bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Majster

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Majster

Mladá strážnička Florence Loveladyová naštartovala svoju kariéru v Sabdene, mestečku v severnom Anglicku v grófstve Lancashire. Podarilo sa jej usvedčiť výrobcu truhiel Larryho Grassbrooka zo série vrážd detí. Obete vtedy ako v nočnej more pochovali zaživa. Florence vyriešila záhadu a získala od Larryho priznanie, skôr než prišli o život ďalšie deti. Larry strávil zvyšok života vo väzení a mesto, známe procesmi s čarodejnicami v sedemnástom storočí, sa vrátilo k svojmu pokojnému životu.
Prešlo tridsať rokov. Larry vo väzení zomrel a udalosti z minulosti sa vynárajú opäť.
Napodobňuje niekto pôvodné vraždy? Alebo pred tridsiatimi rokmi chytili nesprávneho páchateľa? V ohrození života sa za podobných mysterióznych okolností odrazu ocitne aj Florencein milovaný syn. Pre detektívku to už neznamená iba otvorenie starého prípadu, tentoraz ide o všetko.

Z anglického originálu The Craftsman (Trapeze, an imprint of The Orion Publishing Group Ltd, London 2018) preložila Jana Seichertová.

Dostupné verzie titulu

Majster Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Majster

Originálny názov: The Craftsman

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vystriem ruku a končekom prsta nakloním figúrku. Keď z nej odpadne trochu hliny, zdvihne sa mi žalúdok, no podarí sa mi ju vychýliť dosť, aby som si ju mohla prezrieť. Tie dlhé kučeravé vlasy som už videla. Podozrenie sa ma zmocnilo, len čo som ju zbadala. Teraz som si už istá.
Každú Larryho obeť našli s takouto figúrkou. Ruky a nohy zviazané za chrbtom predstavujú neschopnosť pohybu. Obete sa v truhlách nemohli hýbať. Trnkovým drievkom im prepichli oči, uši a ústa, lebo pod zemou boli hluché, nemé a slepé. Poranenie hlavy, hrude a pohlavných orgánov symbolizovalo blížiacu sa smrť, ktorá sa po ich zahrabaní do zeme stala nevyhnutnou.
Aspoň sme to predpokladali. Larry vyšetrovateľom neprezradil, prečo boli hlinené obrazy dôležité. Možno by to povedal mne, ale nikdy som sa ho na to
nespýtala.
Mala som to urobiť. Teraz na to už nedostanem príležitosť.
Nová figúrka obsahuje dosť detailov, najmä na zviazaných rukách, aby som hlasno a jasne počula jej posolstvo. Pravá ruka má päť prstov, inštinktívne roztiahnutých ako u trpiaceho človeka. Ľavá leží ochabnuto, štyri prsty sú mierne pokrčené. Správne, iba štyri. Prstenník, na ktorom ženy nosia svadobnú obrúčku, zmizol.
Moja ľavá ruka je teraz v agónii. Zdvihnem si obe ruky k ústam, aby som otupila bolesť. Pravý prstenník mi ľahko vkĺzne do medzery na ľavej ruke. Svadobnú obrúčku nosím na retiazke na krku, lebo ľavý prstenník mi pred mnohými rokmi odrezali.
Hlinená figúrka predstavuje mňa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x