bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







A čo ak áno? (1. diel)

Vydavateľ: ZAMARI (ZAMARI, s.r.o.)
Séria:A čo ak áno? (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:59

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: A čo ak áno? (1. diel)

Prvá láska spravidla nebýva aj tou poslednou, ale čo ak v ich prípade áno?

Maja už po rokoch vytesnila spomienky na svoju prvú tínedžerskú lásku Deniho. Život išiel ďalej, dospela, znovu sa zamilovala a jej dobrodružná povaha prepadla cestovaniu. V jedno leto prehovorí na potulky po Severnom Írsku svoju dvornú súputníčku Lin.

Vtedy jej znovu skríži cestu spriaznená duša z minulosti. Presne tá, pri ktorej sa cítila azda najfantastickejšie vo svojom živote a už zabudla, aké to vlastne je. No čo ak sa to stane vo chvíli, keď je v živote niekde inde a s niekým úplne iným?

Rozišli sa v dobrom, preto ju nadchne, že by mohla nejakú krajinu konečne zažiť aj v spoločnosti domácich. Hoci osud ich cesty dočasne odklonil, po siedmich rokoch sa znovu ocitnú tvárou v tvár.

Jedno nevinné stretnutie vedie k priateľstvu, ktoré im pripomenie, prečo mali ako tínedžeri k sebe tak blízko, než sa Deni musel odsťahovať do Severného Írska. Hurikán emócií nestráca čas a obaja si musia priznať, čo jeden pre druhého v skutočnosti znamenajú.

Príbeh inšpirovaný skutočnosťou vás prevedie šestnásťročnou spleťou udalostí, ktorá je dôkazom, že vesmír má svojský zmysel pre humor a vlastné vnímanie lásky. A možno servíruje šťastné konce až vtedy, keď to my sami vzdávame. Alebo to absolútne nezávisí od nás. Lenže... a čo ak áno?

Detaily o knihe

Názov: A čo ak áno? (1. diel)

Objednávací kód NA661101

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ako zo života (Alena Precechtelová, 16.9.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
A čo ak áno ? túto knižku napísala skvelá slovenská spisovateľka Michaela Zamari. Maja je mladé dievča, ktoré popri škole chodí na brigády, aby si mohla splniť jeden zo svojich snov, ktorým je cestovanie . Maja má šťastie , alebo smolu na chlapcov menom Deni . V knižke som sa spolu s Majou navštívila Írsko. Maja tu spolu so svojim terajším Denim navštívi svoju prvú lásku Deniho . Ako stretnutie prebehne a čo všetko sa stane, alebo nestane sa dozviete v tejto knižke. Ja sa už idem pustiť do pokračovania knižky, lebo som nesmierne zvedavá ako všetko dopadne . Vám prajem aspoň tak príjemné čítanie aké mám ja .

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami (Kristína Rydlová, 19.2.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Obdivujem Mišku, že sa rozhodla napísať príbeh, v ktorom nám poodhalila kúsok zo svojho súkromia, ja by som na to nemala "gule". Tento príbeh sa mi čítal tak trochu špecificky, podobne ako aj ostatné príbehy inšpirované skutočnými udalosťami (ja jednoducho nedokážem "vypnúť" mozog a za postavami si predstavujem reálnych ľudí, podľa ktorých je príbeh napísaný).  A čo ak áno je príbeh o láske (prvej, detskej i súčasnej, "dospeláckej"), priateľstve, hľadaní seba samého... Pri čítaní som mala takú nostalgickú náladu, pripomínalo mi to moje dospievanie a moju najlepšiu kamarátku, s ktorou sme si vždy všetko hovorili a rozoberali (a vlastne to robíme doteraz). Často som mala pocit, ako by Miška sedela pri mne a rozprávala mi o svojich zážitkoch, miestami sa doslova prihovára čitateľom. V živote hlavnej hrdinky Maji zohrávajú dôležitú úlohu dvaja muži s rovnakým menom Deni - jej ex a zároveň najlepší kamarát a jej súčasný priateľ. Nie je však Deni ako Deni a zatiaľ, čo jedného som si dosť obľúbila, ten druhý si moje sympatie nezískal. Priateľstvo Maji a Deniho bolo rozkošné, neustále sa doberali a podpichovali, na čom som sa bavila (v tomto smere musím pochváliť aj "chatovú" konverzáciu, ktorá dej spestrila). Zároveň to medzi nimi dosť iskrilo, čo ich priviedlo k jednému dôležitému rozhodnutiu, ktoré malo ovplyvniť životy viacerých ľudí. Samozrejme, že v Miškinej knihe nesmie chýbať ani cestovanie a spoznávanie nových krajín, bez toho si už jej knihy ani neviem predstaviť. Tentokrát nás zobrala do Severného Írska. Priznám sa, že približne 70% knihy by som označila za takú milú, nenáročnú oddychovku, ktorá bola síce fajn, no nedostavil sa u mňa žiaden wow efekt. Posledných 30% ma však úplne emočne dostalo a užila som si ich z celého príbehu najviac. Vďaka týmto záverečným kapitolám sa zvýšilo aj moje celkové hodnotenie príbehu. Som zvedavá, čo na nás čaká v pokračovaní.

