bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Shiny Broken Pieces (slovenský jazyk)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 8,99 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 3,96 € (zľava 31%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Shiny Broken Pieces (slovenský jazyk)

V druhej časti knihy Tiny Pretty Things sa mladučké baletky June, Bette a Gigi znova stretávajú v súboji o miesto primabaleríny. Je tu posledný ročník, v ktorom sa rozhodne o tom, či sa ich nádeje splnia. Z konzervatória totiž medzi profesionálov - do prestížneho Amerického súboru - vezmú len dve tanečnice a dvoch tanečníkov. Začína sa neľútostný boj, v ktorom sú dievčatá ochotné použiť všetky zbrane.
June sa konečne začína cítiť ako ozajstná baletka, ale kvôli tancu bude možno musieť obetovať životnú lásku.
Bette je odhodlaná očistiť svoje meno, keďže ju po nehode Gigi z konzervatória podmienečne vylúčili. Podarí sa jej znova dostať na výslnie alebo pošpinila meno rodiny už navždy?
Gigi, dobrosrdečná dievčina s tancom v srdci, sa po tom, ako ju niekto sotil pod auto, upla na pomstu. Nedovolí, aby jej rivalky, ktoré ju minulý rok šikanovali, ušli trestu. Sama však pritom stráca priveľa...
Všetko sa točí okolo posledného tanca. Komu sa v ňom podarí zažiariť? A kto bude musieť na svoje sny o živote primabaleríny zabudnúť?

Detaily o knihe

Názov: Shiny Broken Pieces (slovenský jazyk)

Originálny názov: Shiny Broken Pieces

Objednávací kód NADBK87519

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Shiny broken pieces (Veronika, 25.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Opäť som mala možnosť aspoň na chvíľku navštíviť americké baletné konzervatórium a vrátiť sa do prostredia mladučkých baletiek a intríg. Táto dilológia bola pre mňa oddychovkou, pri ktorej som zresetovala hlavu nenáročným, ale za to dobrým čítaním. Stretávame sa s postavami z prvého dielu, ale na moje prekvapenie sledujeme prerod z obetí na silnejšie a pomstychtivejšie postavy, ktorých psychický obrat nastal po nátlaku a šikane, ktorou si museli prejsť cestou za svojim snom. Autorky opäť poukázali na poruchu príjmu potravy a na to, aké sú mladé dievčatá ľahko ovplyvniteľné a ako je ich psychika krehká a zároveň nebezpečná vzhľadom k ich zdraviu. Kniha bola dynamická, keďže sme sa nemuseli zoznamovať s novými postavami, ale mohla som hneď vhupnúť rovno do deja a do akcie, ktorá pokračovala z predoškého dielu. Neustále sa niečo dialo, páčilo sa mi školské prostredie a už spomínaný zvrat v hrdinkách. Bolo zaujímavé sledovať prerod sivej myšky na predátora ☺️ Samozrejme, musím vyzdvihnúť chutnú, ružovú obálku, ktorá sa krásne dopĺňa s prvým dielom. Jemná ružová ako baletky v kombinácii s čiernou farbou, symbolizujúce tmavé zákutia, ktoré v sebe balet ukrýva, boli skvelou voľbou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x