bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na konci samoty

Vydavateľ: PLUS (Nakladateľstvo Plus)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na konci samoty

V roku 2016 získal Benedict Wells za román Na konci samoty významnú Cenu Európskej únie za literatúru. Julesovo bezstarostné detstvo tragicky naruší náhla strata rodičov, ktorí zahynuli pri autonehode. Predtým sebavedomý chlapec je odrazu introvertný a bojazlivý. Spolu so svojimi dvoma súrodencami odchádza do internátnej školy, kde sa každý z nich s traumou vyrovnáva po svojom. Jules zostáva uzavretý vo svojom vnútornom svete, kým si vedľa neho do lavice nesadne Alva, dievčina s červenými vlasmi a okuliarmi s kosteným rámom. Aj ona má svoje ťaživé tajomstvá... Ich neobyčajná náklonnosť hraničí s láskou, no na prahu dospelosti sa ich cesty rozdelia. Jules sa s Alvou opäť stretáva až po rokoch. Zdá sa, že konečne prišiel čas naplniť vzájomnú lásku a vynahradiť si dlhé obdobie odlúčenia. No bolestná minulosť, neviditeľný nepriateľ kdesi v pozadí, čaká na svoju príležitosť...
 Sladkotrpký román o strate, samote a pominuteľnosti bytia.Bratislava 19.6.2017 – Vydavateľstvo Albatros Media Slovakia vydáva v nakladateľstve Plus dielo talentovaného autora Benedicta Wellsa Na konci samoty. Mladý spisovateľ vstupuje na Slovensko po prvýkrát, hoci svoj debut má už dávno za sebou a Na konci samoty je jeho štvrtým dielom. Román o strate, láske a utrpení spôsobenom životom vás privedie k sladkotrpkému poznaniu o pominuteľnosti bytia. A takisto prežijete príbeh veľkej životnej lásky.

„Julesovo bezstarostné detstvo tragicky naruší náhla strata rodičov, ktorí zahynuli pri autonehode. Predtým sebavedomý chlapec je odrazu introvertný a bojazlivý. Spolu so svojimi dvoma súrodencami odchádza do internátnej školy, kde sa každý z nich s traumou vyrovnáva po svojom. Jules zostáva uzavretý vo svojom vnútornom svete, kým si vedľa neho do lavice nesadne Alva, dievčina s červenými vlasmi a okuliarmi s kosteným rámom. Aj ona má svoje ťaživé tajomstvá... Ich neobyčajná náklonnosť hraničí s láskou, no na prahu dospelosti sa ich cesty rozdelia. Jules sa s Alvou opäť stretáva až po rokoch. Zdá sa, že konečne prišiel čas naplniť vzájomnú lásku a vynahradiť si dlhé obdobie odlúčenia. No bolestná minulosť, neviditeľný nepriateľ kdesi v pozadí, čaká na svoju príležitosť...“

O Benedictovi Wellsovi sa často hovorí v superlatívoch: nadaný, či dokonca aj geniálny. Jeho diela si získali uznanie nielen literárnych kritikov, ale aj pozitívne ohlasy verejnosti. Drží sa na poprednom mieste nemeckých bestsellerových rebríčkov. V roku 2016 získal Benedict za román Na konci samoty významnú Cenu Európskej únie za literatúru.

Azda každý z nás sa dokáže stotožniť s mnohými vnútornými pochodmi predstaviteľov príbehu. Či už je to radosť zo spoločne strávených chvíľ s rodinou a priateľmi, sklamanie z neúspechov a zlyhaní alebo neutíchajúci žiaľ nad stratou blízkych. Na konci samoty rozpráva o prekonávaní samoty a bolesti, a zároveň aj o tom, čo ostáva v človeku nezmeniteľné, nech sa stane čokoľvek.

Benedict Wells sa narodil roku 1984 v Mníchove. Po ukončení štúdia sa v roku 2003 presťahoval do Berlína. Písaniu sa venuje na plný úväzok. Jeho knižný debut Becks letzter Sommer (Beckovo posledné leto, ktorý vyšiel v roku 2008, kritici označili za najzaujímavejšiu prvotinu roku a stal sa predlohou pre rovnomenný film). Nasledovali romány Spinner (2009) a Fast Genial (2011). Autor žije striedavo v Berlíne a Barcelone.

Detaily o knihe

Názov: Na konci samoty

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x