bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Will Grayson, Will Grayson

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Will Grayson, Will Grayson

JURAJ KEMKA číta z knihy WILL GRAYSON, WILL GRAYSON:

V jeden studený večer sa na najnepravdepodobnejšom mieste v Chicagu stretnú dvaja neznámi chlapci s rovnakým menom. Od tej chvíle sa ich životy prepletajú.
Hoci žijú na rozličných predmestiach jedného mesta, akoby žili na rozličných planétach. Keď ich osud zaveje na prekvapujúcu križovatku, životy Willov Graysonov sa uberú nečakaným smerom. S pomocou nových aj starých priateľov vrátane obrovského Drobca Coopera, futbalového útočníka a nevšedne nadaného autora muzikálu, Will a Will začnú smerovať k romantickému rozuzleniu, ktoré vyvrcholí najúžasnejším stredoškolským muzikálom v dejinách.

Z anglického originálu Will Grayson, Will Grayson (Penguin Group,
New York 2010) preložila Tamara Chovanová.

 

Dostupné verzie titulu

Will Grayson, Will Grayson Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Will Grayson, Will Grayson

Objednávací kód NA202618

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

neublížila (Magdaléna Horváthová, 6.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha bola na spracovaná dobre. V niektorých pasážach mi popravde začínalo prekážať, ako sa dej posúval či čo sa v ňom dialo. Rozdiel kapitol, keď sa dvaja Willovia striedali bol značný, takže ste sa nemohli pomýliť, kto práve rozpráva svoju časť príbehu. Celkovo hodnotím knihu za priemer. Mohla byť aj lepšia.

Netradičnosť na papieri (Ivana Goliašová, 30.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som si knihu kupovala vôbec som nevedela do čoho idem. Mám rada Johna Greena a jeho knihy, tak som sa samozrejme tešila aj na jeho novinku. Vzala som si ju so sebou do Tatier na liečenie a pustila sa vonku v prírode hravo do čítania. Takže som vlastne nič ani nečakala. Ale príbeh s touto tématikou ma teda veľmi zaskočil, nie negatívne, ale skôr pozitívne. V knihe sa nádherne prelínajú dva štýly písania, veľmi jemne cítiť rozdiel v rukopisoch jednotlivých autoroch a ich postavy sú úplne odlišné. Objavuje sa tam Will Grayson, ktorý trpí depresiami a je sklamaný zo života, ktorý vlastne sám nevie čo chce (kapitoly sú písané bez veľkých písmen, čo ma naozaj zaujalo). V Sexshope sa stretne náhodne pri platení so svojou kreditkou s druhým Willom Graysonom, ktorý je typický mĺkvy chlapec. Nikdy nehovorí svôj názor nahlas a drží sa svojich pravidiel. Ale časom zistí, že život nie je o pravidlách. Celkovo kniha je písaná pekne, jednoducho, vtipne (naozaj sa človek nasmeje). Kniha je o láske, o tom, ako si musíme vážiť samy seba, akú hodnotu má priateľstvo, dôvera a že za lásku sa človek hanbiť nesmie, za to, kým je.

Originál (Karina Holendová, 24.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vtipne spracovaný príbeh do knihy. Kamarátka to teraz dočítala a nemohla si túto knihu vynachváliť. Tak som sa rozhodla že si ju prečítam ale akosi som nato nemala možnosť. Aspoň poviem čo si myslím o tých pár strán čo som si od nej prečítala. Strašne som sa na tom nasmiala, hlavne pri tých textoch pesničiek. Doteraz si to spolu spievame.

Oddychovka (Gita, 7.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Fajn oddychovka, ale prišlo mi to až príliš sladké a zidealizované :)

Neobyčajná kniha (Vivienne Čorgoová, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že túto recenziu píšem celá uslzená-a práve mi spadla slza na klávesnicu. Prečo, pýtate sa? Pretože som len pred pár minútami dočítala jednu z najdokonalejších kníh, aké boli kedy napísané. Áno, hovorím o Will Grayson, Will Grayson od dvoch úžasných autorov. Možno si vravíte, že tento žáner (Young Adult) nie je pre vás, no môžem vám zaručiť, že toto nie je len hocijaké prerozprávanie života tínedžerov, nie je to ani o tom ako sa opíjajú a ničia verejný majetok. Síce tínedžeri sú hlavnými postavami a vyvádzajú mnoho hlúposti no rýchlo si týchto tínedžerov zamilujete a často vám budú pripomínať samých seba. Aj keď veľa ľudí hovorí, že obyčajné Greenovky sú nudné a stále o tom istom, ja som aj tak presvedčená, že Greenove knihy sú dobre práve kvôli jeho úprimnosti. Pri jeho knihách sa totiž zvyčajne musím zastaviť, aby som si uvedomila, že to čo píše je až strašidelne pravdivé. Že tie slová, ktoré zapĺňajú celú knihu sú akoby stvorené pre mňa a uvedomím si, že John Green má zase pravdu. A v tejto knihe- knihe o láske, rodine, no aj o ťažkom živote homosexuálov mi John Green opäť vyrazil dych. Pravdupovediac ani neplačem kvôli koncu knihy, pretože ten bol úžasný. Plačem práve kvôli tomu, že Green mi zase zmenil život ďalšou knihou zo svojho pera. A tentoraz sa John Green spolčil s Davidom Levithanom práve preto, aby stvorili zázrak v podobe tejto knihy. Tento príbeh rozhodne odporúčam čitateľom každého veku! A na konci si musíte uvedomiť, že to vlastne nie je ani tak o tej knihe, ale o tom, čo vo vás vyvolala a čo všetko vo vás zmenila!

Originálne a hravé (Monika, 2.3.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Niekedy rozmýšľam, prečo sa mne, ženskej pred tridsiatkou, stále páčia knihy žánru young adult. Dobre, sú to oddychovky, ale ako si tak čítam zákulisné info o Willovi Graysonovi, bude to možno aj preto, že tieto knihy sú často originálne a hravé – svojím obsahom aj spracovaním. Ak by som mala knihe Will Grayson, Will Grayson niečo vytknúť, bolo by to… hm… čo také by som si vymyslela… Vlastne nič. Možno pomalší rozbeh, možno chýbajúci wow efekt, možno (pre mňa) viac srandy či podčiarknutia hodných myšlienok. Ale tú sú len detaily, našťastie môžem povedať, že to bola naozaj výnimočná kniha a jej prečítanie odporúčam všetkým milovníkom autorov/žánru.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Naposledy som plakal na svoje siedme narodeniny, keď som videl film Všetky psy idú do neba. Podľa názvu som si mohol domyslieť, že sa to neskončí veselo, ale na svoju obranu môžem povedať len to, že som mal sedem rokov. A odvtedy som neplakal. Jednoducho nechápem, aký má zmysel plakať. Okrem toho mám pocit, že plaču sa možno vyhnúť – okrem úmrtia príbuzných a podobne –, stačí, ak sa človek drží dvoch veľmi jednoduchých pravidiel: 1. Na všetko zvysoka kašle. 2. Drží hubu. Všetky nešťastia, čo sa mi kedy stali, vyplývali z toho, že som nezachoval jedno z týchto pravidiel.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x