bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlo

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:184
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlo

„Za istých okolností sa môže stať vrahom každý z nás,“ hovorí profesor klinickej a forenznej psychológie Anton Heretik. Práve preto je vražda nielen zločinom, ale aj kultúrnym fenoménom a zlomovou udalosťou v rozprávkach, mýtoch, literárnych dielach i ľudských osudoch. Grécke mýty sú plné vrážd, Shakespearovými drámami sa valia potoky krvi, a to nehovoríme o filmovom priemysle produkujúcom horory a trilery.
Profesor Heretik už tridsaťpäť rokov pôsobí ako súdny znalec. Za ten čas sa ocitol zoči-voči stovkám páchateľov tých najzávažnejších zločinov, najmä vrážd. Táto skúsenosť ho priviedla k poznaniu, že vrahovia sa navzájom líšia intelektom, osobnosťou a motiváciou. To, čo ich však spája a čo spája ľudí na oboch stranách väzenského múru, je agresivita.
O zločinoch a ich páchateľoch, ktorí najviac utkveli v znalcovej pamäti, je aj táto kniha....

Dostupné verzie titulu

Zlo Elektronická kniha

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Zlo

Objednávací kód NA202505

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavá jednohubka (Petra, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spomienky súdneho znalca - tak by som rýchlo zhrnula o čom v tejto útlej knihe ide. Rozprávanie autora začína neslávne presláveným prípadom Ondreja R., takže som sa domnievala, že celá kniha sa bude niesť v duchu rozprávania o zločincoch, o ktorých sme už 100x počuli a 200x čítali. Opak bol však pravdou a každý ďalší príbeh ma viac a viac prekvapoval. Páči sa mi, akým štýlom autor knihu napísal: najskôr predstavil zločinca, jeho zázemie, čo o ňom zistil z psychologického hľadiska a aký to všetko malo vplyv na jeho činy. Perfektná kniha a veľmi zaujímavé a prekvapivé príbehy.

Skvelé (Monika, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
sychológ, profesor a v neposlednom rade súdny znalec Anton Heretik je odborník, ktorého ste už iste zahliadli v niektorom z médii, možno v nejakom televíznom dokumente, či tlači, keďže pracuje a pracoval na mnohých veľkých kauzách, ktoré šokovali a otriasli našou spoločnosťou. Napríklad vypracoval psychologický profil obžalovaných v prípade vraždy Jána a Martiny ( jedine Kočner odmietol, aby jeho stav hodnotil práve on ...) . Je zrejmé, ze sa pri svojej práci stretol a zhováral aj s tými najhoršími z najhorších. S tými, ktorí boli schopní vziať ľudský život. Jedni boli nadpriemerne inteligentní, iní zase tvorili hlboký podpriemer. Jedni si to všetko chladnokrvne naplánovali a presne vedeli, čo robia, no boli aj takí, ktorí veľmi rýchlo putovali pod nariadenú ochrannú psychiatrickú liečbu. . Pozorovaním, psychologickými testami a rozhovormi o živote počnúc narodením pomaly odhaľoval ich osobnosť a zároveň zisťoval, či a kedy sa začali prejavovať náznaky možného budúceho extrémneho správania, ktoré vyvrcholilo v mnohých prípadoch až vraždou. . V knihe Zlo si pán Heretik zaspomínal na prípady, ktoré v ňom najviac zarezonovali ... Mafián Černák, kanibal Čurko, nás najznámejší sériový vrah Rigo, členovia neslávne známeho policajného gangu a ďalší ... . Ja mám veľmi rada knihy a aj rôzne TV dokumenty o zločinoch, či zločincoch, takže mne kniha nemohla neulahodiť. Čítala som už viaceré o mafiánoch, aj o pôsobení spomínaného policajného gangu, no táto mi dala opäť nové informácie a pohľad na "vec", keďže sa venuje nielen skutkom ( ktoré sa stali )a motivácii vrahov, ale aj psychológii a ich osobnostiam. . Odporúčam

Spomienky súdneho znalca (Tomáš Senaj, 26.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Profesor Anton Heretik je uznávaný forenzný psychológ, ktorého odborné diela sú štandardne na veľmi vysokej úrovni. Knihou Zlo ale autor priniesol čitateľom niečo úplne nové. Zmýšľanie vrahov priblížil laickej verejnosti formou spomienok zo svojej bohatej súdno-znaleckej praxe. Autor čitateľom opisuje vrahov, ktorých prípady najviac utkveli v jeho pamäti. Kniha sa aj napriek svojej vysokej miere odbornosti číta pomerne ľahko. Aj keď sú príbehy, ktoré sú v tejto knihe opísané, častokrát desivé, autor si zachováva od páchateľov potrebný odstup a ich konanie neodsudzuje, ani neospravedlňuje. Podáva objektívny pohľad a nestranne opisuje motívy a pohnútky páchateľov, ktoré ich viedli k spáchaniu tých najzávažnejších zločinov. Pri čítaní knihy som si uvedomil, ako málo občas stačí, aby človek reagoval naozaj extrémne neprimerane. Veď ako hovorí sám autor: „Za určitých okolností sa môže stať vrahom každý z nás.“ Prečítal som už mnoho kníh o psychológii zločincov, no táto kniha je jedinečná v tom, že zachytáva výlučne slovenských páchateľov, čo je príjemným spestrením pri neustále sa opakujúcich príbehoch „učebnicových“ celosvetovo známych vrahov, no na druhej strane až desivo pôsobí zistenie, že rovnaké hrôzostrašné činy sa dejú aj v našej spoločnosti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 17,50 €.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x