bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Opatrovateľka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Opatrovateľka

Pozor, koho si púšťate do domu

Jodi je živiteľka rodiny a špičková realitná maklérka. Jej manžel Harrison však veľmi neprispieva do rodinného rozpočtu. Kedysi mal veľké sny, ale dnes je len priemerným spisovateľom, ktorý žiarli na manželkine úspechy.
Jodinmu otcovi Vicovi ťahá na osemdesiatku, no stará sa o manželku Audrey. Tej pred desiatimi rokmi diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Ešte vždy je vitálny, ale manželkin zhoršujúci sa stav ho unavuje.
Jodi je vyčerpaná z toho, ako musí udržiavať v rovnováhe svoju kariéru, rodinu a potreby rodičov, a tak sa rozhodne prijať opatrovateľku, ktorá sa bude starať o Audrey a Vica. Po dlhšom hľadaní najme šesťdesiatničku Elyse, energickú a príťažlivú vdovu. Hoci Vic sa nápadu spočiatku bráni, veľmi rýchlo sa mu zapáči jej slnečná povaha a podmanivé správanie. Jodi sa zas teší, že našla spojenkyňu, s ktorou sa môže porozprávať a občas sa jej zdôveriť. Lenže po čase začne Elyse Jodi odstrkovať. A Audrin stav sa rapídne zhoršuje. Kto je tá žena, ktorá zrazu nosí šperky jej matky? O čo jej ide? A ako ďaleko zájde, aby to získala?

Z anglického originálu The Housekeeper (Ballantine Books, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Opatrovateľka

Originálny názov: The Housekeeper

Objednávací kód NA205892

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborné krimi s prvkami psychologického románu (Dominik, 6.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak hľadáte zaujímavú drámu s prvkami krimi a psychologického románu, Opatrovateľka čaká v kníhkupectve práve na vás. Ako prvý musím spomenúť unikátny autorkin štýl, ktorý ma držal už od začiatku v napätí. Čitateľovi totiž povie, že sa niečo zlé stalo – netuší však prečo, ani ako sa to stalo. Až postupným odhaľovaním kúskov skladačky zisťujeme, čo všekému predchádzalo. Vďaka takémuto prístupu sa čitateľ stáva súčasťou príbehu a od knihy sa preto nedokáže tak ľahko odtrhnúť. Veľmi oceňujem aj hĺbku postáv. Joy Fielding ich vykreslila naozaj dobre a je vidieť, že si celú „pavučinu vzťahov“ dopredu detailne premyslela. Keďže sa príbeh odohráva v čase, spolu s hlavnou dejovou líniou sledujeme aj charakterový prerod postáv, ktoré sa postupne menia. Rodičia chradnú, zatiaľ čo opatrovateľka, zdá sa, omladla. Prerod však vidíme aj v samotnej Jodi, ktorá si až s odstupom času uvedomuje, čo vlastne spôsobila. Kniha moje očakávania splnila na výbornú, a preto vám ju môžem len a len odporúčať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

A čo sa hovorí o tom, keď je niečo až priveľmi dobré, aby to bola pravda?
Možno som mala byť podozrievavejšia. Alebo som si ju mala viac všímať. Tracy tvrdí, že to bolo vidieť na prvý pohľad, hoci vtedy také obavy nevyslovila. Hovorí, že to, čo sa stalo, malo všetky prvky dobrého trileru: vŕzgajúci starý dom, staršia invalidná žena a dvojtvárna opatrovateľka, ktorá sa o ňu mala starať, to všetko boli slabé náznaky, prostriedky na odvrátenie pozornosti vrátane mŕtveho tela pod schodmi.
Ale teraz predbieham. Mŕtve telo príde až neskôr.
A ak je na tom, čo sa stalo, niečo záhadné, tak iba to, že som to dopustila.
V konečnom dôsledku môžem vinu pripísať len sebe.
Ja som ju vpustila dnu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x