bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veda života: 219 dôvodov na prehodnotenie každodennej rutiny

Vydavateľ: PRÍRODA (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 15,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,92 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 3,98 € (zľava 20%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veda života: 219 dôvodov na prehodnotenie každodennej rutiny

Objavte vedu na pozadí vašich každodenných zvykov a urobte svoj deň zdravším, šťastnejším a zmysluplnejším.

Veľa činností, ktoré považujeme za samozrejmé, v skutočnosti podkopávajú naše zdravie. V tejto prevratnej knihe veda vyvracia staré povery a Dr. Stuart Farrimond ponúka svoj vedecký pohľad na bežný deň v našom živote. „Mám si čistiť zuby pred alebo po raňajkách?“, „Ako sa vyhnúť poobednej únave?“, „Jem zdravo, prečo si teda nedokážem ustrážiť svoju hmotnosť?“ Kniha odpovedá na tieto a mnohé ďalšie otázky.

Dr. Stuart Farrimond využíva najnovšie výskumy zo psychológie a tiež z oblasti výživy, biológie a fyziky a odkrýva fakty na pozadí trendov. Na základe skúseností poskytuje rady pre všetky oblasti každodenného života, aby ste dokázali robiť lepšie rozhodnutia.

Jeden deň – jedno telo – vyše 200 príkladov vedy v praxi.

Z anglického originálu The Science of Living, (Dorling Kindersley Limited, Londýn 2020) preložila Ivana Kociská.

Detaily o knihe

Názov: Veda života: 219 dôvodov na prehodnotenie každodennej rutiny

Originálny názov: The Science of Living

Objednávací kód NH205219

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veda života (Mária Takáčová, 30.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorom tejto knihy je Dr. Stuart Farrimond – lekár, spisovateľ, pedagóg a najmä popularizátor zdravovedy. Zaujímavé sú nie len jeho knihy a blog ale aj jeho životný príbeh. V čase, keď pôsobil ako lekár na plný úväzok mu bol diagnostikovaný nádor na mozgu, ktorý ho prinútil zavesiť stetoskop na klinec a tak sa po úspešnom vyliečení začal venovať vzdelávaniu a popularizácii zdravovedy modernými a pútavými spôsobmi. Prostredníctvom sociálnych sietí, blogu, videí a vystupovania v televíznych a rozhlasových programoch si získal množstvo fanúšikov po celom svete, ktorým pravidelne prináša zaujímavé novinky zo sveta vedy týkajúce sa zdravého životného štýlu. Súhrn najzaujímavejších a najužitočnejších informácií ponúka vo svojej najúspešnejšej knihe Veda života. V knihe nájdete 219 dôvodov na prehodnotenie každodennej rutiny. Podľa mňa je to ideálna kniha na čítanie pred spaním. Veď je vedecky dokázané, že ak večer uprednostníte knihu pred televíziou, počítačom či tabletom, zlepší sa kvalita vášho spánku. Kapitoly sú krátke, pútavé a výstižné, takže ich čítanie pre vás nebude namáhavé ani na konci dlhého a náročného dňa. Kniha je zostavená prehľadne a jednotlivé súbory informácií sú chronologicky usporiadané do štyroch častí: Ráno, Popoludnie, Večer a Noc. V každej z týchto častí nájdete množstvo (zlo)zvykov spojených s tou-ktorou časťou dňa a aj jednoduché zdôvodnenie, prečo by sme mali tieto svoje zvyky prehodnotiť. Kniha je plná prehľadných grafov, diagramov a názorných ilustrácií, vďaka ktorým si nové informácie ľahšie zapamätáte. Každý si v nej nájde niečo, čo mu môže uľahčiť deň, zlepšiť náladu, zmierniť napätie, priniesť pokoj, zvýšiť tvorivosť, dosiahnuť lepší výkon či inak zjednodušiť život. Ide o unikátnu knihu plnú inšpiratívnych nápadov, ktorá ponúka množstvo vedecky overených skratiek k spokojnejšiemu, efektívnejšiemu a zdravšiemu spôsobu života.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x