bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Polícia v rukách mafie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:408
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Polícia v rukách mafie

BORIS FARKAŠ číta z knihy POLÍCIA V RUKÁCH MAFIE

 


Pri požiari starej poľovníckej chaty sa nájdu obhorené pozostatky bývalého kriminálnika. Bola to nešťastná náhoda alebo dokonalý zločin?

Dej najnovšej Šloserovej knihy sa odohráva v rokoch 2017 – 2030 a čitateľovi poskytuje zriedkavú príležitosť nahliadnuť do zákulisia vzniku PaKA (Policajná kriminálna agentúra), zahaleného rúškom tajuplnosti. Dozviete sa, či bos podsvetia môže byť naviazaný na najvyššie články polície a slovenskej politiky, ale aj to, ako prebiehajú personálne čistky v PaKA a či sa poctivým elitným policajtom podarí vyšetriť záhadné úmrtie spred niekoľkých rokov, pri ktorom podozrievajú z vraždy „svojho človeka“.

Autor opäť prejavil dokonalú znalosť policajného prostredia. Čitateľom predkladá príbeh s nečakaným vyvrcholením a poskytuje im nové podnety na zamyslenie nad prítomnosťou i nedávnou minulosťou.


Detaily o knihe

Názov: Polícia v rukách mafie

Objednávací kód NA204784

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Polícia v rukách mafie (Silvia Nagyová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhá kniha z pera bývalého policajta poukazuje ako je naozaj prepojená mafia s políciou a ako si mafiáni môžu kúpiť všetko. Ale nájde sa tu aj pár policajtov, ktorí nie sú skorumpovaní, no niekedy nestačia, ak je viac tých zlých a hlavne na najvyšších miestach. Kniha sa čítala sama. Určite ju odporúčam prečítať každému.

Pekné dielo. (Andrea Sadloňová, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je druhá v poradí čo som prečítala a stále viac ma autor baví. Píše pekne, s prehľadom, pútavo, mám problém sa od knihy odtrhnúť a už teraz sa teším na ďalšiu, ktorá ma čaká v mojej knižnici :) Veľmi vydarená séria.

skvelé pokračovanie série (Klaudia Čechová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhá časť tejto série ma len utvrdila, že autor to naozaj s písaním vie. Autor nás tentokrát zasvätí do prepojenia medzi mafiou, políciou ale aj politikmi. Aj napriek tomu, že sa dej odohráva v roku 2030 - udalosti opísané v knihe sa Vám budú zdať až podozrivo známe.. Toto nie je obyčajný príbeh, kde dobro víťazí nad zlom, kde páchatelia sú potrestaní za svoje zločiny a policajti odmenení za dobre vykonanú prácu. Toto je smutná realita. Počas čítania som sa veľakrát zastavila a rozmýšľala prečo. Peniaze? Moc ? Vplyv? Ak sa naozaj toto deje, tak sme na tom zle. Veľmi zle. Zo začiatku na nás autor vybalil veľa mien, no počiatočný chaos sa o niekoľko stránok upratal a vy ste už presne vedeli kto s kým ťahá za nitky. Kapitoly boli presne také ako si predstavujem - kratšie, no ukončené tak, že som musela zvrtnúť ešte jednu či dve. Príbeh je písaný naozaj pútavo a nechýbajú v ňom i pasáže ktoré vám šklbnú kútikom :) Autorovi veľmi ďakujem, že nám ukazuje krutú a zároveň smutnú pravdu ako to v tomto skorumpovanom štáte funguje. Teším sa na pokračovanie, ktoré už vyšlo pod názvom Policajná chobotnica.

Nebudete sa vedieť odtrhnúť (Martina Ištvánová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekvapivo strhujúci román z pera slovenského spisovateľa, ktorý vás pripúta a nebudete sa vedieť odtrhnúť. Veľmi trefny humor a rôzne vtipné situácie posúvajú dej dopredu. Aj keď je to len fikcia až priveľmi sa približuje realite, ktorú vidame v správach a je to až desivé, co všetko sa ešte odhalí.

