bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Úsmev ženy

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:252
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 11,34 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,61 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,50 €
Ušetríte: 1,89 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Úsmev ženy

Aurélie je mladá majiteľka parížskej reštaurácie a je nešťastná: z ni čoho nič ju opustil priateľ. Blúdi Parížom a v malom kníhkupectve objaví román, ktorého prvé vety presne opisujú nielen jej reštauráciu, ale dokonca aj ju samu. Aurélie, očarená knihou, ktorá jej pomohla prekonať smútok z rozchodu, si vezme do hlavy, že musí stretnúť autora a zistiť, odkiaľ ju pozná. Lenže spisovateľ, anglický džentlmen, je čudák a samotár, ako sa Aurélie dozvie od jeho francúzskeho redaktora. Dostať sa k nemu bude, zdá sa, nemožné. Ale Aurélie je ctižiadostivá žena...
Ak sa chystáte navštíviť Paríž, nezabudnite si pribaliť tento román. Zavedie vás na miesta, o ktorých sa nedočítate v turistických sprievodcoch. Ak sa vydáte po stopách Aurélie, objavíte Paríž, ako ho vidia jeho obyvateľky. Je romantický a autentický. A na svoje si prídu aj fanúšikovia francúzskej kuchyne.

Preklad: Ľubica Henssen

Detaily o knihe

Názov: Úsmev ženy

Originálny názov: Das Lächeln der Frauen

Objednávací kód NA345337

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

To najkrajšie a najľahšie... Úsmev (Martina Domaničová, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižočka u mňa trónila na poličke už dlhšie a vlastne teraz ani neviem, na čo som čakala. To bolo také úžasné, kúzelné čítanie, ktoré som si užila ako už dlho nie. Bolo to moje prvé stretnutie s autorom a zďaleka nie posledné. . Úsmev ženy je romantickým príbehom o tom, ako všetko začína a aj končí tým najkrajším... úsmevom ženy. Zároveň k veľkej dávke romantiky opäť dostávame ako na zlatom podnose množstvo chutných francúzskych lahôdok, pohľadov na nezabudnuteľný Paríž, až si človek ihneď uvedomí, že je hladný a chce okamžite cestovať. . Hlavná záplatka príbehu, a síce to, že si Aurélie prečíta v jeden pochmúrny a smutný večer knihu s jednoduchým názvom a práve tá ju vytrhne z jej smútku a začne honbu za spisovateľom, pretože sa v tom románe nájde, ma ihneď zaujala. A tak sa stretávame s ďalšími skvelými postavami, aj keď by som asi každému občas rada zakrútila krkom (naozaj som mierumilovná osôbka, no niekedy ma neskutočne vytáčali). Veľmi mi sadol štýl autora a aj humor, ktorý sa tu vyskytoval veľmi často, či už ako vtipné vsuvky v zátvorkách, alebo úžasné rozhovory medzi dvoma priateľmi, ktorí vymysleli pôvodne nepriestrelný plán :) Francúzske prostredie a rozhovory medzi kolegami ma naozaj dostali. No Andreé sa mi sprvu nepáčil, neviem prečo, jednoducho mi nesadol. Ale potom, keď som v ňom uvidela beznádejného romantika, som sa zamilovala aj ja ❤ . Ak máte chuť zamilovať sa, toto je to pravé orechové pre Vás. A ja sa medzitým rovno pustím aj do voľného pokračovania.

