bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slepá ulička

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slepá ulička

Každý z nich má motív a každý vlastní zbraň

Skromná, nenápadná ulička v Palm Beach Gardens na Floride nie je miesto, kde by sa diali šokujúce udalosti. Rovnaké jednoposchodové domy v pastelových farbách, výstavné trávniky a cestičky lemované kvetmi. Dokonalá idylka pre päť rodín, ktoré tu vedú navonok obyčajné, miestami až nudné životy. No istej júlovej noci zaznejú dva výstrely. Kto potiahol spúšť a prečo?
Bola to perfekcionistka Maggie alebo jej muž Craig, ktorý nezvládol ďalej žiť podľa manželkiných očakávaní? V snahe zachrániť manželstvo sa rozhodli s deťmi presťahovať na Floridu. Démoni minulosti si ich však našli aj tam.
Možno za streľbou stojí manželský pár Nick a Dani. Obaja sú úspešní a uznávaní doktori, ale skrývajú množstvo nepríjemných tajomstiev.
Možno pretiekol pohár trpezlivosti starej dáme Julii Fisherovej. Pred časom k sebe prichýlila problémového vnuka, ktorý prevrátil jej pokojný život naruby. Alebo sa stala obeťou ona?
S myšlienkou zabiť seba a svoju ženu sa pohráva aj Sean. Prišiel o prácu v prestížnej reklamnej agentúre a pocit zlyhania utápa v alkohole.
Ani Aiden a Heidi nemajú ustlané na ružiach. Ich manželstvo sa otriasa v základoch a nepomáha ani ustavičné zasahovanie Aidenovej matky/svokry. Jedno je isté. Trpezlivosť má svoje hranice.
Komu na dvere zaklopala smrť?

Z anglického originálu Cul-de-sac (Ballantine Books, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2021) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Slepá ulička

Originálny názov: Cul-de-sac

Objednávací kód NA205562

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Konečne opäť Joy! (Barbara Sobotková, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kanaďanku Joy Fieldingovú som si obľúbila už pred mnohými rokmi, najskôr som ju čítala v češtine, potom som prešla na slovenské preklady. Zdali sa mi rovnako kvalitné, dobré a dokonca si spomínam, ako bola tu na Slovensku, aj som si dala podpísať knihu. Úžasná pani. A píše perfektné trilery, často o silných ženách, z domáceho prostredia, takže som sa nevedela dočkať Slepej uličky. Rozhodne nesklamala, práve naopak. Mám rada vývoj jej postáv, postupné odhaľovanie a v tejto knihe sme vlastne nevedeli dve veci - koho zabili a kto strieľal. Paráda. Krásne vymyslené, malo to spád, dynamiku, päť rodín a ich problémy, starosti a trápenia, ktorým čelia. Rozmanité osudy, vy ich pomaly spoznávate a pátrate, hádate... Určite si vyhliadnete niektorého z nich, koho by ste najradšej zastrelili:-) Ale bude to naozaj on? A kto je vrah? Veľmi ma bavilo práve skúmanie tých dvoch mesiacov, ktoré viedli k osudnej noci a výstrelu. Odhaľujeme tajomstvá a skryté motivácie, aby sme sa napokon dozvedeli páchateľa a kto bol zastrelený. Fieldingová je silná práve vo vykreslení postáv, ich života, osobnosti, vnútorných pocitov...miestami až také živé, akoby ste tie postavy poznali, stretli.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Šírili sa aj klebety – táto má možno milenca, tamten je možno alkoholik, tamtá si o sebe namýšľa, že medzi nás nepatrí, je pre nás pridobrá. Koniec koncov susedia radi klebetia.
Najmä ak im dáte na klebety dôvod.
Sean Grant, jeden z obyvateľov Carlyle Terrace, rád cituje vetu: Ktovie, aké zlo číha v srdciach mužov? Naráža pritom na rozhlasovú reláciu, ktorú počúvali ešte jeho rodičia, keď on bol malý chlapec. Tieň to vie, odpovie si jedným dychom a citát dokončí zlovestne stíšeným hlasom.
V tejto slepej ulici v tvare podkovy lemovanej stromami, nevedúcej nikam, je veľa tieňov. A tiene sú ako stvorené na skrývanie tajomstiev, tie v nich rastú, ba prekvitajú. Až kým niektoré nenarastú privysoko, nedajú sa zadržať a vybuchnú ako smrtiaci granát, ktorý ľahkovážne hodila nejaká ruka a ktorý navždy roztrieštil fasádu pokoja, úzkostlivo predstieranú svetu, takže kosti, krv a ilúzie sa rozleteli, kam oko dovidelo, ďaleko za hranice toho, čo dokáže pochopiť rozum.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x