bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Osvedčené rady do záhrady- Praktické rady záhradkárom

Vydavateľ: Plat4M Books s.r.o (Plat4M Books, s.r.o.)
Edícia:Praktické rady záhradkárom
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Vaša cena: 8,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 3,- € (zľava 25%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Osvedčené rady do záhrady- Praktické rady záhradkárom

Denne nestor slovenského ovocinárstva profesor Ivan Hričovský pri svojich osobných stretnutiach, prednáškach, v rozhlasových či televíznych reláciách dostáva mnoho otázok, ktoré sa veľmi často opakujú, a tak si niekedy pripadá, že odpovede doslova „omieľa“ donekonečna ako taká pokazená platňa. Po vyslovení odpovedí, tieto väčšinou ostávajú nezapísané, a tak sa strácajú v nedohľadne. Dodnes neexistuje komplexný zborník odpovedí na všetky otázky súvisiace s prácou a zábavou v ovocnej, zeleninovej či okrasnej záhradke. A ako by sa neraz zišiel, však?

V záhradke či v sade alebo okolo domu prichádzajú situácie, keď nevieme ako správne postupovať. Raz pri omladzovacom reze nevieme, na akom dreve rodia broskyne či višne, inokedy zase kedy máme vysádzať mrkvu a s čím ju môžeme kombinovať na hriadke, aké letničky alebo trvalky môžeme vysadiť do skalky, do akej pôdy máme dať čučoriedky, na akú výšku treba kosiť trávnik, či nám vyrastie z kôstky strom slivky, ktorý bude prinášať bohatú úrodu... Aj preto pred časom Ivan Hričovský s radosťou súhlasil s vytvorením elektronického záhradkárskeho fóra, kde sa ľudia môžu pýtať na veci súvisiace so záhradkárčením a sadovníctvom, a aj dostanú odborné odpovede. Popularita poradenského profilu na Facebooku Rady.do.záhrady.profesor.Hričovský sa nesmierne rozrástla a stala sa súčasťou mnohých domácností na Slovensku i v Čechách. Popri praktických radách uvádzaných skoro denno-denne na stránku, tu má čulý písomný kontakt s mnohými záhradkármi. Na priame otázky odpovedá v rámci svojich časových možností.

Je však ešte stále veľmi veľa takých, ktorí jednoducho nevedia prísť na internet a takto si prečítať praktické rady z rôznych oblastí záhradkárčenia. Práve pre tých najmä má slúžiť táto plnofarebná knižná publikácia Osvedčené rady do záhrady v krásnej odľahčenej väzbe. Je to prvá kniha otázok priateľov zo stránky profesora Hričovského na Facebooku, ktoré mu za posledný rok adresovali like-ujúci na tento vyhľadávaný a navštevovaný profil. Kniha však aktivity profilu posúva ešte ďalej. Aby pokrývala všetky oblasti záhradkárčenia, požiadal Ivan Hričovský pri odborných odpovediach o výpomoc aj niekoľkých uznávaných slovenských odborníkov, ktorí sa venujú problematike biologickej ochrany rastlín, ovocinárstvu, zeleninárstvu, vinohradníctvu a produkcii vína, záhradnej architektúre, okrasným rastlinám, drevinám a krom, výžive a hnojeniu záhradných rastlín a ďalším oblastiam. Ľudia nemajú kde nájsť praktické odpovede na mnohé problémy, ktoré im pri milovanej práci v záhradke poriadne komplikujú život. Preto by som to spolu s mojimi priateľmi aj touto knihou chcel zmeniť a uľahčiť záhradkárom cestu k odpovediam na otázky, ktoré ich trápia. Ivan Hričovský, slovenský záhradkársky guru.

Detaily o knihe

Názov: Osvedčené rady do záhrady- Praktické rady záhradkárom

Objednávací kód WD665227

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x