bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vianočné prasiatko

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,70 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 4,20 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 11,68 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vianočné prasiatko

Dobrodružný príbeh o vzácnom pute medzi chlapcom a jeho najmilšou hračkou.Svetoznáma autorka série o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi J.K. Rowlingová po minuloročnom návrate k detskému čitateľovi s knihou Ikabog prichádza s ďalším originálnym príbehom o magickej moci Vianoc a odhodlaní chlapca zachrániť svoju milovanú hračku.

Jackova obľúbená hračka je prasiatko Mapi. Mapi bol vždy pri ňom, v dobrom i v zlom, až kým sa jeden Štedrý večer nestalo niečo hrozné – Mapi sa stratil. Lenže Štedrý večer je noc zázrakov a stratených vecí, noc, keď všetko môže ožiť – dokonca aj hračky. A tak sa Jack a Vianočné prasiatko, otravná náhrada za Mapiho, vydajú na úchvatnú cestu po čarovnej Krajine stratených. S pomocou rozprávajúceho Obedárika, odvážneho Kompasu a okrídlenej Nádeje sa vyberú zachrániť Jackovho najlepšieho priateľa pred strašným požieračom hračiek Stratožrútom.

Príbeh o láske dieťaťa k jeho najvzácnejšej hračke od jednej z najväčších rozprávačiek na svete vás zahreje pri srdci a nebudete sa môcť od neho odtrhnúť, kým sa nedozviete, aké dobrodružstvá zažije hlavný hrdina Jack, aby Mapiho našiel. Vianočné prasiatko J.K. Rowlingovej s úchvatnými ilustráciami Jima Fielda je predurčené stať sa obľúbenou klasikou pre celú rodinu.

Martinus.sk · Čítanie z knihy VIANOČNÉ PRASIATKO (J.K.Rowlingová)

Detaily o knihe

Názov: Vianočné prasiatko

Originálny názov: The Christmas Pig

Objednávací kód NADBK96635

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čarovná (Marián Péter, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečítam veľa detských kníh (zatiaľ) ale táto od Rowlingovej je pre milovníkov Harryho “must have”. Som totiž veľky fan HP i JKR. Krásne spracovaný príbeh mladého chlapca ako putuje po zázračnej krajine, aby našiel svoje stratené Vianočné prasiatko. Ako jeho láska ku svojej obľúbenej hračke ho dovedie do cieľa. Počas čítania sa na chvíľu každý stane kúsok dieťaťom a možno si aj spomenie na tú svoju najobľúbenejšiu hračku. Knižka sa mi osobne veľmi páčila (treba ju vnímať detskými očami) a hneď vo vás všetko nanovo ožije. Príbeh nám ukáže, aká dôležitá je láska (hoci aj k nejakej - pre niekoho nič nehovoriacej veci) a práve vďaka tomu, že niekoho alebo niečo si obľúbite, stane sa jedinečným a dôležitým práve pre vás, aj keď to inému môže pripadať ako niečo obyčajné, no pre vás to bude vždy originál a len jeden ako to prasiatko pre Jacka… Či už ide o nejaký predmet alebo osobu… Tak ako sa hovorí, pre svet si len jedinou osobou na svete, ale pre niekoho si celý svet… tak aj pre Jacka znamenalo to prasiatko celý svet a odhodlane cez všeliaké prekážky, nástrahy si šiel za svojim prasiatkom a bol presvedčený, že ho nájde a zachráni ho. Odporúčaný vek je 6+, ale podľa mňa ak ju budete čítať deťom, ktoré ešte nepoznajú písmenká, ale majú bujnú fantáziu a radi počúvajú vaše rozprávky, kľudne aj od 4+ . Myslím si, že Rowlingová tu vytvorila naozaj krásny svet zázračných hračiek a milovaných predmetov.

Čarovné sviatky (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pomaly, ale isto sa k nám blížia najkrajšie a najčarovnejšie sviatky v roku, a preto ma veľmi potešilo, že "kráľovná" magických príbehov J. K. Rowling prišla s ďalšou knihou pre deti a hneď s takou nádherou. Minulý rok ma tešil Ikabog a tentokrát to bolo Vianočné prasiatko. Kniha pritiahne zrak hneď svojou krásnou obálkou, no postupne sa začítate do príbehu, ktorý je venovaný deťom 6+ a odohráva sa práve na Štedrý deň. Hlavnej postave, chlapčekovi Jackovi, sa stratí obľúbené plyšové prasiatko Mapi, ktorý mu bol dôverníkom, najlepším priateľom a s ktorého stratou sa odmieta zmieriť a vyberie sa ho teda hľadať do strašidelnej krajiny Stratožrúta. Nájde ho alebo v jeho srdci zaplní miesto iná hračka? Príbeh je písaný jednoducho, tak, že ho ozaj pochopia aj menšie deti. Autorka do príbehu zakomponovala aj ťažšie témy, s ktorými sa deti musia častokrát vysporiadať, ako je napr. rozvod rodičov. Knihu napísala hlboko emotívne, dobrodružne s nečakaným záverom. Ideálne čítanie nie len na sviatky, ale predsa, počas nich to má hlbšie precítenie a vcítenie do príbehu. Jednu malú výhradu mám však k ilustráciam, ktoré boli čiernobiele a v knihe určenej primárne pre deti by som očakávala krásne, farebné obrázky, ktoré pritiahnu ich zvedavé očká.