Polícia v rukách mafie. (Emília Balková, 1.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ďakujem autorovi veľmi pekne za knihu. Musím povedať hneď na začiatok, že toto naozaj nie je celkom môj štýl. Kniha sa mi ale páčila, čítalo sa to dobre, je to vierohodné, uveriteľné, autor naozaj pekne píše. A tým myslím akože doslova pekne. Dosť uhladene. V texte sa nachádza len veľmi málinko vulgarizmov (aspoň podľa mňa), niekde by som ich kľudne použila aj viac, viac drsných výrazov a pokojne aj drsnejších opisov praktík, lebo sa mi to tu tak proste pýta. Niekde by som zasa pokojne nejaké vety osekala, lebo sú dosť kvetnaté. Pozitívom je určite dĺžka kapitol, skvele sa to čítalo a mohla som si povedať, že ešte jednu kapitolu, lebo niektoré boli naozaj krátke. Čo sa týka deja, tak v ňom bolo možno trochu veľa postáv, ale bolo to celkom zrozumiteľné, že sa v nich nedalo ani stratiť, možno iba trošku na začiatku, kým som si ich zafixovala. Bolo to naozaj zaujímavé vidieť a čítať, ako takýto ľudia fungujú a aj keď vieme, že je to fikcia a odohráva sa to vlastne v budúcnosti, aj tak je to vlastne veľmi smutné a po dočítaní knihy som bola nejako sklamaná z celého sveta. Pretože, povedzme si narovinu - veľa z tých vecí vidíme aj v našom súčasnom svete, aj v našom štáte, na veľa situácií sa nám to vie podobať a naozaj niekedy víťazí to zlo. Napriek veľkej snahe poctivých, neskorumpovaných policajtov, ktorý za sebou nemajú silných vrcholových ľudí dosadených mafiou. Aj keď mi to teda nie úplne sadlo, veľmi rada si prečítam aj ďalšie knihy, aby som videla, ako sa darí tým dobrým policajtom, ktorý naozaj len chceli robiť dobro a chceli žiť so svojím čistým svedomím.

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kriminálna kniha ktorá je iná ako tie ostatné. Je predovšetkým taká Slovenská. Ak niekto presedlá zo zahraničných kriminálok na tie Slovenské, tak určite ostane prekvapený. Aspoň tak je tomu u spisovateľa píšucim pod pseudonymom Peter Šloser. Ak by niekto čakal že sa v knihe budú odohrávať brutálne vraždy, šialené motívy či charizmatický až doslova džentlmenskí zloduchovia, tak bude čakať zbytočne. Autor nám skôr ukazuje – aj napriek tomu že ide o fikciu – nie len reálny stav Slovenského podsvetia ale i reálny stav polície v našom štáte. Márne budete čakať, že sa naši mafiánski bossovia a ich kumpáni budú chovať elegantne, džentlmensky či charizmaticky. To možno za našimi hranicami. Sme však na Slovensku a tak k tomu pristupuje aj samotný autor. Záporáci v tejto knihe sú hrubí grobiani ktorých jazyková znalosť je na úrovni opitého štamgasta z krčmy. Človek by si povedal, že to nie je možné – ale po vzhliadnutí zverejnených tajných nahrávok týchto mafiánov si každý uvedomí, že to možné je. Navyše, spisovateľ patril k ľuďom v policajných kruhoch, takže bol s takýmito osobami v častom kontakte. Ale aby som sa priblížil k samotnému príbehu – ten bol spracovaný veľmi dobre, aj keď zo začiatku tam tých postáv bolo na mňa priveľa a mal som z toho menší guláš. Príbeh sa však postupne rozvíjal, ja som sa ponoril hlbšie do samotnej atmosféry, príbehu a začal som chápať zmýšľanie jednotlivých postáv. Páčilo sa mi, že každá jedna postava mala ten svoj vlastný život, každá postava mala svoje problémy a každá jedna mala svoj vlastný príbeh (ani vedľajšie postavy neostali na sucho). To sa cení, pretože postavy neboli také ploché a bez života, práve naopak. Pri niektorých knihách sa iní autori zameriavajú len na istú skupinku ľudí (3-4 postavy) a zvyšok len tak podhodia do príbehu, aby sa nepovedalo. Takže v tomto chválim autorovu prácu a dúfam, že mu to vydržalo aj v ďalších knihách. Kniha sa čítala plynulo, takmer sama a ja som hltal stranu za stranou aj vďaka krátkym kapitolám, ktoré tejto knihe len a len prospeli. Nie vždy majú takéto krátke kapitoly zmysel, ale pri tejto knihe sa našiel. Čo sa týka záveru – aj napriek tomu, že ukončenie bolo doslova netypické (neštandardné) a následne vysvetlené v epilógu, tak ma trochu sklamalo, že sa to nedotiahlo trochu hlbšie, že sa to viac nerozpitvalo. Jediná vec čo ma zaráža bolo vyjadrovanie sa členov polície medzi sebou ale aj so samotnými civilistami. Ak to takto na Slovensku funguje – vyjadrovanie ako násťroční pubertiaci pred diskotékou – tak sa nečudujem že máme políciu v takom zanedbanom a katastrofálnom stave. Zrejme by pomohlo policajtom, aby miesto finančných odmien dostávali kurzy vyjadrovania sa alebo kurz profesionality na pracovisku ale i mimo neho. Knihu teda odporúčam všetkými desiatimi a určite si zakúpim aj ďalšiu z tejto série.

