bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mytopédia: Encyklopédia mýtických bytostí a ich magických príbehov

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:128
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 13,18 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,52 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 3,38 € (zľava 20%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mytopédia: Encyklopédia mýtických bytostí a ich magických príbehov

Vydajte sa na dobrodružnú výpravu do magickej ríše fantastických bytostí zo všetkých kútov sveta

Mýty a legendy sú staré príbehy, ktoré si ľudia rozprávajú už celé generácie. Hovoria o záhadných magických bytostiach, ktoré medzi nami žijú. Niektoré si možno ľahko pomýlite so známymi zvieratami, ako sú zajace, kone či veveričky. Na rozdiel od nich však dokážu rozprávať, meniť podobu, čarovať či narásť do obrovských rozmerov. Výnimočnosť iných fantastických tvorov zas rozpoznáte na prvý pohľad. To je prípad drakov, jednorožcov, baziliškov so smrtiacim jedom či obrov.

Prečo tieto príbehy vlastne vznikali? Niektoré chceli ľudí varovať pred hrôzostrašnými beštiami, ako bol Grootslang, polohad a poloslon, kým iné sa rozprávali len pre zábavu. Mnohé objasňujú, ako vznikli nebeské javy či veci, ktoré nás obklopujú, napríklad ako Hromový vták spôsobuje búrky alebo ako pavúčí boh Anansi obdaroval ľudí príbehmi.

Svet mytologických bytostí je plný tajomstiev a mágie. Táto encyklopédia vás bude sprevádzať na ceste okolo sveta, na ktorej spoznáte viaceré úžasné stvorenia od Pegasa, Chiméry, Krakena či Yetiho až po Dúhovú rybu, Anupa, Zylanta či Bastet a ich fascinujúce príbehy. Podnietia detskú fantáziu a vďaka nim sa deti oboznámia s inými krajinami.

Pre čitateľov od 8 rokov

Z anglického originálu preložila Denisa Stareková.

Detaily o knihe

Názov: Mytopédia: Encyklopédia mýtických bytostí a ich magických príbehov

Originálny názov: Mythopedia: An Encyclopedia of Mythical Beasts and Their Magical Tales

Objednávací kód NH205370

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krása (Veronika, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mytopédia. Nádherná, farebná cesta naprieč kontinentami a mýtami. Farebná nebola rozhodne len ilustráciami, ktorévám vyrazia dych a pohladia nie len oči, ale aj dušu, ale jej farebnosť bola aj v širokej škále tých najmagickejších bytostí. Mytopédia je akousi pomyselnou encyklopédiou čarovných bytostí, ktoré sú v knihe múdro rozdelené podľa miesta výskytu. Textovo nie je obsiahla, ale veľmi trefne je vystihnutá podstata o danej "príšerke". Kniha je nádherná a rozhodne podnieti detskú fantáziu a nenápadne oboznámi malého čitateľa s geografiou. Dospelých zasa poteší svojim famóznym prevedením, čo určite ocení nejeden milovník krásnych obálok kníh. Ja rozhodne patrím k nim. Obsahovo ma tiež prekvapila, lebo o mnoho bytostiach som ani netušila a vďaka jednoduchému textu som ju mohla prelúskať veľmi rýchlo. Ak chcete rozveseliť svoju knižnicu, vdýchnuť jej farbu a vniesť do nej čaro magických bytostí z celého sveta, Mytopédia jej musí byť neoddeliteľnou súčasťou.

Mytopedia (Marcela Šimeková, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sama o sebe je velmi krasna-hned nas zaujala a prijemna na dotyk-ma naozaj nadherne ilustracie . Zaujimave pribehy o mytickych bytosiach zaujmu aj dospelych nie len deti ;). U nas si nasla miesto v kniznici a myslim ze by mala byt v kazdej jednej .

Mytopédia (Val, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je jednoznačne najkrajšia a zároveň najfarebnejšia encyklopédia, ktorú doma máme. Samozrejme, týka sa to najmä zovňajšku,no vnútro knihy vôbec za pestrosťou obálky nezaostáva. Exotické ilustrácie hýrivých farieb idú ruka v ruke s predstavovaním mýtických tvorov, ktoré sú zaradené podľa kontinentov. Isto ste už počuli, či čítali o gréckych alebo egyptských mýtoch,no čo takto dozvedieť sa o mýtických bytostiach Číny, Amazonských pralesov, poprípade Nového Zélandu? Na to, že je knižka určená vekovej kategórii 8+, si ju moja Pauli chcela prečítať sama(má 7a pol roka),ale hneď v úvode sme narazili na problém. Niektoré názvy bytostí som nedokázala na prvýkrát bez zamotania jazyka prečítať ani ja XD Takže sme sa dohodli, že si ju budeme študovať spolu. A vôbec to nebol zlý nápad. Encyklopédiu sme si spolu užili. Nie len divné, zaujímavé a strašidelné "zvery" ale aj mýtické príbehy, ktoré boli k niektorým bytostiam v knihe napísané. Veľmi zaujímavé čítanie nielen pre deti. Vy, ktorí nás poznáte,viete, že môj manžel nie je milovník kníh. Mytopédiu ale prelistoval celú (nie, nečítal, možno tak maximálne názvy)a vyhlásil, že TOTO JE NAOZAJ KRÁSNA KNIHA. A to už je čo povedať!

Vynikajúca (Martina, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mytopédia zaujala v prvom rade obálkou. Krásna, farebná a ešte o niečom, čo ma veľmi zaujíma. Mýty. Väčšinou sú to grécke, severské a trošku egyptské…ale čo také ázijské? Americké? O tých veľa neviem, presnejšie povedané, nikdy som o nich nepočula. Ale práve táto nádherná kniha mi ukázala tajomstvá iných kultúr a povier. Vo vnútri je kniha obohatená o najrôznejšie ilustrácie, ktoré sprvu vyzerajú detsky, ale pri bližších detailoch vám vyrazia dych. Jednoducho nádhera a pastva pre oči. Mýty sú opísané pomerne stručne, ale v tomto prípade mi to absolútne neprekážalo. Kamarát ma upozornil na menšie preklepy (čo sa týka severskej mytológie), ale povedzme si úprimne, to, že sa príbeh v nejakom detaile zmenil, príbehu neubralo na kvalite. Aspoň mne to nevadilo - predsa, je to detská kniha, ktorá je opísaná stručne a ak by som mala chuť na podrobnejšie opisy, tak by som siahla po inej literatúre… Ak sa túžite dozvedieť o mýtoch z celého sveta, tak rozhodne siahnite po tejto knihe. Je to nádherne ilustrovaná kniha, ktorá by nemala chýbať v zbierke milovníka mýtov.

Mytopedia (Renáta, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moje deti si ju zamilovali na prvý dotyk...áno už na dotyk je úžasná,prenadherna..jej obal je ako maľované plátno...aj všetky ilustrácie v knihe sú fascinujúce. Veď ako inak, sú tam opísané mýtické bytosti. Kupovala som ju s malou dušičkou pre deti, nakoľko vidia v rozprávkach a filmoch rôzne tvory a potvory. Bola som až prekvapená ako hltali stránky a tešili sa že sa môžu dozvedieť viac o svojich obľúbených bytostiach. Kniha je rozdelená podľa jednotlivých svetadielov. Nájdeme tam dobré aj zlé príšery. Príbehy sa veľmi dobre čítajú. Určite je vhodná aj pre mladšie deti, ktoré aj keď nerozumejú textu, majú na každučkej stránke,čo objavovať a podporovať svoju fantáziu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x