bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Víno a čary

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,15 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,29 €
Ušetríte: 2,14 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Víno a čary

Kúzelný romantický príbeh z vinárstva Château Renard

Kým budem vládať, neprestanem vzdorovať zlým silám ani Jeanovi-Paulovi. Zakliať čarodejnicu sa jednoducho nevypláca…

Po celé stáročia chránili vinice Château Renard talentované vínne čarodejnice, ktorých kúzla pomáhali dorábať svetoznáme víno z údolia Chanceaux. Elenu, jednu z čarodejníc, však postihla kliatba, ktorá ju uväznila v podobe ropuchy na plytčine močiara a jej magické schopnosti zoslabli. Prešlo dlhých a trpkých sedem rokov, kým sa jej podarilo kúzlo prelomiť a vrátiť sa k svojmu bývalému životu. Lenže vinicu, ktorú mala zdediť, teraz vlastní pekný cudzinec. Jean-Paul Martel uprednostňuje vedu pred poverami a nepodporuje ani vieru miestnych obyvateľov vo vínne čarodejnice. Aby Elena mohla pomôcť vinohradu zotaviť sa, musí utajiť svoju skutočnú identitu a rovnako aj plány na pomstu tomu, kto jej ukradol najlepšie roky života. Keď sa jej bývalý snúbenec stane obeťou rituálnej vraždy, podozrenie padne na Elenu. Zdá sa, že niekto v údolí praktizuje starú temnú mágiu, takú nebezpečnú, že nie je zapísaná ani v kúzelných knihách. Elenu čaká ťažký zápas, aby očistila svoje meno a ochránila všetko, čo miluje.

Detaily o knihe

Názov: Víno a čary

Originálny názov: The Vine Witch

Objednávací kód NADBK95240

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rozprávka pre dospelých (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pozývam vás do rozprávky pre dospelých. Prejdeme sa spolu francúzskymi vinicami, preto by vám pri čítaní knihy, z ktorej doslova cítiť vinič, pôdu a čaro, pohár červeného (alebo už podľa vlastnej chuti), chýbať rozhodne nemal. Ani v tejto "rozprávke" nechýba kliatba, ale na moje prekvapenie, sa začína jej prelomením, kedy po 7 rokoch vínna čarodejnica Elena, ktorá ochraňovala vinice Chateau Renard, kliatbu prelomí a dostane konečne ľudskú podobu po živote v tele ropuchy. Už len začiatok je čarovný, že? Vráti sa do viníc, ktoré by mala dediť, ale na jej nemilé prekvapenie, tie už vlastní niekto iný, dokonca muž, ktorý v čary neverí. Aj napriek tomu chce vinice uzdraviť, preto musí Elena tajiť, kým v skutočnosti je. Kniha je popretkávaná tajomstvami a záhadami, túžbou po pomste a autorka to tak skvelo zakomponovala, že vznikol jeden úžasný magický celok, ktorý sa do tohto čarovného obdobia náramne hodí. Poteší každú dušu, ktorá je vo vnútri stále dieťaťom. Mne autorkin štýl náramne sadol, píše pútavo a zaujímavo, sústreďuje sa skôr na opisy, ale to sa mne náramne páči, lebo sa vďaka tomu dostanem oveľa hlbšue do samotného deja a zapadnem celou mysľou do prostredia, v ktorom sa dej odohráva. Druhá polovica knihy bola pre mňa zaujímavejšia, ale aj rozprávkový začiatok má niečo do seba. Romantický feeling už k vínu a viniciam nejak automaticky patrí a bolo ho tak v rozumnej miere, aby mi nenarúšal dobrý dojem pri čítaní. Za mňa skvelé.

Mon Dí Bellini (Monika Geciova, 9.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Víno a Čary - Luanne G. Smithová Bosorka vo mne sa potešila, keď som prvýkrát zbadala túto knihu na profile u @evaoknihach. Našla som iba českú verziu, ale samozrejme žiadne utrpenie som pri čítaní nezažila. Čo ma však prekvapilo je... Slabá romantická línia, ktorá bola iba v čajových náznakoch. O druhoch vína a výrobe som sa tiež nedočítala veľa, takmer nič. Mne ako vinárke to tam proste chýbalo. Ale! Príbeh je poňatý zmesou chémie, astrológie a bylinkárstva, ktoré mohlo byť tiež viac popísané. Aj napriek hore spomenutým výhradám sa mi kniha páčila. Niesla v sebe ponuré tajomstvo čarodejnictva, aj jeho obhajobu. Strach z ľudskej zloby, osobné krivdy. Čím viac nad tým rozmýšľam, tým viac sa utvrdzujem v tom, že mi v príbehu chýbalo napätie a iskra. Dej bol predvídateľný, absolútne nič ma neprekvapilo. Na mňa z knihy musia revať emócie, aby som si povedala, waw. Tu sa to nestalo. Všetko bolo akési tlmené povahami hlavných hrdinov. Elena aj Jean - Paul boli zaspatí. Ona málo akčná a on bojko

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x