bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:55

Ďalšie podoby titulu:
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru

Príbeh o priateľstve dvoch chlapcov, ktoré je ako vesmír: magické a bez hraníc. O priateľstve, vďaka ktorému objavíte pravdy nielen o sebe, ale aj o ľuďoch, akými by ste raz chceli byť. Dante je výrečný a sebaistý. Ari ťažko hľadá správne slová a v ničom si nedôveruje. Danteho pohlcuje poézia a umenie. Ari tápa v spomienkach na staršieho brata, ktorý skončil v base. Zdá sa, že chlapec ako Dante s jedinečným pohľadom na svet, bude tým posledným, komu sa podarí zbúrať múry, čo si okolo seba vystaval Ari. Keď sa Ari a Dante stretnú, vznikne medzi nimi puto, ktoré nastaví zrkadlo pravde skrytej v hĺbke duše, a pomôže im odhaliť, akými ľuďmi by sa raz chceli stať. No do cesty sa im stavia mnoho prekážok a len viera v seba - a v silu ich priateľstva - je spôsob, ako zo života vyťažiť čo najviac.

Detaily o knihe

Názov: Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je ťažké nájsť knihu, ktorá vás očarí tak, ako mňa táto. Benjamin Alire Sáenz si ma touto knihou nesmierne získal. Je to nádherne napísaný príbeh plný hlbokých myšlienok a dialógov. Som rada, že sa v @slovart_vyd rozhodli pre dotlač, pretože túto knihu si potrebujete prečítať. Ari je znudený, osamelý a frustrovaný doslova zo všetkého. Nekonečné leto ma pred sebou preto si ho skracuje prácou - otáčanie hamburgerov. Jeho matka ho hlboko miluje, ale nedokáže sa s ním stotožniť tak, ako predtým. Jeho otec je stratený v nočných morách vojny vo Vietname. A ako mexicko-americký tínedžer sa cíti vzdialený od svojich rovesníkov. Až kým nestretne Danteho, svojrázneho chlapca z inej školy. Dante otvára Ariho myseľ novým zážitkom a pocitom. Dante je výrečný a sebaistý. Pohlcuje ho poézia a umenie. Ma jedinečný pohľad na svet a milujúcich rodičov. Keď stretne Ariho, vznikne medzi nimi puto. Hneď ako sa spoznali som tušila, že su naozaj spriaznené duše. Arimu sa vtedy život otočil o 365°. Dante ho zbavil strachu a zbúral múry, ktoré si Ari vystaval. Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru je jednou z tých kníh, ktoré by si mal prečítať každý. Je to krásne, je to inšpirujúce, je to zničujúce. Je to skutočné tak, ako je málo románov. Je to objatie, rana, krik a plač, všetko zabalené do jedného spaľujúceho príbehu. Pri knihách nikdy neplačem, ale ak by som neplakala pri tejto, tak neviem. V knihe sú témy ako - dospievanie, nachádzanie seba samého a hlavne priateľstvo. Kniha sa číta rýchlo a ľahko, zachová vo vás emócie, o ktorých ste ani netušili, jednoznačne neomrzí, prinúti vás zamyslieť sa a hlavné postavy si zamilujete. Knihu odporúčam každej romantickej duši.

Velmi zaujimave (Ivana Cernakova, 17.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Mexicky 15-rocny chlapec Aristoteles je samotar, ktory jedneho dna spozna 15-rocneho mexickeho chlapca, ktory o sebe tvrdi, ze nie je dostatocny Mexican. Dante ho nauci plavat a my sa tym dostaneme do roku 1987, kedy tito dvaja mladi chlapci hladaju sposob ako sa stat muzmi a vyrovnat sa so vsetkym, co k tomu patri. Bolo to fakt dobre. Zachytenie oboch chlapcov (obaja mi sem tam liezli na nervy, ale verim, ze to tak ma byt, aj ja som musela v patnastich liezt na nervy vela ludom :-D), pacil sa mi druh humoru, ktory pouzival autor v celej knihe. Velke big plus (skoro az na 5-tu hviezdu) za rodicov. Obe dvojice boli vyborne napisane, vykreslene, nic prehnane, tak akurat, boli naozaj uveritelni a mne teda vsetci maximalne sympaticki. Trochu mensie plus za Nohatu. Rodina by bez nej bola neuplna. Tak to ma byt. 5 hviezd nedavam, lebo koniec. Sorry :-)

Príbeh v srdci (Vivienne Čorgoová, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aristoteles a Dante...ich mená? Zvláštne ale ich priateľstvo a príbeh? Jedno z najkrajších aké ste kedy zažili. Táto kniha vás chytí za srdce a ostane v ňom už naveky pretože tento príbeh je to najkrajšie, čo tento svet mohol zažiť. A to všetko vďaka autorovi, ktorý bol ešte donedávna pre mňa neznámy. Môžem vám ale zaručiť, že príbeh Ariho budete milovať a pri Dantem si poplačete. Títo dvaja chlapci rozmýšľajú o svete tak, že vás to prinúti poriadne sa zamyslieť. A na konci si budete želať jediné-aby ste dokázali odhaliť všetky tajomstvá vesmíru.

Rozhodne odporúčam :) (Beťa, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru je kniha s najdlhším, ale s jedným z najkrajších príbehov, aké som kedy čítala. Ari a Dante mi prirástli k srdcu a každý ich zážitok som naplno prežívala, pretože autor presne vedel, ako napísať emócie a ich dobrodružstvá čo najrealistickejšie. :) Smiala som sa, plakala a celý príbeh si vychutnávala. Je plná nádherných myšlienok nad ktorými som sa ešte dlho zamýšľala.Kniha sa hneď po dočítaní zaradila na prvú priečku obľúbených kníh kvôli príbehu o dospievaní a spoznávania samého seba! :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x