bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dámska jazda na dno duše

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dámska jazda na dno duše

"Podstatný je prítomný okamih, veď minulosť je mŕtva a budúcnosť sa ešte nenarodila. Jediné naše bohatstvo je táto sekunda."

Prijmite pozvanie na dobrodružnú cestu taxíkom z Bratislavy až k Čiernemu moru. Nechajte sa unášať vetrom, vdýchnite vôňu leta, objavte mágiu Dunaja a nazrite do duší ľudí žijúcich na jeho brehoch.
Čaká vás príbeh dvoch odvážnych cestovateliek. Obe dospeli do obdobia, keď už deti vyrástli, práca ich nenapĺňa, manželstvo zovšednelo a na dvere zaklopala vážna choroba. Túžia nájsť lásku, odpustenie a stratenú chuť do života. Preto zobrali osud do vlastných rúk. Počas nevšednej cesty zažijú mnoho veselých aj dojímavých situácií, stretnú veľa zaujímavých ľudí, spoznajú ich osudy, nadviažu priateľstvá a prejdú vnútornou katarziou.
Ponorte sa do vĺn Čierneho mora a naplno si užite pestrofarebnú letnú bláznivú jazdu Zory a Táne, zabalenú do láskavého humoru a previazanú nádejou.

Detaily o knihe

Názov: Dámska jazda na dno duše

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Oddychovka (Miriam O., 10.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto bola prvá kniha autorky, ktorá sa mi dostala do ruky, a tak som sa pustila do čítania plná zvedavosti a očakávaní. Úprimne priznávam, že kniha predčila moje očakávania. Opisuje príbeh dvoch hrdiniek, ktoré už rozdielnejšie snáď ani nemôžu byť a ich putovanie do vzdialenej krajiny taxíkom, ktoré je plné medzizastávok. Na každej z nich nachádzajú ľudí, plných životného sklamania, no svojou bezprostrednosťou a neodbytnou snahou pomáhať, nechávajú za sebou už ľudí plných nádeje v lepšiu budúcnosti. Jedná sa o príjemné čítaníčko, vhodné na dovolenkové obdobie, no i mimo neho. Určite odporúčam knihu každému, kto si potrebuje oddýchnuť pri niečom nenáročnou a nabiť sa pozitívnou energiou.

Dámska jazda na dno duše (Val, 20.4.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa čítala od začiatku úplne ľahučko. Boli sme svedkami zoznamovania hlavných hrdiniek a vydali sme sa s nimi na ich spoločné dobrodružstvo. Príbeh je členený do kapitol s názvami krajín, cez ktoré cestovateľky prechádzajú. Prvá kapitola sa nazýva 'Slovensko', pretože tu sa štartuje. No prvú zastávku majú už v Komárne, kde bolo naozaj veselo. Niekoľkokrát som dostala záchvat smiechu a cez slzy som nevedela pokračovať v čítaní. Zorkina choroba a Tánina povaha priniesli niekoľko tak absurdných situácii, že ak by sa vám toto dialo v skutočnosti, tak si klepkáte po čele, že to proste nie je možné. No v knihe to pôsobilo dokonale reálne. ďalšie kapitoly ako Maďarsko a Srbsko už boli skôr na zamyslenie. Veľakrát som vedľajšie postavy, ktoré sa vyskytli v príbehu, ľutovala, pretože autorka im nadelila dosť neľahký osud. V závere cesty,v Bulharsku, príbeh naberal grády-vyplávalo na povrch rodinné tajomstvo Zory,takisto Tánine trápenia. Svitala tu nádej na lepšie zajtrajšky, no vždy tu boli obavy, ako sa to celé vyvinie. Kniha mala miestami až geografické pasáže, ktoré mňa nie veľmi bavili,ale musím povedať, že v sebe niesla veľa krásnych myšlienok, ktoré rozhodne stoja za zapamätanie. Celkovo to bol veľmi príjemný príbeh dvoch 50-ničiek, ktoré touto cestou hľadali ďalší zmysel života.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x