bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Liečivé rozprávky

Vydavateľ: Monika Juranová (Ing. Monika Juranová - Green MonArt)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:59

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Liečivé rozprávky

Neobyčajná knižka s rozprávkovými príbehmi o zvieratkách ponúka krásne, náučné čítanie pre deti a zároveň pomáha rodičom, aby si viac uvedomovali dôležitosť komunikácie s ich najmenšími.
Detská duša je krehká a táto knižka rozprávok môže byť návodom, ako predísť jej zraneniam. Deti počúvajú nádherné rozprávkové príbehy o včielkach žijúcich v medovom kráľovstve, o žabkách, motýľoch či lesných vtáčikoch a spolu so zvieratkami prežívajú rozličné situácie a zároveň sa učia o prírode, rastlinách a zvieratkách. Naopak, pre rodiča môžu byť rozprávky terapiou, cez ktoré si uvedomením vylieči svoje zranené dieťa.
V knihe sú zapracované témy, ktoré sú dôležité pre deti a rovnako pre ich rodičov:
Ako mám správne motivovať svoje dieťa? Dostáva dieťa odo mňa dostatočnú pozornosť? Nechávam svojmu dieťaťu priestor, aby si vytvorilo vlastný názor? Učím dieťa autenticitu a starám sa o jeho emocionálny svet? Aký vplyv môže mať v nedodržanie sľubov? Aká dôležitá je komunikácia s dieťaťom v brušku?
Odpovede nájdete v láskavých Liečivých rozprávkach, ktoré boli napísané srdcom, s tým najlepším zámerom pomôcť.

Kreativite sa medze nekladú, a preto naša knižka obsahuje aj voľné strany pre šikovné detské rúčky. Po prečítaní rozprávok si môžu detičky nakresliť vlastné ilustrácie ich obľúbených rozprávkových hrdinov z knižky

Detaily o knihe

Názov: Liečivé rozprávky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Liečivé rozprávky do každej domácnosti. (Erika, 26.6.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dlho sa mi nestalo, aby som si knihu dávkovala po častiach. 8 príbehov, z ktorých som si niektoré prečítala aj viackrát. A nie preto, že by som im nerozumela, ale preto, pretože som nad nimi premýšľala. Mňa ako dospelú na jednej strane preniesli do mojich detských čias a na strane druhej som si uvedomila aké je dôležité ako my dospelí s deťmi komunikujeme. Koľkokrát sa nám ako deťom stalo, že nás podceňovali. Či už učitelia, alebo aj samotní spolužiaci. Nie raz sa stalo, že dieťa cítilo málo lásky. Od rodičov, či svojich blízkych. Chýbala podpora, milé slovo.... Čo podľa mňa chýba najviac je ČAS. Čas, ktorý sa deťom venuje. Viem, dnes je uponáhľaná doba, častokrát majú rodičia aj dve práce a nestíhajú sa venovať deťom. No podľa mňa na jednu rozprávku sa čas vždy nájde. A ak si prečítate niektorú práve z tejto knihy, bude to aj s pridanou hodnotou. Dodáte deťom odvahu, pocit istoty a jedinečnosti, lásku a vám rodičom rozprávka ukáže akú dôležitú úlohu zohrávate v ich životoch. Najradšej by som vám prerozprávala každý jeden príbeh, ale to by nebolo ono. Preto vám dám len moje veľké odporúčanie si knihu zadovážiť. Na konci každého príbehu je aj vysvetlenie na čo je daná rozprávka zameraná. Celá kniha je nádherne ilustrovaná. Mám veľmi rada takéto jemné a nežné ilustrácie a isto sa zapáčia aj vašim deťom.

Naozaj liečivé rozprávky (Val, 26.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
…jemné, citlivé, poučné… Také by mali byť všetky knihy pre deti. Nejde o to, aby sa podobali ako vajce vajcu. Mám na mysli prípady ako tento. Po prečítaní príbehov z knižky LIEČIVÉ ROZPRÁVKY som si povedala- áno, presne takéto príbehy z našich detí dokážu vychovať (s našou, rodičovskou pomocou) vyrovnaných a milujúcich ľudí. Na konkrétnych prípadoch zvieratiek autorka MONIKA JURANOVÁ “pitvá” bežne sa dejúce situácie. Sama ich vidím vo svojom okolí a pracujem na sebe, aby som sa podobnému negatívnemu správaniu pri výchove vyvarovala. Knižočka obsahuje 8 príbehov dlhých tak akurát. Pred spaním je to ideálne čítanie, ale len v prípade, keď ste ochotní(alebo dieťa nie je príliš unavené) rozprávať sa o prečítanom texte. Verte mi, deti budú chcieť vedieť… viac! Monika sa zaoberá láskou ako takou, že je nutné o nej aj hovoriť, lebo nie je samozrejmá, najmä pre deti, že mať sa rád taký,aký som, je úžasné, pretože sme všetci výnimoční, či to, ako deti kopírujú náš vzorec správania(závisť, srdečnosť, chamtivosť-to dobré, aj to zlé). Viem, že príbehy prevetráme aj neskôr, keď Pauli o sebe začne pochybovať(lebo také obdobia máme všetci, bez výnimky) alebo aj s Adri, keď príde do veku nekonečných otázok. Okrem hlavných tém príbehov, v ktorých sú hlavnými postavami zvieratká, je knižka náučná aj v tom, v akom prostredí sa dané živočíchy vyskytujú. Autorka krásne zachytila arktickú zimu, páľavu savany, či život na brehu jazera. Rozprávky sú určené(nielen) deťom. Avšak po každom príbehu Monika vysvetľuje, aký (ne)skrytý význam má dané negatívne alebo pozitívne správanie dospelého na dieťa. Kniha je naozaj krásne spracovaná. Ilustrácie nádherne vyniknú na recyklovanom papieri. Ako bonus, je v úvode priestor pre malých umelcov a ich vlastné ilustrácie, v závere zas miesto napr. pre poznámky rodičov/dospelých. Aj pre tieto všetky dôvody by som si želala, aby boli všetky detské knihy takéto obohacujúce.

Milá knižôčka (nie)len pre deti (Jana Grušková, 20.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred niekoľkými dňami som v príhovore pred detským vystúpením pri príležitosti Dňa matiek počula túto vetu: "Milé mamičky, ďakujeme za každú jednu ro Na túto knižôčku som sa veľmi tešila a bola na ňu zvedavá; predsa len, názov "Liečivé rozprávky" je netradičný a zvedavosť vyvoláva. Čo teda v knihe nájdete? Hlavnými protagonistami sú zvieratká, deti sa s nimi však dokážu stotožniť, keďže zvieratká čelia rovnakým problémom: nepozornosťou či naopak prílišným očakávaním zo strany rodičov, pocitom menejcennosti, vyrovnávaním sa s tým, že nemôžu byť samým sebou a musia sa podriadiť vôli rodičov bez možnosti vyjadriť svoj vlastný názor. My, rodičia, sme už raz takí. Tlačí nás čas, konvencie, riešime x problémov a dieťa sa snažíme prispôsobiť nášmu programu, pričom mu veľa možností na výber nedávame... Sama neraz zvýšim na dieťa hlas, ponáhľaj sa, idem do práce, nestíhame, oblečieš si toto, buď ticho a prestaň vymýšľať. Táto kniha nám ukazuje, že veci sa dajú robiť aj inak. Po každej rozprávočke nasleduje krátka kapitola, ktorá ponúka rodičom niečo ako dovysvetlenie rozprávky a niečo ako "návod" na riešenie konkrétneho problému. A na záver. V knihe taktiež nájdete krásne ilustrácie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x