bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na smrť I + II

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:688
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 25,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 25,71 € (vrátane DPH)
Bežná cena:29,90 €
Ušetríte: 4,19 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 20,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na smrť I + II

Československo roku 1928. Dvaja kamaráti, maturanti z Ružomberka, Žid Viktor a Nemec Karol, neúmyselne zabijú syna miestneho podnikateľa. Viktor uteká k príbuzným do New Yorku a stáva sa členom mafiánskej organizácie Murder, Inc. Karol študuje medicínu v Mníchove a pod vedením Reinharda Heydricha sa mení na oddaného stúpenca nacistickej ideológie. Ocitajú sa tak na opačných stranách rodiaceho sa vojnového besnenia... Na smrť je rozsahom a dejovým oblúkom najväčší slovenský porevolučný román. Prepája svet americkej mafie s hrôzami nacizmu. Detailne približuje vojnu mafiánskych rodín v Amerike, ako aj vzostup nacizmu v Nemecku, Noc dlhých nožov, Krištáľovú noc, nacistické programy eutanázie, vyhladzovacie operácie na východnom fronte a fungovanie koncentračných táborov. Román sa odohráva v rokoch 1928 – 1945 v Československu, Nemecku, Spojených štátoch, Poľsku, na Ukrajine, v Pobaltí a vrcholí v čase Slovenského národného povstania. Autor ponúka desivú pripomienku, ako málo stačí, aby z nás spadla civilizačná škrupina a zmenili sme sa na kruté, bezcitné monštrá.

Pri príležitosti 10. výročia prvého vydania vychádza román Na smrť I+II ako súborné dielo v exkluzívnom zberateľskom prevedení. Na obálke knihy je použitý parciálny UV lak a razba striebornou fóliou na dosiahnutie metalického efektu. Kniha je vytlačená dvojfarebne na bezdrevnom papieri a doplnená predsádkami z červeného surbalínu potlačenými čiernou farbou. Má dve farebné záložky (lacetky), čiernu a červenú. Kniha vyniká unikátnou červenou farebnou oriezkou, ktorá je potlačená čiernou farbou a vytvára mramorový efekt. Knižný blok bol vytlačený v tlačiarňach TBB v Banskej Bystrici, odkiaľ putoval do Nemecka do kníhviazačskej dielne Richarda Mayera v Esslingene, kde sa vyhotovila spomínaná mramorová oriezka. Finálne knihárske spracovanie spolu s obálkou sa realizovalo v tlačiarňach TBB v Banskej Bystrici. Autorom obálky je renomovaný český grafický dizajnér Emil Križka. Toto jedinečné vydanie určite patrí k tomu najkrajšiemu na slovenskom knižnom trhu.

Detaily o knihe

Názov: Na smrť I + II

Objednávací kód NA205653

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na smrť (Jana Milkovičová, 7.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihe Na smrť od Jozefa Kariku rozhodne prináleží ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. Autor bravúrne spracoval predvojnové obdobie na Slovensku a v Nemecku a taktiež obdobie krízy v New Yorku a priznám sa, celkom ma toto "mafiánske obdobie" v USA zaujalo. Psychológia postáv bola bravúrne zvládnutá, hlavní hrdinovia sa "vyvíjali" pod vplyvom okolností a menili sa čitateľovi pred očami. Viktor za veľkou mlákou vo vysnívanej krajine v USA, kde úradovala kríza a Karol v Mníchove, kde v predvojnových rokoch študoval medicínu. Najlepší kamaráti z detstva, jeden žid a ten druhý pôvodom Nemec. Myslím, že viac nie je potrebné opisovať, táto kniha je už notoricky známa. Obsahovo a zvládnutou problematikou je kniha vynikajúca, mnohé veci do detailov dotiahnuté. Avšak čo jej musím vytknúť, je brutálnosť a surovosť. Prílišná surovosť. Detailnosť a popis určitých pasáží bola na hrane a miestami aj ňou, skutočne by to šlo aj bez toho a kniha by si zachola všetko, čo má mať. Čítala som už mnohé knihy o 2.sv.vojne, pri mnohých mi slzy tiekli po tvári, ale pri tejto mi pravidelne dvíhalo žalúdok. Niekedy je menej viac. Napriek tomu z hodnotenia neuberám, kniha si zasluhuje 5 hviezdičiek, no viem, že opakovane ju už čítať nebudem.

Som nadšený! (Ján Dobrotka, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobre si spomínam, ako som prečítal pred desiatimi rokmi prvú knihu Na smrť I. Bol som ohúrený, šokovaný, zhnusený...nie štýlom písania, ten je geniálny, ale príbehom, zverstvami, ktoré ľudia na ľuďoch páchajú a Karika to vie opísať neskutočne farbisto, pútavo, živo, až vás mrazí na chrbte. V istých pasážach treba na to naozaj silnejší žalúdok...ale treba takéto knihy. Aby sme si stále pripomínali tie neľudské časy a ako sa z civilizovaných ľudí stávajú monštrá. Preto som sa potešil tejto dvojknihe a okamžite som si ju kúpil. Opäť sa púšťam do čítania príbehu, už mám pár desiatok strán za sebou a postupne sa mi vynárajú tie situácie, samotný príbeh, no baví ma to, nesmierne. A čo musím uznať - tá grafická úprava je excelentná. Luxusná, nádherná, výstavná, klobúk dolu. Už samotná obálka vystihuje presne ten príbeh, jeho komplexnosť, ostnatý drôt nalakovaný, dve látkové záložky a tá oriezka...na tú som bol zvedavý a paráda. Nič také som doteraz nemal, vyzerá to efektne, proste super. Ďakujem za takýto knižný skvost, v mojej knižnici sa bude krásne vynímať!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x