bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sľub cisárovnej Sisi

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:445
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,90 € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 13,36 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sľub cisárovnej Sisi

„Dali sme si sľub a aspoň jedna z nás by ho mala dodržať.“

Keď si Amalia Wiedelová vydraží nádherný toaletný stolík z 19. storočia, nie je to prvá starožitnosť v jej byte. Lenže tento čarovný kúsok minulosti v sebe čosi ukrýva. Zvláštnu čiernobielu fotografiu známej ženy a vyryté písmená A. D. Nie sú to však jediné záhady, ktoré so sebou nábytok do jej pokojného života prinesie. Amalia je samotárska introvertka, ktorá aj bez podivného stolíka máva nočné mory. Tie ju však nedesia, práve naopak, vychutnáva si v nich hru s ohňom a robí zápisky do Knihy snov. Po smrti priateľky a neobyčajnom stretnutí opúšťa svoje introvertné steny a vydáva sa na veľkú cestu po stopách cisárovnej Sisi.

Bad Ischl, Viedeň, Gödöllő... Nočné desy ju neopúšťajú ani na cestách. Hranice sa však stierajú. Ktosi sa s ňou snaží cez sny komunikovať.

Kto je záhadná postava, ktorá sa jej zjavuje v roztrieštených snoch?
Kto je Mariechen a prečo jej to meno spôsobuje zimomriavky?
A čo ak sa jej nočné ilúzie a mory začnú čoraz viac prepletať so životom a smrťou cisárovnej?

„Môj milý Franz, vždy som bola v pohybe. Jazdiť na koni nemôžem, a tak hľadám iné možnosti. A chcem tiež začať šermovať. Lákajú ma chladné zbrane,“ vysvetlila som trpezlivo a radšej sarkasticky nedodala, že hádam nečakal, že ja... Ja! Budem v mojom veku rozprávať vnúčatám rozprávky a vyšívať.

Detaily o knihe

Názov: Sľub cisárovnej Sisi

Objednávací kód NADBK110690

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sľub cisárovnej Sisi (Terezia, 1.7.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román "Sľub cisárovnej Sisi " je pozoruhodné dielo. Doterajšiu tvorbu autorky tohto románu, Michaely Elly Hajdukovej dobre poznám, preto som sa tešila aj na tento príbeh. Život Sisi knižne spracovalo veľa známych spisovateľov. Nedávno sa mi dostal do rúk román našej, slovenskej spisovateľky Michaely Elly Hajdukovej "Sľub cisárovnej Sisi". Prináša iný pohľad na Alžbetu Bavorskú, alias Sisi, na jej život, čo som uvítala. Pani Michaela je známa tým, že jej príbehy, ktoré sa odohrávajú v súčasnosti sa čiastočne vracajú do minulosti. V tomto románe ide o tri príbehy: Amalie, Romy a Sisi, ktoré sa vznikli v rôznych časových obdobiach. Cisárovnú Sisi často stotožňujeme s Romy Schneiderovou, ktorá ju stvárnila úžasne, ako rozprávkovú princeznu. "Kult Sissi" sa zrodil už počas jej života. Bola nesmierne krásná, vzdelaná a jej impulzívna povaha mnohým imponovala. Milovala jazdu na koni, bola nejlepšou jazdkyňou svojej doby. Pani Michaela v príbehu využila mnoho známych faktov, ako napr. nešťastné manželstvo a tajné tetovanie. Jej posadnutosť vlastnou krásou a extrémnou štíhlosťou. Vo fotoalbumoch si mapovala krásne ženy z celého sveta. Manželstvo vymenila za šport, milovala cestovanie a kúpeľne pobyty. Mala melanchonickú a dobrodružnú povahu. Sisi počas života postupne zlomili rodinné tragédie. Tento román odporúčam každému milovníkovi historických románov, určite nebudete ľutovať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x