bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spolok Judášov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spolok Judášov

Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spreneverili svojmu poslaniu. O život pôjde nielen ministrovi vnútra, horúco bude aj v mafiánskej rodine Šenkovcov. Ako tieto dva prípady súvisia, kto je vrahom a zvíťazí spravodlivosť?

Podobne ako pri predchádzajúcich Šloserových detektívkach, aj vďaka tejto knihe má čitateľ ojedinelú šancu stať sa účastníkom deja. Autor opäť čerpá inšpiráciu z vlastných skúseností, ktoré využil pri opísaní reálneho policajného zákulisia a vyšetrovania zločinov, za ktoré súdy ukladajú doživotné tresty.

VLADO KOBIELSKY číta z knihy SPOLOK JUDÁŠOV:

Detaily o knihe

Názov: Spolok Judášov

Objednávací kód NA205594

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na Slovensku je to tak (Veronika, 24.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Na Slovensku je to tak. Banálna veta, za ktorou sa skrýva mnoho... mnoho neprávosti, nekalých a nelegálnych prkatík, korupcií či protizákonných činností. Nakuknite pod ich pokrievku... Od Policajnej chobotnice, predchádzajúceho dielu série, sa toho veľa nezmenilo. Charakterní vyšetrovatelia elitného policajného útvaru držia spolu a pristupujú k prípadom bez ohľadu na osobu podozrivého, pričom trojjediné riaditeľstvo sa snaží o úplný opak. Vypaľuje podnikateľov, intriguje voči podriadeným, topí obvinenia a poriadne na tom zarába. Klasická postkomunistická republika... Rozdiel oproti realite je v tom, že nikto z hlavných záporákov už na svojom mieste v skutočnosti nesedí, nakoľko podľa mien a rodinných väzieb čítateľ presne vie, kto im bol predlohou. A podľa mojej mienky, mohol na to autor reflektovať a poslať svoje postavy najlepšie do Leopoldova. Nikto zatiaľ nevie, či ich nástupcovia nie sú ešte väčšie zlo, čo by predstavovalo široké pole pôsobnosti v rámci príbehu. (možno časom budeme čítať aj o tom). Na začiatku ma zaujal črtajúci sa príbeh prepusteného väzňa, ktorého ženie vpred plán pomsty. Linka s deviantom, ktorá mohla byť hýbateľom celej knihy, ale nenaplnila svoj potenciál a skončila ako z romantického filmu. Je trochu škoda, že postavy sa v priebehu knihy veľmi nevyvíjajú a konajú v zadaných vzorcoch svojho správania. Na druhú stranu som dostala záver s prekvapením. Čo ma ale ohromne baví, je detailný popis činnosti elitných policajtov, od vyšetrovateľov, vedúcich, operatívcov, až po zásahovú jednotku a ich žargón. Veľmi pozitívne na mňa pôsobili nenásilne a vkusne dopasované úvody jednotlivých kapitol, ktoré na prvý pohľad s dejom samotným nijako nesúviseli. Pokiaľ teda aj vy dostanete chuť na slovenskú krimi/detektívku a chcete vedieť, ako to v našej malej krajine (ne)funguje, siahnite po diele fundovaného autora, bývalého policajného plukovníka Petra Šlosera. Inšpiráciu čerpá zásadne z vlastných skúseností.

Moja prvá šloserovka (Mirka, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila. Dej bol dynamický, odsýpalo to, kapitoly krátke a vždy skončili v tom najlepšom. Tiež boli pekne prestriedané dejové línie, takže som mala chuť čítať ďalšiu a ďalšiu a ďalšiu. Prievidzské podsvetie mi nič nehovorí, spracované prípady boli teda pre mňa nové a takéto rozuzlenie som tiež nečakala. Opisy policajnej práce aj pomerov v polícii boli tiež zaujímavé. Mnohé veci spomínané v knihe mi boli známe z medializovaných informácií, čo ma na jednej strane trochu rušilo v tom zmysle, že už som to 100x počula a čítala a chýbal mi tam ten moment prekvapenia, ale na druhej strane to bolo zároveň výborné, že dej bol zasadený do známeho slovenského prostredia a odohrával sa na pozadí pomerne nedávnych reálnych udalostí a nútilo ma to zamýšľať sa nad tým, kde končí realita a začína fikcia. Celkovo má autor skvelý štýl písania – akoby sa spisovateľom narodil, ale potreboval najprv vykonávať iné povolanie a získať materiál, aby mal o čom písať. Páčili sa mi aj občasné vtipné hlášky, ktoré vôbec nepôsobili silene. Dávam 10 hviezdičiek z piatich a určite si dokúpim aj ostatné autorove knihy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nebuď posratý,“ presviedčal Barber svojho papierového šéfa. „Toto obdobie musíme využiť a napakovať sa. Všetci berú, aj Kasper,“
podnecoval ho, aby sa pridal na jeho stranu.
„Aj Kasper?“
„On najviac. Je predsa prezident. Dokáže všetko ovplyvniť. Vyšetrovanie, odposluchy... Toľko ľudí hľadá k nemu cestu...“
„Čo ak sa to raz prevalí?“ opýtal sa Vaško zhrozene.
„Neprevalí. Vieš si predstaviť, čo by sa stalo? Padla by vláda, veď pre zderákov upratujeme špinu. Máme za sebou ľudí na najvyšších miestach. A všade,“ dodal sebavedome.
Vaško to, prirodzene, vedel, ale prehnitý systém ho ešte celkom nevtiahol a na niečo také nechcel ani pomyslieť. Stále v ňom driemala zabudnutá poctivosť, ktorá sa teraz akoby prebrala zo spánku.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x