bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čas čerešní

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:292
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 5,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 5,16 € (vrátane DPH)
Bežná cena:6,- €
Ušetríte: 0,84 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,19 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čas čerešní

„Kto miluje, musí dôverovať.“

Čas čerešní je krásny príbeh lásky medzi francúzskou kuchyňou a svetom kníh a literatúry.
Krásna Aurélie Bredinová, šéfkuchárka so špeciálnym „Menu d’amour“, a redaktor André Chabanais sú spolu už rok. Blíži sa sviatok svätého Valentína, dokonalý čas požiadať Aurélie o ruku. Lenže prv než sa André rozhýbe, stane sa čosi nečakané: Auréliinej reštaurácii udelia michelinskú hviezdu. Mladá kuchárka je celá bez seba. Až kým nevysvitne, že sa stal omyl. Michelinskú hviezdu v skutočnosti udelili vétheuilskej reštaurácii s rovnakým menom a jej arogantný šéf o tom Aurélie okamžite informuje. Čoskoro sa stretnú aj osobne a Aurélie žasne: jej rivalom je očarujúci, modrooký, šarmantný muž. Úspechmi a ženami rozmaznaný André po prvý raz v živote na vlastnej koži spozná horkú príchuť žiarlivosti…
V tomto románe opäť stretávame hrdinky a hrdinov Úsmevu ženy a spolu s nimi prežívame úžasné dobrodružstvá v Paríži a v dedinke Vétheuil (neďaleko Giverny, kde mal Claude Monet kedysi krásnu záhradu so slávnymi nymfami). Román si však nepochybne vychutnáte aj v prípade, že ste Úsmev ženy nečítali – hoci ak vám
autorov prvý príbeh unikol, určite si ho budete chcieť prečítať.

O autorovi
Nicolas Barreau je autor viacerých veľmi úspešných románov, z ktorých sa v Európe predalo už niekoľko miliónov výtlačkov. Jeho život je spätý s Parížom: tu sa narodil v roku 1980, vyštudoval romanistiku a literatúru na Sorbonne a v tomto krásnom meste aj píše svoje knižky.
Po úspešných tituloch Úsmev ženy, Paríž je vždy dobrý nápad a Ľúbostné listy z Montmartre vychádza v slovenčine ďalší z jeho „parížskych“ bestsellerov.

Recenzie
„Pre romantikov a všetkých, ktorí milujú Paríž...“ (Bild)

Detaily o knihe

Názov: Čas čerešní

Objednávací kód NA644886

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čas čerešní (Veronika, 13.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Urobte si pohodlie, vezmite si k sebe niečo dobré pod zub a začítajte sa do ďalšej romantickej knihy od @zelenykocur.sk Dej bude plynúť pomaličky a možno až trochu monotónne, no romantický príbeh spisovateľa a majiteľky reštaurácie (kuchárky) vás rozhodne nenechá chladným. Aj keď bol dej predvídavý a dá sa povedať tuctový, pri romantických líniách mi to vôbec nevadí. Veľmi rada som sa prešla ulicami Paríža, v ktorom sálala láska na každom kroku. Bude to aj v prípade tejto knižnej dvojice láska z oboch strán a teda s dobrým koncom? Nakuknite do tejto jednohubky a užite si jednoduchú vlnu písania a oddýchnite si v čarokrásnom prostredí bez hlbokého zamýšľania sa.

