bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







A čo ak áno? (1. diel)

Vydavateľ: ZAMARI (ZAMARI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:321
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,99 € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 11,68 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: A čo ak áno? (1. diel)

Prvá láska spravidla nebýva aj tou poslednou, ale čo ak v ich prípade áno?

Maja už po rokoch vytesnila spomienky na svoju prvú tínedžerskú lásku Deniho. Život išiel ďalej, dospela, znovu sa zamilovala a jej dobrodružná povaha prepadla cestovaniu. V jedno leto prehovorí na potulky po Severnom Írsku svoju dvornú súputníčku Lin.

Vtedy jej znovu skríži cestu spriaznená duša z minulosti. Presne tá, pri ktorej sa cítila azda najfantastickejšie vo svojom živote a už zabudla, aké to vlastne je. No čo ak sa to stane vo chvíli, keď je v živote niekde inde a s niekým úplne iným?

Rozišli sa v dobrom, preto ju nadchne, že by mohla nejakú krajinu konečne zažiť aj v spoločnosti domácich. Hoci osud ich cesty dočasne odklonil, po siedmich rokoch sa znovu ocitnú tvárou v tvár.

Jedno nevinné stretnutie vedie k priateľstvu, ktoré im pripomenie, prečo mali ako tínedžeri k sebe tak blízko, než sa Deni musel odsťahovať do Severného Írska. Hurikán emócií nestráca čas a obaja si musia priznať, čo jeden pre druhého v skutočnosti znamenajú.

Príbeh inšpirovaný skutočnosťou vás prevedie šestnásťročnou spleťou udalostí, ktorá je dôkazom, že vesmír má svojský zmysel pre humor a vlastné vnímanie lásky. A možno servíruje šťastné konce až vtedy, keď to my sami vzdávame. Alebo to absolútne nezávisí od nás. Lenže... a čo ak áno?

Detaily o knihe

Názov: A čo ak áno? (1. diel)

Objednávací kód NADBK106315

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Maja a Deni (Val, 19.6.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
To, že Michaela dokáže za rok vyprodukovať viac ako jednu knihu, je úžasné. No za 5 rokov mať na konte už 12(ak som dobre narátala) kníh je fakt na zamyslenie. Zamari je inšpiráciou pre nejedného autora, pretože popri práci, domácnosti, čítaní, recenzovaní a cestovaní, dáva život postavám zo svojej fantázie na papier pre nás, čitateľov, neskutočným tempom. Najnovšia kniha je iná, ako tvrdí sama autorka, od predošlej tvorby a je to cítiť od prvých riadkov. Dávnejšie som čítala knihu Posledný džentlmen, ktorá bola inšpirovaná životom autorky. Teraz, o pár rokov neskôr od džentlmena, prichádza Michaela so “spoveďou”, aj keď možno nie všetko sa stalo tak, ako v knihe. Ja som mala po celý čas pocit,rovnaký, ak nie silnejší, ako pri čítaní Posledného džentlmena-akoby sa mi Michaela otvorila, ako priateľka pri teplej káve, či pohári dobrého vína. Jej, vlastne pardón, Majine zážitky z roku 2013(kedy sa príbeh odohráva), sa pretkávali s minulosťou tak, aby čitateľ chápal… všetko. A čo ak áno nie je príbeh nadupaný akciou, či dych berúcimi zvratmi. Je to oddychový príbeh. Smutný? Veselý? To sa dozviem až v ďalšej časti, ale dosť sa obávam toho, čo bude nasledovať, ale predbieham. Vrátim sa späť k tejto knihe. Maja je extrovert, miluje ľudí, cestovanie, v náture ma zvedavosť a chuť spoznávať všetko, čo život ponúkne. Je vo vzťahu s mužom, ktorý na sebe pracuje, vie, čo od života chce a ide si za tým s Majou po boku. Niečo tu však nesedí… Na výlete po Írsku sa Maja stretne s dávnym kamarátom, obnovia svoje priateľstvo a konečne začína vidieť to, čo prehliadala… V knihe nájdete lásku k životu, to, že spriaznená duša je spriaznená aj po rokoch odlúčenia, že pravá láska nespútava a neobmedzuje, že skutočné priateľstvo pretrvá. Cestovanie sa strieda s rozprávaním o živote s partnerom, spomienkami na prvé stretnutie s Denim, obnovenie starého priateľstva, no čo príbehu dodalo na dynamike, boli textové správy. Boli to realisticky písané správy. Doťahovačky medzi postavami sa striedali s bežnými problémami, s ktorými sa navzájom zverovali. Napísali si ich nespočetné množstvo, ale najkrajšie bolo, že sa dokázali rozprávať aj zoči-voči. Otvorene a úprimne. Aj keď zábrany padali v textovej forme. Rozmýšľala som nad hodnotením knihy. Prekážalo mi až nič… aj keď z príbehu nespadnete na zadok, nenudí, pobaví, prinúti vás zamyslieť sa ‘čo by bolo keby’ aj vo vašom živote, posmutniete, srdce sa vám rozbúcha. Prežijete nejeden pocit s Majou a to je aj pri oddychovej knihe veľké plus.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x