bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sedem bývalých

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sedem bývalých

Sedem bývalých, sedem zmarených šancí. Skrýva sa medzi nimi ten pravý?

Esther má takmer tridsať rokov, skvelú prácu a býva so svojimi najlepšími kamarátkami. V živote jej však predsa len čosi chýba. Už ju unavuje byť nezadanou a nebaví ju chodiť na jedno príšerné rande za druhým. V starom čísle ženského časopisu však nájde odpoveď na svoje trápenie v láske. V rubrike o partnerstvách sa dočíta, že kým žena nájde pravú lásku, vystrieda niekoľko typov mužov. Najskôr ju to pobaví, no vzápätí pochopí, že na vlastnej koži zakúsila všetkých sedem zmieňovaných vzťahov: prvú lásku, pracovný omyl, náplasť, kamarátstvo s výhodami, premárnenú príležitosť, sviňu aj vážny vzťah. Nie je teda ťažké presvedčiť ju, že zrejme čosi prehliadla a jeden z nich bude ten pravý. Vezme teda situáciu do vlastných rúk a so všetkými sa skontaktuje. Lenže spriaznená duša sa hľadá oveľa ťažšie, ako si predstavovala. Esther sa statočne brodí niekdajším ľúbostným životom a čelí chybám z minulosti. Jej citovú misiu pritom sprevádzajú slzy, smiech aj zmätok v duši. Nielenže ju to naučí veľa o sebe, ale možno napokon dovedie k vytúženej životnej láske.

Z anglického originálu Seven Exes (Simon & Schuster, Londýn 2023) preložila Lucia Lukáčová.

Detaily o knihe

Názov: Sedem bývalých

Originálny názov: Seven Exes

Objednávací kód NA205839

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi fajn, vtipná a moderná oddychovka (@jedna_zenska, 9.2.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Námet mi trošku pripomenul film “What´s your number?” v hlavnej mužskej úlohe s Chrisom Evansom, ktorý je natočený podľa knihy “20 Times a Lady”, kde slečna Ally tiež obiehala všetkých svojich ex. Sedem bývalých ma zaujalo svojou prostorekosťou, priamosťou aj prekladom, ktorý sa nebojí aj vulgarizmov a slangových/hovorových slov, vďaka čomu vyznieva príbeh autentickejšie a moderne. (Je napísaný po pandémii, čo hl.postava niekoľkokrát spomenula.) Ester nás sem-tam strháva do diania prihováraním sa ako: “predstavte si to, neodsudzujte nás a pod.” a preto máte celý čas pocit akoby sa s vami rozprávala vaša kamoška. Celé je to také nevyzreté ako dnešná doba. Je tu dokonalý obraz toho, že dnešná generácia nie je až tak skoro nastavená na život dospeláka, ani tieto 3 kamarátky neboli. Verte mi, že niekedy budete gúľať očami či toto sú naozaj ľudia pred 30tkou. Pozorný čitateľ bude zrejme tušiť, ako sa to skončí a aká bude pointa tohto príbehu. A verte mi, že Ester vás naštve (po 28.kapitole určite!) no všetko má svoj dôvod, všetko má svoj vývin a autorka toto dokázala naozaj presvedčivo a autenticky podať. Za mňa je toto podarený odraz dnešnej doby, vzťahov a myslenia. Síce som sa sama v tomto vôbec nenašla, ale ako oddychovka je táto kniha dobrá voľba.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Si ten, s kým sa dokážem porozprávať o všetkom, z čoho mi nie je do smiechu? Môžem pred tebou rumázgať nad všetkým, čo sa mi prihodilo, a necítiť sa trápne a nehanbiť sa za seba? Môžem sa s tebou poriadne opiť, byť hlučná a trepať kraviny? Môžem ti píliť uši bývalou spolužiačkou, ktorú som neznášala a ktorá teraz pečie torty na facebooku a tak sa jej darí, že ma z toho ide poraziť? A nestrhnúť sa zo spánku o druhej v noci, že mi od hrôzy vyletí srdce z hrude, lebo ma máš plné zuby a znechutilo ťa moje pravé ja? Si to ty?
Pozerám sa do tvojich nádherných veľkých očí, obzerám si dlhé tmavé mihalnice – sú oveľa krajšie ako moje –, a v duchu sa pýtam: Si ten pravý?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x