bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Niekto sa díva

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Niekto sa díva

Inteligentná, dobre informovaná, húževnatá, metodická, vynachádzavá a diskrétna. Bailey Carpenterová, súkromná detektívka vo firme Holden, Cunningham a Kravitz.

Bailey má všetko. Alebo aspoň mala - prácu súkromnej detektívky v špičkovej miamskej právnickej firme, luxusný byt v štýlovom mrakodrape v centre mesta, príťažlivého priateľa, obrovské dedičstvo. Zdanlivo idylický život.
Lenže to bolo ešte predtým, než ju surovo prepadli a úplne stratila istotu. A keďže polícii sa nepodarilo toho násilníka chytiť a nemá nijaké stopy, Bailey sa nevie zbaviť pocitu, že niekto sleduje každý jej pohyb. Ani keď sa do jej bytu prisťahuje nevlastná sestra Claire a jej dcéra tínedžerka Jade, aby sa o ňu postarali, nepodarí sa im zbaviť ju stavov úzkosti. Bailey trpí nočnými morami a začne pozorovať svojich susedov cez silný ďalekohľad, najmä jedného nájomníka v budove oproti jej domu, tým je priam posadnutá. No zvláštne udalosti, ktorých je svedkom, len znásobujú jej obavy. Bojí sa o svoje duševné zdravie. Čo ak je to všetko len v jej hlave? Je stupňujúca sa paranoja symptómom traumy, ktorú prežila? Alebo sa niekto naozaj díva?

Z anglického originálu Someone is Watching
(Ballantine Books, New York 2015)
preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Niekto sa díva Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Niekto sa díva

Originálny názov: Someone Is Watching

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavý psychotriler (Kornélia Bobáľová, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Psychotrilery sú moja kategória kníh, ktoré nikdy nenudia a držia ma v napätí do poslednej strany. Táto kniha splnila všetky moje očakávania a autorka u mňa boduje ako TOP! JOY píše úžasne s ľahkosťou, zrozumiteľne, dej je perfektne vygradovaný, nič vám neunikne a knihu ako celok si krásne vychutnáte :-)

Niekto sa díva (Jana, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fieldingová je moja obľúbená autorka a vždy s očakávaním siahnem po jej ďalšej knihe. A hoci určite napísala aj lepšie knihy, ako je táto, tak jej v nej všetko, čo je pre Fieldingovej knihy charakteristické - dramatický príbeh, pútavý gradujúci dej a nakoniec prekvapivé rozuzlenie. Typická Fieldingová :-)

Fajn oddychovka (Lucia Braunová, 1.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Námet na príbeh bol zaujímavý, ale spracovanie ma až tak neoslovilo, no to nič nemení na tom, že ide o moju obľúbenú autorku. Myslím, že by knihe neuškodilo ubrať pár desiatok strán, vtedy by to bolo to pravé orechové. A musím povedať, že záver ma prekvapil, samozrejme ako vždy, bol nečakaný, ako to už u Joy býva zvykom :) za prečítanie určite stojí

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Blížila sa polnoc, čupela som tam už celé hodiny a podráždenosť sa mi ovíjala okolo vedomia ako hladná boa. Pomyslela som si, že ak v najbližších minútach niečo neuvidím – čokoľvek –, na dnešok to zabalím.
Vtedy som to začula – možno prasknutie vetvičky, hoci si tým nie som istá, prezrádzalo, že ktosi je za mnou. Obzrela som sa, ale už bolo neskoro. Ruka v rukavici mi rýchlo zakryla ústa a stlmila môj krik. Cítila som kožu – starú, zemitú kožu. A zrazu tie ruky boli všade, na pleciach, vo vlasoch, vytrhli mi ďalekohľad z rúk, vrážali mi päsťami do žalúdka a do slúch, takže svet okolo mňa sa rozmazal a zem sa mi stratila pod nohami. Na tvár mi drsne natiahli obliečku z vankúša. Nemohla som dýchať a zmocnila sa ma panika. Zachovaj chladnú hlavu, hovorila som si a usilovala som sa potláčať rastúce zdesenie. Uvedomovať si všetko, čo sa deje.
Ibaže všetko sa dialo priveľmi rýchlo.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x