A čo ak áno? (Michaela @books.collection, 18.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia kniha od talentovanej slovenskej autorky Mišky Zamari je tu.    A čo ak áno? je príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, a preto nemôžeme tvrdiť, že takéto veci sa v skutočnom svete nedejú. Ja osobne si myslím, že nič nie je náhoda. Všetko sa deje pre niečo v našich životoch :). Podobne je na tom aj hlavná postava Maja a jej Denisovia. Čítanie tohto príbehu ma utvrdilo v tom, že nepotrebujem neustále čítať len o erotike, aby kniha v mojom živote mala zmysel, ale práve takéto "skutočné" knihy vo vás zarezonujú. Skutočné príbehy, z ktorých sa máme poučiť, z ktorých si máme zobrať príklad a vyvarovať sa niektorým udalostiam a chybám. Uvedomiť si, že život nie je len krásny, ale môže byť aj škaredý. Záleží len na nás, ako si vyberieme a je v poriadku, ak si vyberieme zle. Taký je život, nespadli sme všetci múdri na Zem s manuálom po boku. Učíme sa za pochodu. :) Možno už odbieham od príbehu, ale aj takéto pocity vo mne vyvolal. Knihu som doslova "hltala", chcela som sa dozvedieť, čo sa udeje ďalej, ako/koho si Maja vyberie. Veľmi sa mi páčilo cestovanie, hneď by som si zašla na výlet do Severného Írska po stopách Maji a jej kamarátov.  Miška dáva do svojich kníh vždy kúsok zo seba a je to cítiť. Či už ide o vlastné fotografie, text vo forme SMS správ, ktoré ozvláštňujú príbeh, alebo playlist, ku knihe (ktorý mám aktuálne pustený).   Vo veľa myšlienkach som sa s hlavnou postavou/autorkou našla. Ako keby sme mnoho vecí mali spoločných. Podobné zmýšľanie, túžba po vlastnom pokoji (dome), cestovanie, hudba. Počas čítania som sa cítila naozaj pohodlne a užívala som si každé jedno slovo, akciu, výlet, či nerozhodnosť.   Kniha A čo ak áno? sa mi veľmi páčila. Maja bola vtipná, drzá, rozumná a rozhodne mala skvelých priateľov, pričom aj ona bola úžasnou priateľkou. Jeden Denis mi jemne liezol na nervy svojím správaním, postojom vo vzťahu, no ten druhý, toho som si hneď zamilovala.    Už poviem len toľko, že som si tento príbeh skutočne užila!   Možno niektorým bude chýbať väčšia romantika, erotika, mne to vôbec neprekážalo. Ja som rada, že príbeh autorka zobrala v tomto štýle a nenútila tam nič, čo by sa nehodilo a možno by to celé aj pokazilo. Bolo to jemné, otvorenie deja, ktoré možno vyvrcholí v dvojke (uvidíme (; ) Takže za mňa skvelé! Nič mi nechýbalo. Neviem sa dočkať pokračovania ♥.

