bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mafiánska poprava?

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mafiánska poprava?

Prvotina bývalého policajta Petra Šlosera nás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku, zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.
Autor neopisuje len reálne zákulisie zločinu a (ne)schopnosť štátnych zložiek bojujúcich proti nemu, ale aj prepojenie úplatných politikov na krivých policajtov a mafiu. Všetko, čo pri vyšetrovaní mafiánskych vrážd a iných zločinov vnímal svojimi zmyslami, podáva formou, ktorá je nespojiteľná s realitou.

>

Dostupné verzie titulu

Mafiánska poprava? Elektronická kniha

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Mafiánska poprava?

Objednávací kód NA204204

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

(Valéria Lauková, 5.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
… vražda, výpalníctvo, vyšetrovanie… MAFIÁNSKA POPRAVA? presne toto, plus niečo navyše, ponúka. Od Petra som už čítala druhú knihu s názvom Polícia v rukách mafie, preto som bola zvedavá aj na jeho prvotinu. Pred časom sa ma svokra pýtala, či nemám dobrú krimi a ja som jej s radosťou požičala celú sériu štyroch kníh, ktoré doma mám. Neuveríte, o dva dni mi ich vrátila, že toto čítať nebude. O mafiánoch. Nechápem… vlastne aj trochu hej, keďže ide o príbehy (ne)nápadne odzrkadľujúce náš štát, našich politikov, sudcov, policajtov i grázlov. No a naša babka chce isto žiť v presvedčení, že taká strana “Čistota” je čistá ako ľalia :/ Aj tak si už dlho myslím, že ľudia, ktorí potrebujú “otvoriť oči” buď nečítajú vôbec, alebo čítajú nesprávne knihy :D Kniha ako celok sa mi veľmi páčila. Ja absolútne nemám čo vytknúť. Šloser píše perfektne! Jeho humor, prirovnania a rôzne hlášky sú hodné zapamätania, aj nových vrások smiechu. Rovnako tak hojný počet postáv a ich trefno-vtipných mien. Najviac ma bavilo keď kapitán(?v tých hodnostiach mám “španielsku” dedinu)Kotáň začal pri predstavovaní koktať XD Lepšie meno by mu ani nemohlo prischnúť. Rovnako ako pani poštárka Lacsná- tá teda bola lačná po vyšetrovateľoch rovnako, ako po informáciách :D Použitý “policajný jazyk” do príbehu zapasoval,chválim aj, že krimi sa dá napísať bez vulgarizmov(mafiánom sem-tam ušlo, ale to si priam žiadalo). Postupy vyšetrovania i zisťovanie pochybení bolo skvelé, no mne osobne sa veľmi páčilo, že príbeh bol písaný v tretej osobe a viacerými postavami, čiže som mala možnosť byť chvíľu policajtom, bezdomovcom či mafiánom. Striedanie rozprávačov bolo plynulé, bez zmätkov,čo je pri toľkom počte postáv naozaj vzácne. Aj keď moja svokra by vám šloserovky neodporučila( našťastie nehodnotí knihy ona, ale ja XD ),zato ja všetkými desiatimi <3

4* (Veronika Posová, 14.4.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, podobnú kriminálku/ detektívku som pravdepodobne ešte nečítala. Som zvyknutá na akčné odhalenia, detailné skúmanie dôkazov, doslova hľadanie tej povestnej ihly v kope sena a následné spájanie súvislosti. No v tejto knihe sa nám autor rozhodol bez príkras ukázať, že takto ukážkovo to funguje asi len u Horatia Cainea alebo Leroya Gibbsa, pretože realita je na míle vzdialená od dokonalosti - minimálne tá slovenská. V knihe si namiesto prepracovanej dedukcie čítate skôr o neschopnosti OČTK a polenách, ktoré peniazmi motivovaní policajti hádžu poctivým vyšetrovateľom pod nohy, a namiesto pátrania po vrahovi vám hľadanie pravdy znechutí stav polície a politické motivácie a intrigy v jej pozadí, a čo vás dostane najviac je uvedomenie si, že takto to skutočne funguje. Práve vďaka tomuto negatívnemu poznaniu určite odporúčam knihu si prečítať, pretože mnohým otvorí oči. Autor to totiž vie najlepšie, sám to zažil, o to viac uveriteľnejšie je čítanie príbehu. Policajná terminológia použitá v príbehu, či autentické slovenské prostredie tomu celému dodávajú reálnosť až tak, že čím viac čítate, tým väčšie znechutenie z toho celého marazmu zažívate. A keď si potom uvedomíte, že ono to tak stále funguje, už sa len pousmejete cez slzy. K samotnému štýlu písania nemám veľké výhrady, kniha sa čítala naozaj výborne, štýl a dialógy sú miestami kostrbaté, ale beriem to tak, že je to autorova prvotina a má sa tak kam posúvať ďalej. Čo ma miestami rušilo bolo veľké množstvo postáv, v ktorých som sa strácala - určite by tomu pomohol minimálne zoznam postáv na začiatku knihy, a tiež občasne použité policajné výrazy, ktoré sa síce vysvetlili neskôr, ale brzdilo ma, že som tomu nerozumela hneď. Samotný pocit z knihy a z príbehu mám horko-sladký. Ako občan horký, ale ako čitateľ sladký.

Mariánska poprava? (Silvia Nagyová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mafiánska poprava? Pri čítaní knihy som mala celý čas pocit, že to tak je. Na to, že spisovateľ je bývalý policajt a je to jeho prvá kniha, jej obsah bol pútavý a bavil ma. Bola to prvá, no nie posledná kniha od autora. Prekvapil ma zvrat na konci, čo som naozaj nečakala.

