bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Drak sa vracia - audiokniha

Vydavateľ: Wisteria Books (WISTERIA BOOKS, s.r.o.)
Edícia:Rodinné striebro
Jazyk: slovenský
Formát:AUDIOKNIHA
Počet strán:-
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Drak sa vracia - audiokniha

Veľký vzťahový príbeh o hrdom a hrdinskom, ale zaznávanom Martinovi Lepišovi, o jeho bývalej láske Eve a jej mužovi Šimonovi Jariabkovi, zasadený do prostredia prírody, ktorá na nás z každej Chrobákovej vety dýcha, vlní sa a dobiedza tak malebne a autenticky, že sa zrazu z príbehu stáva rozprávka, zasadená do romantizujúcej krajiny; je súčasnejší, než by sa na prvý pohľad zdalo.
Nájdete v ňom všetko, čo nás historicky a ľudsky determinuje. Áno, aj povery, predpojatosť, závisť, strach z nepoznaného, zbabelé správanie, oportunizmus, slabošské ľudské konanie – a nad tým všetkým lásku, ktorá v nekonečných cykloch dáva zmysel nášmu životu a robí ho znesiteľnejším...
Scarlett Čanakyová

Kompletnú neskrátenú verziu knihy veľmi presvedčivo číta Juraj Hrčka. Vyštudoval herectvo na VŠMU a v roku 2002 sa stal členom Divadla Andreja Bagara v Nitre. Poznáme ho aj z filmov (Želary, Sedem zhavranených bratov, Únos, Villa Lucia) či seriálov (napr. Kriminálka Staré Mesto, Ultimátum, Nemocnica). Sám hovorí, že v štúdiu za mikrofónom sa cíti ako doma. Svoj hlas prepožičal aj Udatnému kuriatku či zajacovi v Alici v krajine zázrakov.

Niečo o autorovi

Dobroslav Chrobák (1907 Hybe – 1951 Bratislava)

Po štúdiách pôsobil na rôznych pozíciách v Československom rozhlase v Bratislave. Začínal v rokoch 1934 – 38 ako referent Rádiožurnálu, neskôr ako vedúci techniky, krátkovlnného vysielania, oblastný riaditeľ Čs. rozhlasu na Slovensku, súčasne od r. 1943 prednášal vysokofrekvenčnú elektrotechniku a elektroakustiku, externe viedol Ústav vysokofrekvenčnej elektrotechniky na Slov. vysokej škole technickej.
Významný reprezentant naturalizovanej prózy, literárny kritik a publicista. Po časopisecky publikovaných krátkych prózach vydal zbierku noviel Kamarát Jašek (1937) a románovú novele Drak sa vracia (1943). Okrem prózy sa venoval literárnej a umeleckej kritike, publicistike, biografistike i edičnej činnosti, analyzoval tvorbu slov. spisovateľov (Timrava, Vajanský, Záborský, Podjavorinská), uverejňoval úvahy o umení, referáty o výtvarníkoch a výstavách, recenzie, fejtóny. Spolupracoval na Bujnakovom Slovenskom náučnom slovníku a spracoval biograficko-literárnu príručku Rukoväť dejín slovenskej literatúry (1932).

Detaily o knihe

Názov: Drak sa vracia - audiokniha

Objednávací kód NA671894

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x