bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vianoce na Madeire

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Séria:Ostrovné príbehy
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vianoce na Madeire

Vianočná Madeira – ostrov voňajúci medom, žiariaci miliónmi svetielok, obsypaný červenými
vianočnými ružami, dychtivo čakajúci na najkrajšie sviatky roka.

Predstavte si historické námestie uprostred malebného Funchalu, barokovú fontánu, pekáreň, reštauráciu a neveľký podkrovný byt, ktorý sa stal v adventnom čase domovom troch nerozlučných priateliek. Zuzana, šikovná dekoratérka, je zasypaná množstvom vianočných objednávok a Sofia s Ines sa jej rozhodli pomôcť s ich realizáciou. Madeirčania si na výzdobu potrpia, a tak majú plné ruky práce. No ich najväčšou výzvou je vytvoriť ten najkrajší symbol Vianoc – neodmysliteľný betlehem – priamo uprostred ich čarovného námestia.

Povinností je veľa, sviatky klopú na dvere, hektika aj vzrušenie z príchodu
Vianoc narastajú.

A keď k tomu pripočítame problémy s láskou, množstvo zábavných aj dojímavých situácií a podmanivé kúzlo adventnej Madeiry, dostaneme nevšedný vianočný darček plný zázrakov a tej najláskavejšej mágie. Veď Vianoce sú predsa zázrak.

A zázrak, to je... láska.

Detaily o knihe

Názov: Vianoce na Madeire

Objednávací kód NA672789

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vianoce na Madeire (Kristína Rydlová, 5.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Vianočné príbehy zbožňujem, takže som si nemohla nechať ujsť ani túto slovenskú vianočnú novinku odohrávajúcu sa na Madeire. Bolo to moje prvé stretnutie s autorkou a nedopadlo vôbec zle. Vianoce na Madeire v sebe ukrýva príbehy troch kamarátok, z ktorých každá rieši nejaké vlastné problémy, predovšetkým tie v oblasti lásky a vzťahov. Nechýbala tu romantika, humor, blížiace sa sviatky ani emotívne momenty. Zuzana bola úspešná dekoratérka, ktorej sa objednávky hrnuli zo všetkých strán. Bolo cítiť, že ju jej práca napĺňa a teší ju, keď svojími výtvormi môže ostatným urobiť radosť. Mala naozaj cit pre detail a každé jej dielo muselo byť tip top. Vyžarovala zo seba dobro, niet divu, že si ju hneď mnohí obľúbili. Ines bola taká menšia neriadená strela, pri ktorej som nikdy nevedela, s čím príde. Rozhodne sa s ňou človek ani chvíľu nenudil. Bola to veľká romantička, na svet sa dívala ružovými okuliarmi, čo ju neraz priviedlo do problémov. Vo vzťahoch sa jej moc nedarilo, nemala šťastnú ruku pri výbere mužov a ja som jej veľmi držala palce, aby konečne našla toho pravého. Sofia si nedávno prešla náročným obdobím, jej život sa zo dňa na deň obrátil hore nohami. Z tohto dôvodu sa rozhodla odísť na Madeiru, aby zmenila prostredie, trochu si oddýchla od všetkých problémov a tak nejak začala odznova. Bola to priateľská mladá žena, ktorá nikdy neodmietla podať pomocnú ruku. Musím pochváliť popis prostredia, s tým sa autorka veľmi pekne vyhrala. Ukázala nám rôzne zaujímavé miesta, porozprávala niečo z miestnej kultúry a histórie, zoznámila nás s viacerými inšpiratívnymi ľuďmi a ešte k tomu sme ochutnali aj rozličné miestne špeciality. Neraz som mala pocit, akoby som sa tiež ocitla na Madeire. Keď k tomu ešte prirátame predvianočnú atmosféru (predovšetkým príprava betlehemu)... malo to svoje čaro.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x