bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín, 2. vydanie

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín, 2. vydanie

Colin Singleton má vo vzťahu k nežnému pohlaviu svoj jasný typ – dievčatá, ktoré sa volajú Katherine. Má to však chybu – zakaždým od nich dostane kopačky. Stalo sa mu to už presne devätnásťkrát. Tento veľký fanúšik prešmyčiek má odrazu strach, že je odpísaný, lebo zo zázračného dieťaťa zrejme nikdy nevyrastie dospelý génius, a tak sa vyberie na road trip. Vo vrecku má desaťtisíc dolárov, za pätami krvilačného diviaka a na sedadle spolujazdca najlepšieho kamaráta s nadváhou a s nehynúcou láskou k Sudkyni Judy, ale chýba mu Katherine. Colin má jasný cieľ: dokázať platnosť Poučky o podstate predvídateľnosti Katherín. Dúfa pritom, že pomocou nej získa možnosť predpovedať budúcnosť akéhokoľvek vzťahu a tak pomstí všetkých nešťastných zberačov kopačiek. Čo sa však v skutočnosti vďaka poučke stane? Svoju úlohu v premene citového života hrdinov zohrá láska, priateľstvo aj mŕtvy rakúsko-uhorský arcivojvoda!

Z anglického originálu An Abundance of Katherine (Penguin Group,
New York 2006) preložila Jana Melcerová.

Detaily o knihe

Názov: Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín, 2. vydanie

Originálny názov: The Abundance of Katherines

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neočarená (Dominika Štítnická, 7.2.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Prečítala som už mnoho kníh od Johna Greena, ale bohužiaľ táto jediná ma až tak veľmi neoslovila až na koniec knihy ako jeho ostatné knihy.

Výnimočná kniha (blogerka, 27.4.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som už niekoľko kníh od Johna Greena, ale jedine tejto sa podarilo ma úplne očariť. Možno to bude trochu veselšou témou, možno tým, že sa v nej Green na nič nehrá. Príbeh mi prišiel taký uvoľnenejší, každú chvíľu som narazila na nejakú trefnú alebo vtipnú hlášku. Postavy mi prišli tak normálne a realistické, až to bolo vlastne na pomery young adult netradičné :D V poslednej dobe je u mňa doslova sviatok, ak ma kniha ničím neirituje. Tak som si vďaka katarínam po dlhšom čase jeden takýto sviatok užila a oslávila :)

klasická greenovka (Monika, 25.4.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Colin je génius s IQ okolo 200. Nie je to taký ten šľahnutý vedec typu Sheldon Cooper, ale svoje… ehm zvláštnosti má. Okrem toho, že fakt veľa vie, miluje anagramy (prešmyčky v slovách) a má slabosť na dievčatá s menom Catherin. Keď sa s ním rozíde už 19. v poradí, depku začne liečiť s kamošom Hassanom na road tripe. Čo sa tam bude diať, koho stretnú, a že to bude určite zaujímavé a vtipné, ani nemusím písať - je to predsa klasická greenovka. A o Greenovi sa dá písať pomaly už ako o Nesbovi. Ak ho máte radi, prečítajte si ho. Ak máte radi žáner, ktorý píše, prečítajte si ho, lebo patrí určite k tomu najlepšiemu, čo spomedzi young adult u nás vychádza. Každá kniha je trochu iná, ale štýl písania ostáva. Preto môžem aj túto najnovšiu odporučiť každému - aj tým, ktorých sa téma rozchodov netýka ;)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Colin sa zhlboka nadýchol, zošuchol sa do vane a ponoril si hlavu. Plačem, pomyslel si, keď otváral oči a civel do mydlovej vody, ktorá ho štípala v očiach. Chce sa mi plakať, takže iste plačem. Ibaže som pod vodou, a tak neviem povedať, či naozaj. Ale Colin neplakal. Bolo to zvláštne, na plač bol priveľmi deprimovaný. Priveľmi zranený. Mal pocit, akoby mu Katherine zobrala tú časť osobnosti, ktorá plače.
Otvoril odtok vane, vstal, vyutieral sa dosucha a obliekol sa. Keď vyšiel z kúpeľne, našiel rodičov sedieť na svojej posteli. Keď boli v Colinovej izbe obaja naraz, nikdy to neveštilo nič dobré. Za tie roky to znamenalo:
1. Tvoja stará mama/starý otec/tetuška Suzie (ktorú síce nepoznáš, ale ver mi, bola veľmi milá a je veľká škoda, že) zomrel(a).
2. Dovoľuješ Katherine, aby ťa rozptyľovala pri štúdiu.
3. Ľudia počnú deti pri akte, ktorý ťa jedného dňa bude veľmi zaujímať, ale teraz by ťa v istom zmysle iba desil. A okrem toho ľudia niekedy robia veci, ktoré sa síce dejú pri splodení detí, ale k splodeniu vlastne nedochádza. Bozkávajú sa napríklad na miestach, ktoré nie sú na tvári.

Nikdy to neznamenalo:

4. Kým si bol vo vani, telefonovala ti nejaká Katherine. Mrzí ju to a stále ťa ľúbi. Spravila strašnú chybu a čaká ťa dolu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x