Chýba mi však guráž. Netuším, či by ma nohy udržali, a najmä neviem, či by som zniesla pravdu.
Dosť dlho ležím, počúvam bzukot prístrojov a kvapkanie roztoku s morfiom. Bolesť v hlave a nohách sa vzďaľuje, až napokon konečne zaspím.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x