Výborný začiatok série! (Klaudia Čechová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bývalý policajt ktorého knižný debut ma posadil na zadok. Už od prvej kapitoly zisťujeme že nás čaká napínavý príbeh spojený s mafiou. Okrem neustále stupňujúceho príbehu sa veľa dozvedáme ohľadom policajného vyšetrovania, ako prebieha zaisťovanie stôp ale i to ako to bohužiaľ funguje v politike. Po prečítaní knihy som rozmýšľala, že keď je príbeh čo i len z police pravda tak máme problém. Si spravodlivý a čestný? Nemáš tu miesto. Autor to vykreslil parádne a nebral si servítku pred ústa. Popritom ako nám pomaličky odhaľuje zákulisie politiky majú vyšetrovatelia na stole vraždu podnikateľa. Všetky dôkazy ukazujú na dvoch bratov ktorí majú toho za ušami viac akoby sa patrilo. Budú im však stačiť ich aliby nato aby dokázali svoju nevinu? A vyšetrí sa vôbec táto vražda alebo sa opäť všetko zametie pod koberec? Za mňa výborná prvotina ktorej nemám čo vytknúť. Teším sa na pokračovanie ktoré je už v knižnom svete pod názvom Polícia v rukách mafie.

Slovenské krimi, ktoré vám vyrazí dych a otvorí oči. (Erika, 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je slovenské krimi, ktoré vám vyrazí dych a otvorí oči. Autorom je bývalý policajt a v knihe je to naozaj cítiť. Všetko je tak autenticky opísané, že v jednu chvíľu máte pocit, že ste členom tímu, ktorý sa snaží vyriešiť nielen vraždu podnikateľa, ktorého auto vybuchlo, ale aj podpálenie jeho kamiónov. Vyzerá to, že za tým stoja tí istí ľudia z prostredia mafie. No oni majú nepriestrelné alibi. Vravíte si, že skúsení policajti to hravo zvládnu. No viete aké je to náročné, keď vám vlastní ľudia hádžu polená pod nohy, keď viete, že ľudia z vašich radov berú úplatky, keď tí, čo by mali stáť na vašej strane a pomáhať vám sú vlastne jedna banda s mafiánmi? Poviete si, že nič horšie už asi nemôže byť. No bohužiaľ je. Keď sa do toho začnú "montovať" aj ľudia z politky. V tom čase sa zrovna formuje nová vláda a je celkom zaujímavé čítať ako to prebieha a že aj politika dokáže ovplyvniť vyšetrovanie.  Osobne som veľmi rada, že sa stále nájdu policajti, ktorí svoju prácu vykonávajú poctivo a svedomito. Takých nájdete aj v tejto knihe a okrem toho, že prípad vyriešia (a že to teda bude nečakaný záver), tak sa s nimi občas aj zasmejete. V knihe mimo iného nájdete aj veľa policajných skratiek, ako napríklad: zetefpéčko, opéče a som rada, že boli aj vysvetlené, lebo v tomto prípade by mi ani google nepomohol.  Na záver dodám, že na tzv. Šloserovku som sa chystala veľmi dlho. Až ma mrzí, že prvú som prečítala až teraz, keď autorovi vychádza v poradí 5. kniha. Prosím, neurobte rovnakú chybu.

V7živná slovenská detektívka (Bea, 2.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Výživná slovenská detektívka, ktorá určite poteší každého, kto má rád krimi a podobnosť s tým, čo vidíme večer v televíznych novinách netreba veľmi dlho hľadať.

Šloser sa stal mojím obľúbeným slovenských autorom (Kristína Puziová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mafiánska poprava nechodí zbytočne okolo horúcej kaše a autor nás ihneď svojou prvou stranou vtiahne do deja. Známemu podnikateľovi niekto podpáli dva kamióny a on chce zobrať spravodlivosť do svojich rúk. Ráno sa začína vyšetrovanie ďalšieho trestného činu. Auto s týmto podnikateľom vybuchlo… Je evidentné, že oba trestné činy spolu súvisia. Podozriví sú dvaja mafiáni. ⠀ Samozrejme, nie sú to jediné trestne činy, ktoré v knihe bude polícia riešiť. V tejto knihe autor opäť rieši svinstvá ako sú napr. skorumpovaní verejní činitelia alebo napojenie politikov na mafiu. Keďže mojou prvou Šloserovkou bola Polícia v rukách mafie, v ktorej som mala menší chaos v postavách, môžem povedať, že v tejto knihe som nemala žiadny problém orientovať sa v nich. ⠀ Autor dáva priestor na zamyslenie pre čitateľa… V Mafiánskej poprave prebiehajú voľby do NR SR a následne formovanie vlády. Demokraciu ako vládu ľudu vykonávame aj prostredníctvom volieb a nominanti majú svoju funkciu vykonávať v záujme ľudu. Vykonávajú svoju funkciu skutočne v tomto záujme? Aj toto prináša úvahy… Ďalšia Šloserovka, ktorá bola pre mňa neuveriteľne čtivá a prínosná. Milujem autorov štýl písania a občas sa pýtam: “Kde na tie hlášky chodí?”. Pretože, niektoré stoja naozaj za to. Čo sa týka ukončenia vyšetrovania, autor ma veľmi príjemne prekvapil. Ešte ma čaká posledná Šloserovka, no aj napriek tomu mi je ľúto, že autor nepíše tak rýchlo ako trvá prečítanie jeho knihy. Ďakujem za túto vynikajúcu knihu!

Odporúčam prečítať (Emília Bišofová, 12.11.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu určite odporúčam prečítať. Myslím, že nikoho nesklame. Pre obyčajného človeka sú to šokujúce udalosti, šokujúce prepojenia politikov, policajtov a mafie.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 29,- €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x