Vianočný príbeh (Martina Fraňová, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vianočné prasiatko nielen zlato vyzerá, ale aj vnútro je skutočným pokladom. Príbeh o hračkách, vlastnostiach, zlozvykoch, na ktoré ľudia zabudli alebo ich stratili. Myslím, že sa tu črtá veľmi originálny príbeh, ktorý chytí za srdce nielen tých najmenších. Milujem Vianoce a moje srdce si už pýtalo vianočný príbeh. A tento bol ideálny. Preniesol ma do priam až detskej predstavivosti, skvelo vymysleného sveta plného ponaučenia, nebezpečia, nástrah a nekonečného priateľstva. Dej bol dobrodružný, rýchlo plynúci a autorka si už od začiatku získala moju pozornosť. Veľmi sa mi páčil svet, ktorý stvorila, zo začiatku som mala dojem, že som sa ocitla v jednej rozprávke, kde hračky dokážu rozprávať, ale ten pocit postupne vybledol a vymenil ho iný. V tomto prípade tu ide o viac, Rowlingová tu skryla peknú myšlienku, ktorá príbeh sprevádzala až do samotného konca. Po dočítaní som aj ja mala dojem, že si svoje veci musím viac vážiť a byť s nimi spokojná, pretože…čo ak majú dušu a dostanú sa do rúk hrôzostrašného Stratožrúta? Kniha je pre malých, ale aj veľkých. Každý si tu nájde to svoje a myslím, že človeka ešte viac poteší samotný vizuál knihy a ilustrácie vo vnútri knihy. Vianočný príbeh tak, ako má byť.

Vianočné prasiatko (Zuzana, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milý príbeh, ktorý deti naučí nejednu správnu vec. Okrem, v dnešnej dobe, zložitých rodinných vzťahov aj úctu k veciam. Aj menšie deti sa vďaka príbehu naučia, že nie všetko je v živote navždy a že treba dať šancu aj novým "veciam". Určite nie je na škodu, ak si knihu prečítajú aj dospelí :)

Vianočné prasiatko (Val, 28.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu sme si s Pauli dávkovali počas adventu. Očakávali sme príbeh, ktorý nás naladí na vianočnú vlnu. Omyl! Kniha je rozdelená do niekoľkých častí. V prvej sa autorka venuje Jackovi, hlavnému hrdinovi, jeho rodine, zázemiu, tomu, čo preňho znamená plyšové prasiatko Mapi (majé pasiatko). Jack je dobrý chlapec, rozvod rodičov zvláda (navonok) skvele, sťahovanie, nová škola, kamarátka, ktorá sa otočí správaním o 180° a nový muž v živote jeho mamy. Tým si Jack prechádza a zlomyseľnosťou prichádza o Mapiho. Ale! Keďže sú Vianoce, noc zázrakov, dieťa, ktoré miluje svoju hračku ju môže nájsť… A tu sa začína dobrodružstvo, ktoré Rowlingová podala majstrovsky. Ilustrácie, ktoré text dopĺňajú, pomôžu deťom lepšie si predstaviť okuliare ako šerifa, nožnice ako strážcu stratených vecí, Stratožrúta, či podobu Nádeje. Jack s Mapiho náhradníkom Viankom, zažívajú napínavé a mrazivé dobrodružstvá a v mestách stratených vecí s názvami ako Zapatrošené, Nepotrebnice, Bedabeznich, Haraburdy a Mesto potrebných. Siedma časť knihy s názvom Ostrov milovaných nám bola "osudná". Dokonca aj moja Pauli v tejto časti našla dvojzmysel… Po otázke, či aj náš deduško,z ktorého je anjelik, je na ostrove milovaných a nemôže sa odtiaľ vrátiť,ale je mu tam aspoň dobre, sa mi oči zaliali slzami. Tak sme namiesto čítania v objatí plakali. Za dedkom, za stratenými hračkami, aj kvôli deťom, ktoré si hračky nevážia. Tiež sme sa rozplakali o pár stránok skôr,pri príbehu Modrého zajka. Vďaka tejto časti bola Pauli ochotná podarovať pár zo svojich hračiek iným deťom. Tu máte teda aspoň 2 príklady, prečo Vianočné prasiatko čítať deťom! Chápu viac ako si my, dospeláci, uvedomujeme

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x