francúyska romantika (Andrea Vojtech, 30.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Chutná francúzska jednohubka plná skvelého jedla, nádherných parížskych lokácií a primeranej dávky romantiky. Hlavná zápletka okolo hľadania nezastihnuteľného spisovateľa, ktorý má hlavnej hrdinke čo vysvetľovať, bola úsmevná a pútavá zároveň. Bolo to svižné, svieže, miestami vtipné a celé také akési príjemne francúzske. Zaručene za to ja osobne vďačím predovšetkým tandemu André & Adam, ktorý ma bavil asi úplne najviac. Zápletka bola zábavná, Andrého “jednoduché” riešenia problémov ešte zábavnejšie a ich vzájomná francúzsko-anglická interakcia úplne najlepšia. V knihe nájdete veľmi príjemný svet plný sympatických postáv. Hoci mi možno hlavná hrdinka Aurélie až tak neprirástla k srdcu, André a celá plejáda vedľajších postáv to veľmi rýchlo vykompenzovali. Keby toto bolo talianske dielo s talianskymi lokáciami, tak sa zaručene pri jej čítaní od šťastia rozplyniem. Už niekoľkokrát som totiž spomínala, že nie som práve frankofil a ak by som mala menovať jazyky, ktoré sa v živote netúžim naučiť, na prvých priečkach by zaručene stála francúzština. A predsa som si túto knihu plnú francúzskych slov a kultúry užila. Časté francúzske vyjadrenia v knihe mi zväčša neprekážali, pretože sa dali ľahko domyslieť či pochopiť. No bolo aj zopár miest, kde ma to s týmto jazykom nebavilo. Pre tých z vás, ktorí francúzštinu milujete, je to ale vlastne skvelá správa, pretože knihu si zaručene užijete podstatne viac než ja. A ja som sa pri nej naozaj bavila a užila si ju. Toto príjemné predjedlo som si vychutnala a teším sa na ďalší chod, ktorým je pokračovanie o Aurélie a Andrém - Čas čerešní. Len dúfam, že nebudem pri jeho čítaní neustále hladná, ako to bolo v tomto prípade. Apropo jedlo, na konci knihy nájdete 5 receptov, ktoré sa spomínajú aj v knihe. Príjemné čítanie a dobrú chuť.

Pre romantikov a tých, ktorí milujú Paríž (Ľudmila Masicová, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je ľahké zaľúbiť sa do úsmevu ženy, alebo úsmevu niekoho, koho vidíme po prvýkrát. A tým sa to všetko začne. Videli ste film ÚSMEV ŽENY? Nie? Určite stojí za to. Ale Barreauov rovnomenný román je úžasnou oddychovou literatúrou. Nie je to len nejaký ľúbostný príbeh. Je to kniha plná chutí, vôní a tých najkrajších zákutí Paríža. Román o mladej majiteľke parížskej reštaurácie Aurelie a záhadnom no dobrosrdečnom šéfredaktorovi Andrém si vás získa od prvej strany. Je to tak príjemné čítanie, pri ktorom stratíte pojem o čase. Pri ktorom vám nezmizne úsmev z tváre. Presne túto emóciu vyvoláva tento román, a nie je to len v názve. Túto knihu odporúčam každému - milovníkom Paríža, romantiky, dobrej kuchyne a všetkým, ktorí sa chystajú do Paríža.

Keď jeden úsmev poblázni hlavu mužovi (Ivana Krehliková, 20.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nicolas Barreau - Úsmev ženy Q: Stačí jeden úsmev nato, aby sa človek zamiloval? Čo myslíte? Stalo sa vám to? Recenzia: ,,Úsmev nie je žiadna šifra, je to malá výhra líc..." A skutočne, čo dokáže urobiť s mužom jeden jediný úsmev ženy? André Cabanais, hlavný hrdina príbehu, takýto úsmev našiel, ten úsmev ho prenasledoval, až kým z toho nevznikla kniha. A nie taká obyčajná kniha, ale kniha, ktorá zachránila život jednej nešťastnej žene, Aurélie. André sa zamiloval do úsmevu, ktorý vlastnila nádherná žena. Jeho cesta za získaním Auréliinho srdca síce viedla cez klamstvá a zatajovanie, ale opäť raz sa potvrdilo, že povedať pravdu je najľahšie riešenie, aj keď to niekedy znamená stratiť vysnívaný úsmev.  Autor Nicolas Barreau je stopercentne veľký romantik, žiadne sexuchtivé prasa, aspoň taký mám pocit, keď čítam jeho riadky, jeho myšlienky. A naozaj, prvýkrát čítam romantiku napísanú mužom a som veľmi milo prekvapená.  Doteraz som čítala skôr príbehy písané ženami o mladej výbušnej láske, pri ktorej lietajú ohňostroje, kde vášeň rýchlo vzplanie, kde sa zvršky rýchlo odhadzujú a ide sa na vec. Ale toto bolo úplne iné. Úplné iné a také krásne, nežné, romantické. Romantika hodná dospelých ľudí, ktorí sa navzájom rešpektujú a majú v sebe zakorenenú slušnosť. Veľmi dobre sa čítalo o zdvorilostných frázach a osloveniach, ktoré pri rozhovoroch používali. A nesmiem zabudnúť spomenúť tých niekoľko sexuálnych náražok, ktoré sa sem-tam v texte mihli. Bolo ich síce ako šafránu, ale o to som si ich viac cenila, autor nimi zbytočne neplytval.  Moja časť romantickej duše, ktorá je v bežnom živote niekedy zanedbávaná, úplne rozkvitla po dočítaní posledných stránok. Je to príbeh, ktorý si budete chcieť prečítať, pretože je povznášajúci, plný dobrého jedla, francúzskych slov a ako bonus aj celé recepty na konci knihy. 

