bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rozbité okno

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 15.05.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rozbité okno

Máte strach, že niekto zneužije vašu totožnosť? V 21. storočí je táto obava nanajvýš oprávnená. Moc a peniaze má totiž ten, kto disponuje najväčším počtom informácií. Kto vďaka kreditkám pozná naše nákupné správanie, získava fotografie našich priateľov na spoločenských sieťach či po prelomení hesla prepočítava naše celoživotné úspory...
Všade okolo striehnu lovci dát – ľudia, zaoberajúci sa hĺbkovou analýzou údajov, ktoré predávajú iným. V trileri Jefferyho Deavera si však jeden z nich archivuje aj odstrihnuté nechty či magnetofónové pásky s hlasmi obetí.
Keď Arthura Rhyma, bratranca kriminalistu Lincolna Rhyma zatknú za vraždu, prípad vyzerá dokonalý – až priveľmi. Na mieste činu sa nájdu forenzné dôkazy, usvedčujúce Arthura zo spáchania zločinu. Zdá sa, že osud Lincolnovho príbuzného je nadobro spečatený. Lenže aj v minulosti došlo k podobným vraždám a znásilneniam, aj vtedy páchatelia tvrdili, že sú nevinní a o ničom nevedia, hoci na mieste činu sa našli „dokonalé“ dôkazy. Všetko nasvedčuje tomu, že ide o výsledok majstrovskej krádeže totožnosti a manipulácie...

Detaily o knihe

Názov: Rozbité okno

Originálny názov: The Broken Window

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Dost dobre (Dášenka, 13.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trochu tazky žaner,ale take knihy mam rada.

rozbite okno (ANNA PACUTOVA, 19.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha velmi zaujala..ooo moj boze kto je tym vrahom???? nevedela som sa dockat kedy ju docitam.

zaujímavé (Andy, 31.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
"Dokonalá vražda". Je to vôbec reálne? V pretechnizovanom svete, v akom aj žijeme, asi áno. Keď vás niekto vidí v kaviarni, ale kolega vám "pípne" príchod do práce, ste predsa v práci a máte alibi, či nie? :) Registrujeme sa na mnohých internetových stránkach, zdieľame rôzne informácie, fotografie, v obchodoch používame rôzne zákaznícke karty, každý si o nás môže zistiť neskutočné množstvo informácií, kde kupujeme, čo, v akých množstvách, či máme rodinu alebo nie... a ku krádeži identity je veľmi blízko. Od krádeže identity k vražde je to potom už len krok. Príbeh je dobre vymyslený, nanajvýš aktuálny, napätie od začiatku po koniec. Lincoln Rhyme a Amelia Sachsová pátrajú po vrahovi, aby nebol odsúdený nevinný Arthur, bratranec Lincolna. Zaujalo ma aj to, keď do deja vstúpi mladé dievča Pam, ktorú zachránia a pre Ameliu sa stane akoby dcérou, takžde detektívka dostala akýsi ľudskejší rozmer. Po prečítaní si treba položiť otázku, či stále budeme veriť viac údajom (v počítači) ako vlastným očiam.

Strašidelná pravda (Petra Pankuličová, 19.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri čítaní tejto knihy mi behal mráz po chrbte. Odhaluje nám skutočnú pravdu o technickom svete v ktorom žijeme a otvára nám oči, že hoci sa cítime v bezpečí pred svetom informatiky neostáva nič ukryté. Možno niektoré fakty sú prehnané, ale pomaly sa žiaľ dopracujeme aj k takýmto skutočnostiam. Ako aj autor píše, mali by sme viac veriť ľudom ako počítačom. Odporúčam ju každému, kto si chce prečítať dobrú detektívku v ktorej neostáva nič zatajené.

