bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mycelium I - Jantarové oči

ZOBRAZIŤ UKÁŽKU
E-AUDIOKNIHA
Vydavateľ: OneHotBook (OneHotBook)
Jazyk: český
Formát:E-AUDIOKNIHA
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

ZIP/MP3
Vaša cena: 12,05 € (vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah stiahnuteľnej elektronickej audioknihy: Mycelium I - Jantarové oči

Velkolepá audio adaptace nejlepšího českého sci-fi románu loňského roku v podání devíti pečlivě vybraných interpretů, které  zprostředkuje literární zážitek lépe než dalekozření i osvícení dohromady.
Lucas Hildebrandt (Jaroslav Plesl) poznal rigidní, fanaticky nábožné Össeany až nepříjemně zblízka; jeho otec byl největší pozemský odborník na jejich kulturu a rozhodl se své vědomosti synovi předat, ať už o to Lucas stál nebo ne – což jejich vzájemným vztahům příliš neprospělo. Kdo by se ale o desetiletí později trápil traumaty z dětství, když mu právě diagnostikovali smrtelnou, neléčitelnou chorobu? S tím Lucasovi nepomůže ani jeho sarkastická povaha a tak se raději noří do práce. Zdá se totiž, že existuje alternativa ke zvláštním schopnostem Össeanů, na jejichž mimozemské technologii je lidstvo závislé. Rovnováhu sil by mohla navždy změnit spolupráce s tajemným Aš~šádem z Fomalhiwy, cizincem obdařeným psychotronickým nadáním, jehož chce Lucas za každou cenu dostat na Zemi. Mezitím se o něj strachuje dávná kamarádka Pinkertýna (Klára Issová), která ho od dětství platonicky miluje, a tajně na něj dohlíží též össenská gleewarinská bojovnice Kamëlëmöernü (Jana Stryková), jíž v minulosti pořádně zkomplikoval život.
„Na české literární scéně je spisovatelka Vilma Kadlečková tak trochu zjevení.“ – Klára Kubíčková, MF Dnes
„Náročnost boje s Össeany a s jejich inkvizicí bych rád srovnal s obratností, díky níž zvládá Petronius Nera v románu Quo Vadis, Lukase samého bych přirovnal k Ben Hurovi a celou Kadlečkové ságu bych označil za českou Dunu.“ – Ivo Fencl, Neviditelný pes
„Při čtení se vám bude krátit dech podobně jako hrdinům a zažijete intenzívní pocit účasti s nimi. Autorka vyniká v umění logiky a konstrukce příběhu, vládne též jedinečným stylem, hlavně co se týče bohatého výraziva a vnitřního rytmu.“ – Ivan Adamovič, Reflex

Detaily o knihe

Názov: Mycelium I - Jantarové oči

Objednávací kód NADBK16349

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Viac otázok ako odpovedí (RenaH, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek famóznemu príbehu, ktorý je zamotaný ako samotný povestný gordický uzol, budete mať po dočítaní prvej časti viac otázok ako odpovedí. Autorka len veľmi skúpo sprostredkováva nové informácie a vďaka tomuto postupu je akýkoľvek odhad ohľadom vývoja deja vágny, ba až márny. Jedno sa autorke však musí nechať, hoci je skúpa na fakty, ale rozhodne vie, ako čitateľa chytiť na háčik a udržať ho tam až do konca. Teraz by bolo vhodné povedať čo-to k deju, ale to je pri tejto knihe práve to najobtiažnejšie. Po 13 hodinách posluchu sa čitateľ dozvie veľa a v podstate aj veľmi málo. Čitateľ nazrie pod pokrievku “usporiadaného” života rodiny Hildebrandtových, kde otec je odborník na fanaticky nábožných mimozenšťanov Össeanov a syn Lucas je nedobrovoľným študentom, ktorý aj napriek odmietavému postoju a nie zrovna people friendly praktikám svojho otca sa stane taktiež odborníkom na össeanské písmo a zvyky. V príbehu vystupuje množstvo postáv, či pozemských alebo mimozemských: Pinkertýna, ktorá od detstva platonicky miluje Lucasa, össenská gleewarinská bojovníčka Kamëlëmöernü, do popredia však vystupuje honba za tajomným Aš~šádom z Fomalhiwy, cudzincom obdareným psychotronickým nadaním. Po prvýkrát som počúvala knihu, ktorú nahovoril väčší počet interpretov, v tomto prípade deväť hercov, kde sa každý z nich zhostil kapitoly, v ktorej dominovala tá ktorá postava. Celkovo to prispelo k ľahšiemu odlíšeniu postáv a výkon všetkých interpretov bol nanajvýš uspokojivý. JANTAROVÉ OČI je veľmi komplexná kniha a pri tom množstve postáv nie zrovna jednoduchá na počúvanie, teda aspoň pokým sa osoby čitateľovi nedostanú do krvi a nezžije sa s nimi, potom sa stačí už len ponoriť do rieky udalostí a vychutnávať si príbeh. Varujem však pred príliš vysokými očakávaniami, lebo JANTAROVÉ OČI sú len úvodom k rozsiahlemu eposu a na konci prvej knihy vás nečaká žiadne osvietenie, iba množstvo nezodpovedaných otázok na ktoré budete chcieť odpovede!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x