Romantická jednohubka (Štefánia Setéthová, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ponorte sa do sveta romantiky, do mesta lásky a do najlepších talianských jedál. Tento príbeh bude pre Vás pohľadením na duši, fajne sa pri nej vypnete a na konci sa budete usmievať ako slniečko. Je to taká menšia jednohubka, ktorá sa od začiatku až po koniec číta veľmi dobre. Barreau má príjemný štýl písania a dostane do hrsti každú milovníčku romantiky a Paríža. Nechýbali tu ani opisy miest či fajných jedál, ktoré by som určite raz milé rada ochutnala. Jedine, čo mi trošku vadilo, boli opisy. Nemám ich rada, ale tu to vadilo o čosi menej, ako v ostatných knihách. Patrilo to k deju a dodali to čaro pre celý príbeh. Aurélie si žije svoj bežný život, no nemá to ľahké. Zlomené srdce ju zavedie na pre ňu nezvyčajné miesto a dostane sa jej do rúk kniha, ktorá opisuje samotnú Auréliu. Tu mi trošku prišla prehnaná tá jej honba na autora. Pre mňa to bolo trošky klišé, ale k deju to pasovalo a príbehu prospelo. Mňa si ale knižka získala. Zápletka bola predvýdateľná hneď od začiatku, ale to sa dalo čakať. Čo sa mi najviac páčilo, tak to, že postavy v príbehu boli ako keby živé. Neboli opísané ako dokonalé stvorenia, ktoré nemajú ani jednu jedinú chybyčku krásy, ale počas čítania máte pocit, že ich poznáte, že patria do bežného života a sú to vaši blízki. Ďalšie plus majú pre mňa kapitoly z dvoch pohľadov, tie mám veľmi rada a pridali príbehu správny smer. Odporúčam hlavne tým, ktorý majú chuť na niečo nenútené, milé, nepresladené a možno aj niečo zo života.

Letná chuťovka (Michaela Dúcsová, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pohodový romantický a vtipný príbeh pri ktorom sa zasmejete aj vyhladnete:) Aurelie je majiteľkou malej parížskej reštaurácie, zároveň je aj kuchárkou v nej. Má vzťah s Claudom, ktorý ju z ničoho nič bez predošlého varovania pošle k vode. Veľmi "ohľaduplne" jej napíše na papierik pár slov, medzi iným, že spoznal ženu svojho života. No super chlap:) Aurelie sa rozsype svet, blúdi ulicami Paríža a zablúdi do kníhkupectva. A tam nájde knihu, ktorú v tú noc celú prečíta. Tá kniha nielenže zmení jej život, ale vykope z jej hlavy neverníka Claudea. Bodaj by nie, keď autor v knihe opisuje jej reštauráciu a dokonca aj ju samu.... Aurelie je v šoku. Knižka sa číta úplne ľahučko, je to presne ten typ príbehu, ktorý si vezmete v lete do hojdacej siete - pohodovka, žiadny krvák, dráma, depresie.... Aurelie sa snaží zoznámiť sa s anglickým spisovateľom, ktorý napísal knihu a samozrejme zistiť prečo písal o nej a o jej reštaurácii. Keď sa dej začal rozuzľovať, chcelo sa mi začať nahlas smiať sa:) Francúzsky redaktor z vydavateľstva André, anglický agent Adam a autor knihy Robert. Plán, ktorí vymysleli tak zašmodrchali, že som sa každou stránkou smiala viac a viac a rozmýšľala, že ako sa z toho vysekajú:) Z knihy srší humor, láska, dostanete sa na krásne miesta Paríža a budú sa vám zbiehať slinky na francúzske lahôdky. Ak máte minimálne jednu michelinovu hviezdičku, na konci knihy sú aj recepty:):) Záver bol veľkolepý a krásny. Určite odporúčam, na čítanie na pláži, v hojdacej sieti, skrátka kdekoľvek, kde vám je dobre a kde si chcete oddýchnuť.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x