a keby len tento preklad... (vierca, 7.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
aaaaaaach jaaaj, keby len v tomto preklade boli chyby, nielen vecné, ale aj štylistické či pravopisné.... veď keď je už aj preklad na figu, tak na to je jazykový redaktor, aby to "učesal". posledná kniha, ktorú som od ikaru čítala, bola hrôza... na každej piatej strane chyba... katastrofálne to vyzeralo a značne mi to znechucovalo celú knihu :-( čo tí vaši redaktori nechodili ani do základnej školy?? neprofesionalizmus a nie hociaký...

re: neoprávnene vyplatené honoráre prekladateľa (Anna Šikulová, 16.6.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďakujeme, že máte záujem o knihy vydané vo vydavateľstve Ikar a ďakujeme aj za kritické pripomienky, ktoré nám pomáhajú zlepšiť redakčnú prácu. K Vašej konkrétnej pripomienke o správnosti termínu „záver“ namiesto „uzáver“ odkazujeme na Krátky slovník slovenského jazyka, ktorý obidva termíny uvádza ako synonymá. „Uzáver - uzavierací mechanizmus“ (napríklad stlačiť uzáver). Pri „záver“ sa ako 3. význam uvádza „uzatvárajúca súčiastka, uzáver“: napr. záver lisu, záver pušky. V odbornej obrazovej publikácii o zbraniach, ktorá vyšla vo vydavateľstve Ikar, prekladateľ Peter Koza používa termín záver. Usudzujeme z toho, že pri preklade detektívky prekladateľ mohol uprednostniť tento termín, ale ani použitie prípustného synonyma nepokladáme za vážnu chybu. Budeme radi, keď nám ďalšie konkrétne pripomienky pošlete priamo na mailovú adresu redakcie. Vopred za ne ďakujeme.

neoprávnene vyplatené honoráre prekladateľa (Bohumil Stožický, 11.6.2009) Odpovedať

som sklamaný(á)
Knihu práve čítam, ostáva mi posledná kapitola. Ale dokončím najprv tento komentár. Ikar mi predaj šmejd. Presne som vedel, čo chcem. Dobrú kriminálku J. Deavera. Prečítal som ich už asi 6 a prečítam si aj ďalšie. Chyba nie je ani v titule, ani v práci tlačiarne, chyby sú v tom, čo je prezentovné ako redakčná práca. Prekladateľ Róbert Hrebíček je nekompetentný. Nemyslím si, že kriminálky by mal prekladať kriminalista či kriminálnik, ale ak pán Hrebíček netuší, že puška má záver a nie uzáver, mal by sa s niekým poradiť. Obávam sa, že patrí k ľuďom, ktorí by pri preklade knihy o hokeji označili puk ako čierny valec. Nechce sa mi listovať knihou a vypisovať desiatky hlúpostí, ktoré po ňom v texte ostali. Nielen vecných, ale i štylistických. Mala to urobiť Viera Hrčková, ktorá vraj knihu redigovala. Ja som čitateľ. Som zákazník. Som nespokojný, pretože mi dvaja neschopní ľudia kazili hodiny čítania. A chcem, aby vydavateľstvo Ikar robilo svoju prácu poriadne.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dokážeme podvádzať najjednoduchšími spôsobmi. Napríklad, pomocou čipov RFID. Ak niekomu vložíte do kufra inteligentný transpondér, bude sa zdať, že vaše auto sa cez víkend ocitlo na desiatkach miest, hoci v skutočnosti po celý čas odpočívalo v garáži. Len si predstavte, aké ľahké je vložiť identifikačnú kartu zamestnanca do obálky a dať ju doručiť do kancelárie, kde zostane ležať celé hodiny. Potom požiadate niekoho ďalšieho, aby ju vzal a priniesol vám ju do reštaurácie v centre mesta. Prepáčte, zabudol som si ju. Ďakujem. Obed platím ja... A čo ukážu dáta? Že ste v danom časovom intervale lopotili v práci, hoci v skutočnosti ste si utierali britvu, stojac nad chladnúcou mŕtvolou. To, že vás za stolom nikto nevidel, nie je podstatné. Tu sú moje pracovné výkazy, pán dôstojník... Veríme údajom, nie ľudskému oku.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x