bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Žihadlá (Upírska trilógia 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Upírska trilógia (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Žihadlá (Upírska trilógia 1)

Na newyorskom letisku pristane lietadlo. Všetky elektronické systémy v okamihu zlyhajú a piloti na výzvy riadiacej veže neodpovedajú. Po násilnom vniknutí na palubu objavia v tmavom lietadle štyroch pasažierov na pokraji života a smrti. Ostatní sú mŕtvi, ibaže ich telá sa odmietajú podriadiť biologickým zákonom rozkladu. Prípad preberá doktor Ephraim Goodweather, vedúci projektu včasného varovania a likvidácie rozsiahlych epidémií, ktorý sa súčasne vyrovnáva s rozpadom manželstva a bojuje o právo opatrovať syna. Spolu s kolegyňou Norou Martinezovou zisťujú, že nemajú do činenia s obyčajnou nákazou. Tajomstvo by mohla poodhaliť veľká vyrezávaná truhla v nákladnom priestore lietadla – lenže tá záhadne zmizla. Štyria zachránení cestujúci sa zázračne uzdravujú, traja z nich však odmietajú zostať v nemocnici na pozorovanie. V tele posledného prebiehajú nepochopiteľné zmeny a muž dostáva neukojiteľnú chuť na ľudskú krv. Keď z mestských márnic bez stopy zmiznú mŕtvoly dvoch stoviek pasažierov, Ephraim s Norou sa dostávajú do podozrenia. Nikto neverí ich presvedčeniu, že ľudská rasa je na pokraji vyhynutia. Preto proti nákaze bojujú len s pomocou starého profesora Setrakiana, prisťahovalca, majiteľa záložne, človeka s hlbokými teoretickými i praktickými poznatkami v oblasti mystiky. Netušia, že sa budú musieť postaviť protivníkovi, ktorý vystúpil priamo z legiend.

Dostupné verzie titulu

Žihadlá (Upírska trilógia 1) Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Žihadlá (Upírska trilógia 1)

Originálny názov: The Strain

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Konečne niečo poriadne :) (Monika Bistáková, 16.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Manžel začal pozerať seriál o upíroch, The Strain. Sem tam som šla do izby niečo zaniesť, a pristihla som sa, ako som sa zažrala do pozerania aj ja...no a keď mi povedal, že to je podľa knihy! To bolo radosti! Na Vianoce som dostala komplet trilógiu. Táto prvá časť mala dosť pasáží, ktoré mi naháňali zimomriavky. Autorské duo to "upírske" poňalo po svojom, a vyplatilo sa! Ani vo sne by ma nenapadlo, že niekto urobí z dvojzubých upírov, novodobého "aliena" ;)

zvláštna (Zuzana Palušáková, 14.9.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Tak práve som túto knihu dočítala, jej čítanie mi zabralo viac času nakoľo som pomedzi to stihla prečítať zopár iných kníh, ktoré ma zaujali viac. Ľudia tu píšu, že kniha je hrôzostašná .... nesúhlasim, mne sa z nej skôr miestami dvíhal žalúdok a to zvládam kadečo. O strachu nemôžem moc hovoriť, dokonca ani pri čítani v noci. Boli tam samozrejme napínave scény aj nechutné scény a klasické. Súhlasim, že tam nieje zatiaľ žiadna romantika len biedne náznaky citov a zápletiek medzi postavami. Toto zvláštne vyobrazenie upríov mne osobne asi moc nesadlo. Boj proti ním je dobre premzslený a hlavne starý Setrakian je dobre vyzbrojený. Jediná otázka ktorá ma asi zaujíma a prečo prečítam aj ostatné knihy je tá či práve starý Setrakian na pokraji života dokáže zabiť Majstra. Sľubne vyzerá aj vstup ďalších starých upírov do deja a slnečného lovca. Čakajú ma ešte obidva pokračovania. Tak snáď ich dočítam do konca.

Konečne poriadni upíri (Viki, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po romantických príbehoch pre pubertálne publikum (áno, aj ja do tejto kategórie patrím, hoci Edwarda nemôžem ani cítiť) je tu konečne správny hororový román bez romantických zápletiek, vzdychajúcej Belly a mierumilovných upírov schopných ľúbiť človeka. V Žihadlách sa mi páčilo ako boli vyjadrené pocity novorodených upírov, ktorí sa vracajú k svojim najbližším. Nič pre sladké povahy ;)

jedná veta (Zuzana, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neopísatená kniha, ktorá ma dostala do 24 hodinového maratónu čítania.

nádhera (Pavol Melišo, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola dokonalá kniha. Tak ako Toro brilantne natočil Bladea tak napísal aj túto upírsku knihu. Hlavný hrdina má slušné problémy. Starký je naozaj perfektný. Vasila nemôžem komentovať a Majster je asi najlepší upírský záporák na svete. Teším sa na dvojku.