Čas čerešní (Val, 1.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Zachytila som pár recenzií, že je kniha nudná a dokopy o ničom. Dovolím si nesúhlasiť. Aj keď to nie je štýl "rýchlo a zbesilo", samý zvrat a turbulentný dej,kniha má čo ponúknuť, pokiaľ nemáte priveľké očakávania. Dej je mierny, až pomalý. Autor má štýl "lážo-plážo", vyžíva sa v opisoch, ktoré zvláda s prehľadom. Síce mi chvíľu trvalo, kým som sa naladila na autorovu vlnu a to, čo chce príbehom povedať,no zvykla som si na Nicolasov jazyk a ponorila som sa do života spisovateľa a kuchárky,ich bežného života. André a Aurélie žijú každý vo vlastnom byte, sú obaja v najlepších rokoch, venujú sa svojej práci, ktorú zbožňujú. Čas čerešní je voľné pokračovanie románu s názvom Úsmev ženy. Ten som nečítala,ale vôbec to nevadí. Nicolas mi prezradil všetko dôležité. To ako vznikol jeho úspešný bestsellerový román a ako sa zoznámil s Aurélie. Kapitoly sa striedajú z pohľadu spisovateľa aj kuchárky a tie isté situácie som mala možnosť prežiť očami oboch. V ich pokojnom živote sa objavila príťažlivá kníhkupkyňa a očarujúci šéfkuchár. Je láska Aurélie a Andrého dosť silná? Podľahne jeden z nich,alebo obaja pokušeniu? Podľa mňa je Čas čerešní kľudný, vzťahový oddychový román. Hlavné postavy si obľúbite a najmä Andrého správanie budete isto chápať. Krivdy, ktoré sú na ňom napáchané nielen od Aurélie, ale aj od kolegov, ma dosť štvali. Nechápem ako ho mohli všetci odsúdiť a nepozrieť sa na situáciu jeho očami. Taktiež Aurélie si vyvodila vlastné závery,pritom sama nebola bez viny…. Opäť raz som čítala príbeh,kedy chýbajúca komunikácia je kameňom úrazu vo vzťahu a ohrozuje ho. Zbytočne. Som rada, že som si knihu prečítala.

Romantika (Štefánia Setéthová, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Voľné pokračovanie knihy Úsmev ženy v sebe nesie viac lásky, humoru, trápnych situácií, dobrého jedla ale aj žiarlivosti. Čas Čerešní opisuje lásku kuchárky Auriélie a spisovateľa Andrého. Aj keď je to voľné pokračovanie, Čas čerešní si môžete prečítať aj bez toho, žeby ste predchádzajúcu knihu prečítali, pretože autor nás na začiatku dopodrobna informuje o dianí a prezrádza nám prvé stretnutie Aurélie a Andrého. Opäť sa s postavami stretávame v Paríži, lenže tentokrát sa dostávame aj do iných miest Francúzka ako je napríklad dedinka Vétheuil alebo prekrásna Monetová záhrada v Giverne. Autor sa v knihe sústreďuje na nedorozumenia, mrzutosti a hlavne žiarlivosti každodenného života. Naším hrdinom sa rozbieha nie len ich nehýnuca láska, ale aj kariéra. Aurélie sa stáva majiteľkou Michellinskej reštaurácie, hoc len na jednu jedinú noc a z Andrého sa stáva slávny bestseller. Žiarlivosť v tejto knihe zohráva hlavnú úlohu. André je kapitola sama o sebe. V prvej polovičke knihy sa snaží požiadať Auréliu o ruku, ale akosi sa mu nedarí. Neustále mu do toho niečo príde a vyššie sily sa postarajú o tom, aby prsteň zostal ležať vo vrecku jeho saka. Inak to nie je ani počas Valentína, keď na scénu nič netušiac nastupuje nová postava kuchára z Vétheuil. A práve tu začína nekončiaca sa žiarlivosť, čo som nedokázala pochopiť. Z ničoho nič ako keby sa obidvaja naši hrdinovia otočili o 180 stupňov a prestali si dôverovať. Auréliiná žiarlivosť, by sa ešte ako tak dala zniesť, ale Andrého bola pre mňa už miestami prehnaná. Chýbala medzi nimi vzájomná komunikácia. André vôbec nemal pochopenie pre Auréliu, zaujímali ho iba vlastné potreby, nebral ohľad na Auréliu, iba neopodstatnene žiarlil. Keby medzi sebou viac komunikali, všetko by sa mohlo vysvetliť. Miestami som dúfala, že tí dvaja nakoniec ani neskončia, čo sa mi ešte nikdy nestalo, nevidela som medzi nimi tú lásku, ktorá bola opísaná v Úsmeve ženy. Veľakrát som si musela pripomínať, že majú 30 a 40 rokov, ich správanie totižto mi pripadalo ako keby mali 20. Hlavne André sa na svoj nesprával tak, ako sa 40 ročný chlap správať má. Koniec samozrejme dopadol, ako inak, ako každá romantická kniha, no na konci mi bolo Andrého aj tak trošku ľúto. Miloval Auréliu, len to nevedel dať najavo. Na papieri s perom v ruke mu to ide oveľa lepšie ako verbálne. Kniha je fajn oddychovka, príbeh z bežného života, aj keď niektoré situácie boli prehnané knižka sa mi páčila. Barreua mám rada a teším sa na jeho nové knižky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x