Keď potrebujete dvihnúť tlak, táto kniha je správna voľba! (Ivana Krehliková, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spočiatku mi trošku dlhšie trvalo, kým som sa prelúskala prvými stranami a menami. Keďže postáv v príbehu je požehnane, musela som si ich spísať na papier a to mi veľmi pomohlo! Štýl písania je fakt veľmi dobrý, vidno že pán autor má písanie jaksi v krvi. Približne od stredu knihy išlo čítanie oveľa ľahšie a zvrat na konci ma fakt zaskočil. Príjemne? Nepríjemne? ...zatiaľ neprezradím...veľmi sa mi páčili dialógy policajných kolegov, keď sa bavili medzi sebou. Sem tam sa vyskytli nejaké jemné nadávky, ale tie skôr pobavili ako pobúrili. Nenasilný situačný humor a vtipné hlášky boli príjemným spestrením. Korupcia, dosadzovanie ľudí na lukratívne fleky, rodinkárstvo, odpočúvanie, zahládzanie stôp, sledovanie, posielanie šifrovaných správ, tajné stretnutia, vražda. To všetko nájdete v príbehu a ešte omnoho viac! Celý dej sa dosť točil okolo nového policajného prezidenta, ktorý bol na svoje miesto dosadený "čestne". A rovnako "čestných" ľudí si zhromažďoval okolo seba. Michel, Cyprich a Pilát, trojica mušketierov, ktorí boli tí naozaj dobrí a mali aj spojenca - štvrého mušketiera Tvrdého (tak sa volal ďalší dobrý pánko). Tých zlých, skorumpovaných, bolo omnoho viac. Jedným telefonátom vedeli vybaviť veľmi veľa. A práve v tom sa skrýva ich moc. Bolo veľmi zaujímavé sledovať, ako po jedinom telefonáte vedel svedok zmeniť výpoved či prokurátor svoje rozhodnutie. Príbeh bol dobre premyslený, každá postava mala svoje miesto, svoju funkciu a úlohy. A úlohou policajtov je "Pomáhať a chrániť" ...týmto heslom sa riadil aj policajný prezident. Otazkou je, komu pomáhal a koho chránil. Príbeh, ktorý síce nedojme k slzám, ale zato otvorí oči. Oplatí sa prečítať. A ja sa už teraz teším na ďalšiu autorovu knihu.

Výživné čítanie (Bea, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výživné čítanie, ktoré určite nesklame nikoho, kto má rád detektívky. Autentický dej, odohrávajúci sa na Slovensku miestami nenápadne pripomína, čo počúvame v správach o politických kauzách.