Konečne ozajstní upíri a nie "twilightoví" (Martina B, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak takýchto upírov som nečakala . Od samého začiatku je atmosféra pochmúrna, priam strašidelná (teda pre mňa určite bola), ovzdušie plné napätia, čo sa stane. Upírsky vírus? Prečo nie. Keď mŕtvoly ujdú z márnice a navštívia svojich blízkych, začína sa poriadna nákaza, a z ľudí sa na každom kroku stávajú upíri. Čítala som to jedným dychom, miestami odpudivé scénky, inokedy som bola ako na ihlách. Určite odporúčam milovníkom upírov, ktorí tu nájdu upírov s veľkým U :D a pozor na žihadláááá....

tak to ma dostalo (Michaela V., 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha s uzasnou atmosferou ziadna kniha ktoru som do teraz citala mi nenahnala taky strach ako tato, mozno som bojko ale doteraz v noci nacuvam do tmy a pozeram na skrinu velmi dobra kniha ktoru si urcite kupte naraz celu trilogiu aby ste usetrili cestu do knihkupectva zhltnete ju na jeden sup ak mate radi zimomriavky po chrbte, pocity ze na vas z tmy niekto pozera rozhodne odporucam upiri v tejto trilogii urcite neziju romanticky pribeh

zaujimava (Jaroslava Kovaľová, 10.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kúpu tejto knihy rozhodne neľutujem, je v nej všetko, čo má byť v príbehu o upíroch - tajomno, minulosť, reálny dej, napätie, záhada, rozuzlenie... je to vzrušujúca kniha. Je jedna z mála kníh, pri ktorých som behala očami po tmavej izbe, či sa niečo nešuchne okolo, skrátka zimomriavky, mierny strach... Jednoznačne odporúčam a teším sa na ďalšie pokračovania...

Poe by mal radosť (Simona Gavalcová, 4.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Edward Cullen, Damon Salvatore a mnohý ďaľší sú "upírmi" dnešnej doby. Takže krásny, inteligentný a túžba po krvy ich sprevádza avšak nechcú zabíjať ak nemusia. Túto knihu mi darovala kamarátka na narodeniny a už od obálky na seba pútala vskutku mysterióznu atmesféru. Netvori s ohyzdnými jazykmi vám však nedajú spať, takže neodporúčam čítať v tme... Poriadna dávka napätia a strachu iste neminie žiadneho čitateľa. Dokonca aj pri spomienke na túto knihu sa mi ježia chĺpky. Takže ak sa rozhodnete prežiť dobrodružstvo pri záchrane sveta od hrôzostrašných monštier, odporúčam vám siahnuť po tejto knižke, ktorá vás iste nesklame.

konečne upír ako má byť... (Mimo, 6.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznajme si, v dnešnej dobe vládne knihám upír, anjel a podobné tvory. Keď je to všetko popretkávané poriadnou dávkou romantiky, predávajú sa knihy samé. Mám ich doma dosť, manželka domácnosť týmito knihami zásobuje. Keď priniesla domov Žihadlá, zaujala ma obálka. Žiadne sladké obrázky. Knihu som prečítal za pár večerov. Veľmi pútavo písaná kniha, je v nej všetko, čo k hororu treba. Poriadna dávka strachu, krvi, chaosu, popretkávané trochou mystiky. Žiadny sexi upíry, ale krvilačné potvory, ktoré necítia lásku, ale len potrebu zabíjať. Šíria sa po Zemi ako vírus. Zabíjajú svojich najbližších, vracajú sa pre nich. To sú silné scény, keď čítate ako sa matka krvilačný upír vracia pre svojho syna. Zvrátený pocit lásky matky k dieťaťu, keď ho túži zabiť. Keď mám knihu hodnotiť, v podstate mi nedala nič. Ale zase na druhej stane to bolo super „oddychové“ čítanie. Mám doma obe časti a neviem sa dočkať, kedy vyjde posledný diel.

uvidim aka je to kniha... (Elena Andrea V., 6.7.2012) Odpovedať

mne sa praveze pacia krasni a temer neporazitelni upiri... No tiez mi lezie na nervy ta sustavna romantika... som zvedava jakqa kniha to je...

