bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krutosť

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 15,11 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krutosť

Román Krutosť, za ktorý jeho autor získal cenu Strega, „má všetky prvky trileru a zároveň je majstrovsky napísaným barokovým, viacvrstvovým portrétom moderného Talianska“. Spectator

Bari v južnom Taliansku: V dusivú letnú noc na okraji mesta sa mladá žena Clara, dcéra jedného z najprominentnejších developerov v regióne, potáca nahá, omámená a zakrvavená po výpadovke z mesta. Jej smrť označia za samovraždu. Clarin odcudzený nevlastný brat sa však nedokáže zbaviť spomienky na sestru a otázok vznášajúcich sa nad jej smrťou a čím viac Clarin život spoznáva, tým viac morálnej skazenosti odhaľuje v srdci svojej rodiny.

Detaily o knihe

Názov: Krutosť

Originálny názov: La ferocia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mám zmiešané pocity, ale stojí za prečítanie ! (Zuzana Hermanová, 7.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Musím na úvod povedať, mám z knihy zmiešané pocity a stále vo mne pretrvávajú. Talianských autorov mám veľmi rada, téma knihy, vzťahy, myšlienky, to všetko bolo skvelé. Avšak, akosi sa mi kniha ťažko čítala. Lepšie povedané, nevedela som sa do nej začítať hneď. Až v polovici knihy som sa viac nadchla a pokračovala ďalej. Asi ma odrádzali miestami na mňa až pridlhé pasáže s rôznymi opismi. Taktiež na začiatku som mala problém zorientovať sa v postavách. Zvláštna atmosféra sa niesla v celej knihe, to ma na nej práve bavilo. Napadá mi slovo skazenosť. Postavy boli skazené. Každá si totiž niesla niečo svoje. Dcéra Vittoria Salveminiho, Clara spáchala samovraždu. Pri čítaní zisťujeme, že už od malička bolo zaobchádzanie s ňou ako s malým bábätkom nie práve najláskavejšie, miestami až násilné. Neurotická matka, ktorá rýchlo stratila kontrolu, a potom to ľutovala. Ani vo vyššom veku to Clara nemala ľahké. Drogy, promiskuita, zneužívanie … Jej brat sa s Clarinou smrťou nevedel zmieriť, a tak vďaka nemu zisťujeme viac podrobností o jej živote. Zhrniem to. Kniha bola veľmi zaujímavá, prepracovanosť postáv bola dokonalá, téma knihy aktuálna aj pre túto dobu, krutá a zvrátená. Na mňa príliš veľa zbytočných opisov a chaotickosť na začiatku. Rozhodne stála za prečítanie, len sa nezaradí medzi moje top knihy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x