Zaujímavé čítanie (luckylady.stories, 10.2.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, že toto nie je úplne žáner, ktorý bežne čítam, ale občas zabŕdnem do prostredia krimi žánru, detektívok, mafiánskeho prostredia a pod. Je to z toho dôvodu, že v reálnom živote ma prostredie politiky neskutočne zaujíma, a pri knihách sa to už snažím vynechávať, aby som nebola prepolitizovaná. :D Každopádne som bola zvedavá, keďže tieto témy sú mi veľmi blízke. A pokiaľ sa aspoň trochu zaujímate o dianie v spoločnosti, tak veľa vecí vám pri čítaní do seba zapadá. Ak sa vyznáte trochu viac, vidíte tam jednotlivé možné prepojenia s realitou, a s konkrétnymi osobami. Priznám sa, že popri čítaní mi niektoré postavy hneď udreli do očí, a niektoré som premýšľala, kto to asi v skutočnosti môže byť. Netreba však zabúdať, že je to stále kniha. Zo začiatku som mala trošku chaos v postavách, ale potom sa to dosť zlepšilo. Veľmi oceňujem krátke kapitoly, vďaka ktorým sa mi príbeh čítal veľmi dobre. Autor posúval dej predovšetkým cez dialógy jednotlivých postáv, cez situácie a problémy, s ktorými si policajti museli poradiť, až po riešenie konkrétnych prípadov. Myslím, že autor postavy charakterovo vykreslil dostatočne. Keďže je to písané z pohľadu tretej osoby, absentujú tu nejaké vnútorné monológy postáv, myšlienky a pod., čiže môžeme tieto postavy pochopiť len podľa toho, čo komunikujú druhým postavám a ako konajú, ako sa správajú. Nevidíme im do hlavy. Čo si však myslím, že je v tejto situácii úplne prijateľné a vítané, pre tento špecifický príbeh. Bola tam dynamika, akcia. Bola som niekedy dosť zhnusená z toho, čo postavy predvádzali. Podvody, machinácie, nevera, klamstvá, odpočúvanie..bolo to nechutné, čo všetko dokázali pre úspech a pominuteľné veci urobiť. Jedna postava, ktorú som mala extrémne v zuboch, bol práve policajný prezident. Tak ten mi liezol zo všetkých na nervy asi najviac..To bol kus odporného hnusného hada, ktorý si nevidel ďalej než od nosa. Byrokracia, nadmerná administratíva, vymyslené funkcie, infotoky a neviem aké hlúposti - čistý bordel v polícii a potom sa nečudujem, že aj v realite to funguje takto, resp. nefunguje. Ja obdivujem všetkých poctivých policajtov, a obdivovala som Piláta, Cypricha a spol., že napriek všetkému išli do vecí, do ktorých sa nemali špárať. Veľká odvaha a riskovanie, prosím viac takýchto čestných policajtov, aby nesklonili hlavy. Viem, že je to náročné, byť policajtom teda vôbec nie je jednoduché, nikto sa nechce zapliesť s mafiou a dostať sa do problémov, a osobne by som za muža ani policajta asi nechcela. A čo ma dosť prekvapilo, boli poľovačky významných ľudí. To by ma zaujímalo, či to tak je aj v realite, lebo ak áno, tak moje nervy..to je už čistý vrchol a humus spoločnosti. Nerozumiem, ako títo ľudia dokážu s tým pocitom žiť, a tváriť sa, že veď oni sú svätí. Dúfam, že v roku 2030, kedy sa príbeh odohráva, už nebude platiť ,,rovný a rovnejší". Ja túto knihu odporúčam čitateľom, ktorí primárne čítajú tento žáner, ktorí sa zaujímajú o tieto témy aj v knihách, alebo ktorí si chcú rozšíriť obzory. Autor to spracoval veľmi vierohodne, uveriteľne, a páčil sa mi aj používaný policajný žargón a jazyk. Neštítil sa a poňal komunikáciu presvedčivo a hodnoverne. Na záver nečakajte žiadne epické rozuzlenie, príbeh vás skôr sprevádza určitým poznaním, pochopením určitých nastolených systémov, politiky, polície. Myslím, že autor má toho ešte veľa čo povedať, a má veľký potenciál, a ja teda dúfam, že sa čoskoro dočkáme ďalšej knihy z tohto prostredia. Myslím, že je ešte veľa, čo nám ,,obyčajným" môže zo svojich skúseností odkryť.

Polícia v rukách mafie (Štipanotzová Terézia, 4.11.2020) Odpovedať

veľmi zaujímavé čítanie zo skutočnosti skorumpovaných kompetentných orgánov !!! Vždy to bolo je a bude a nikto tomu nemože zabrániť lebo večšia čast z nich má zviazané ruky. Vtedy si pomohol ty mne teraz ta ja nenechám spadnúť až na samé dno!!! A keď poctivý novinár píše pravdu a hľadá dokazy tak je odstránený!!! Zamyslíme sa nad sebou či stojí ľudský život za tento skorupovaný štát!?!? Veľmi zaujímavá kniha zo súčasnosti!!! Ďakujem
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kasper sa cítil na koni, že Rus prejavuje spokojnosť. Nechcel však všetko vyzradiť na tomto neočakávanom stretnutí, aby nezostalo
len pri jednom pohladkaní.
„Určite budete ty, Fero, aj ty, Robo, dokonca aj premiér spokojný.
Zatiaľ vám poviem len toľko, že vytvorím niečo ako systém včasného varovania. Súčasná NAKA je oproti tomu nič. Ale detaily si ešte nechám pre seba.“
Meder pozorne vnímal každé slovo svojho švagra a budúceho policajného prezidenta. V jeho vnútri sa rozlievalo blažené teplo a videl spokojnosť aj na tvári svojho stvoriteľa, mafiánskeho bossa Rusa.
„Hovoril som ti, Feri, že môj švagor tvoje očakávania nesklame. Dokonca
sa mi zdá, že ich ešte niekoľkonásobne prekoná. Čo povieš?“
Z očí a tváre mafiánskeho bossa sa dal ľahko čítať výraz blaženosti. „Systém včasného varovania hovoríš? Ten názov sa mi veľmi páči,“ usmial sa naširoko a párkrát pochvalne tľapol Kaspera po chrbte. „Vidím, že si kapacita vo svojom fachu a všetko pôjde ako po masle. Teším sa na spoluprácu s budúcim policajným prezidentom.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x