Nepríjemne-príjemné čítanie (Lucia Golianová, 23.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Uf. Tak toto je z iného súdka. Zatiaľ najhrôzostrašnejšia kniha, akú som čítala..ešte sa neodvažujem prečítať si dvojku. Pri čítaní som si radšej nič z textu nepredstavovala, zrejme by som potom mala ťažký spánok. Jednoducho verne popísané zmeny v človeku po napadnutí upírom (na akého však po toľkých Edwardoch, Stefanoch a školách noci čitateľ nie je zvyknutý) sú miestami až nechutné. Ak odhliadnem od týchto "nechutností" kniha je brilantná. Hviezdičku som ubrala len kvôli tomu, že žihadlá, biela krv a krvné červy ma ešte a pár dní po prečítaní strašili. Ale vcelku je príbeh skvostný :)

veľmi pútavá apokalypsa (Peter Sámel, 6.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napätie od úvodu až do konca, vynikajúco vytvorená atmosféra strachu, ktorá sa dostane čitateľovi pod kožu. Akonáhle som ju začal čítať, škola aj všetky povinnosti išli bokom, lebo som ju nemohol prestať čítať. Doslova som ju zhltol za pár večerov a netrpezlivo som čakal na dvojku.

koniec milým upírom (Zuzana Jurčová, 24.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
tu upíri nie sú vôbec krásni a hlavne vegetariansky založení. títo sú láční po krvi a hlavne ich vodca tzv "majster" chce túto nákazu rozšíriť po celom svete. Akcia, napätie a boj dobra proti zlu. Skupinka ľudí neskôr aj za pomoci prastarých upírov sa snaží zabrániť koncu nám známeho sveta. Bude striekať krv, budú padať hlavy "doslovne" - hotový masaker. Len pre čitateľa, ktorý má rád tento štýl. Niečo podobné ako film s Wesley Snipesom Blade. Tu je treba hnusných upírov zbaviť hlavy a červov čo sa im hmíria pod kožou ožiariť UV svetlom, ale daľej už neprezradím. Čakám na posledný diel Večná noc.

Dobrá kniha (Pavli, 10.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Putavý mistery,horor,nepustí vás ,kým nie je prečítaný.Iný typ upírov,teším sa na pokračovania.

Výborná (Shon, 17.1.2010) Odpovedať

0
Konečne kniha s Upírskou tématikou ale v správnom slova zmysle. Výborná atmosféra a akcia, žiadna romantika. Kniha ktorá prišla v praví čas aby ukázala ako má vyzerať správna upírska story a nebyť pritom len dalším klonom Twilightu. Jednoznačný must have titul. žáner: Horror, Mystery, Thriller,

Celkom fajn... (Martin, 12.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha je celkom pekná ... aj keď po Twilighte sa s knihami o upíroch roztrhlo vrece... Twilight bol proste najlepší, ale tieto Žihadlá naozaj človeka vydesili, veľmi sa mi páčilo, ako opisovali telesné zmeny ľudí na upírov v nemocniciach.
Všetky komentáre (17)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Eph uskočil. Zachytil stojan na zavesenie vreciek s intravenóznou výživou, prevrátil ho a použil ako oštep, aby si udržal Redferna od tela. Pilot schmatol oceľový stojan a vtom mu to vyletelo z úst. Preletelo dva metre, ktoré delili oboch mužov, a Eph sa v poslednej chvíli uhol. Počul, ako koniec chápadla – rovného ako mäsité žihadlo – narazil o stenu. Redfern odhodil stojan, pričom ho rozlomil na dve časti, a Eph sa chrbtom odpotácal do dverí jednej z miestností.
Redfern ho nasledoval s hladným pohľadom v červeno-čiernych očiach. Eph zúfalo hľadal čokoľvek, čím by pacienta udržal v dostatočnej vzdialenosti, no našiel iba trepan v nabíjačke na polici. Trepan je chirurgický nástroj s otočnou valcovitou čepeľou, ktorým zvyčajne otvárajú lebku počas pitvy. Čepele sa roztočili, no Redfern sa aj tak pohol vpred. Žihadlo mal takmer stiahnuté, ale prevísalo mu z úst a po jeho bokoch pulzovali mäsité vaky. Eph sa ho pokúsil prerezať, skôr než Redfern stihne zaútočiť.
Netrafil, no zarezal pilotovi do krku. Objavila sa biela krv, rovnaká, akú videl v márnici. Nestriekala ako z tepny, iba tiekla. Eph pustil trepan, aby ho rotujúce čepele nepostriekali čudnou hmotou. Redfern si chytil krk a Eph schmatol najbližší ťažký predmet – hasiaci prístroj. Spodnou časťou udrel pilota do tváre, mieril najmä na to odporné žihadlo. Úder ešte dvakrát zopakoval a pri poslednom náraze pilotova hlava odskočila dozadu s hlasným prasknutím v oblasti chrbtice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x