Super :) (Monika Ružová, 9.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Osobný intímny nostalgický náhľad do duše autorky - aj tak by sa dala opísať kniha "A čo ak áno?". Michaela Zamari sa rozhodla pre veľmi odvážny krok, svojim čitateľom sa vyspovedala, odhalila im obrovský kúsok zo samej seba, zo svojej minulosti... Jej osobnosť bola priam hmatateľná v každom jednom riadku. A čo ak áno? je príbeh, s ktorým sa dokáže stotožniť každá romantická duša. Príbehu, ako inak, dominuje láska, no čakajte aj ťažšie a dojímavejšie momenty. Okrem romantiky, vtipných dialógov a doťahovačiek medzi hlavnými hrdinami sa kniha venuje aj sile priateľstva či osudovosti, no zabŕdne aj do ťažších vzťahových tém. Dej tohto príbehu síce neobsahuje žiadne dychberúce zvraty či nejaké akčnejšie scény, ale to on ani nepotrebuje. Úplne stačí, že je autentický a uveriteľný, jednoduchý a ľudský a najmä napísaný od srdca. Ja som sa v mnohých situáciách aj v mnohých autorkiných myšlienkach videla a to je pre mňa v knihách veľmi dôležité... Keď sa ma dej príbehu bytostne dotkne a vyvolá vo mne škálu rôznorodých pocitov a emócií. Tak ako celý príbeh, aj hlavné postavy boli autentické a pôsobili ako z mäsa a kostí (prečo asi :D). Majka bola veľmi sympatická postava a jednoznačne by som prijala takú kamošku akou bola. Pri Denim (tom z Írska) mi ani na chvíľu nezmizol úsmev z tváre. Veľmi som si užívala ich spoločné interakcie a potrebujem ďalšiu dávku. A navyše vždy po prečítaní kníh od Michaely Zamari mám chuť sa okamžite zbaliť a odcestovať, aby som videla tie miesta na vlastné oči. Druhá časť vyjde už o mesiac a ja som veľmi zvedavá ako tento príbeh dopadne.

Nezáživné (Vlasta, 4.1.2023) Odpovedať

Bolo by fajn, keby autorka zostala pri fikciách a nevenovala sa príbehom na základe skutočných udalostí. Hlavná postava ako keby zostala na úrovni 17-tich rokov, nevyjašená, nevybúrená, nevie čo chce. Dej je zošnúrovaný asi snahou dodržať skutočné fakty. A tá ich nezáživná komunikácia ma vôbec nebavila, dosť som preskakovala. Pritom ostatné knihy od autorky som rada prečítala, vtiahli ma do deja. Asi táto je určená pre mladšiu vekovú kategóriu.

Milé, vtipné, romantické (Monika, 6.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Juj, tak toto bolo veľmi milé, svieže, hravé, vtipné, romantické a tým, že ide o príbeh inšpirovaný skutočnosťou, aj všakovaké chrobáky a kadečo iné do hlavy nasadzujúce čítanie. . Jednak budete dumať nad Miškou, jej odvahou a otvorenosťou, s akou vyrozprávala tento príbeh, so všetkými krásnymi, ale aj veľmi dojemnými, intímnymi a boľavými momentami ... Na druhej strane vás prinúti zaspomínať, zamyslieť sa, alebo sa zasnívať. Veď prvá láska je len jedna, či už bola hneď aj tá pravá a posledná, alebo vám zlomila srdce. Možno na ňu ešte stále túžobne čakáte. A možno ju máte rovno pred nosom. Že on alebo ona to určite byť nemôže? A čo ak áno? . Miška je známa svojou vášňou pre cestovanie a tentoraz vás vezme na potulky po Severnom Írsku. Či už budete s veselou partičkou obdivovať krásy Belfastu, alebo sa s nimi opíjať v bare, všetko budete robiť s ohromnou dávkou chytľavého humoru. Medzi postavami funguje skvelá chémia a úplne najviac zo všetkého som si užívala správy, ktoré si medzi sebou vymieňali hlavné postavy. Boli krásne autentické - slang, také "to naše", tri bodky, milé prezývky, doťahovanie, nekonečné čakanie, kedy napíše ... tiež to tak poznáte, alebo si to tak pamätáte, však? A ICQ? Už som aj pomaly zabudla, že sme si cez také niečo niekedy písali. . Dlho-predlho som nič podobné nečítala a veruže mi dobre padla odbočka od mojich obvyklých žánrov. Za mňa príjemná, romantická oddychovka o láske, vzťahoch a priateľstve. Už som zvedavá, čo prinesie druhá časť. Mám samozrejme tip, ako to celé dopadne, no zatiaľ si ho nechám pre seba.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x