bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na konci samoty

Vydavateľ: PLUS (Nakladateľstvo Plus)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na konci samoty

Julesovo bezstarostné detstvo tragicky naruší náhla smrť rodičov. Spolu so svojimi dvoma súrodencami odchádza do internátnej školy. Jules je bolestne uzavretý vo svojom vnútornom svete, kým si vedľa neho do lavice nesadne červenovlasá Alva. Spája ich čosi oveľa viac než len obyčajné priateľstvo, no na prahu dospelosti sa ich cesty rozdelia. Opäť sa stretnú až po rokoch. Zdá sa, že konečne prišiel čas naplniť vzájomnú lásku a vynahradiť si dlhé obdobie odlúčenia, no ťažká minulosť ich opäť akosi doženie...

Detaily o knihe

Názov: Na konci samoty

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádherné (Zuzana Hermanova, 1.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem, kde som bola, keď vyšla táto nádherná kniha. Ako sa hovorí, lepšie neskoro ako nikdy. Jules, ktorý mal spočiatku bezstarostné detstvo spolu so svojimi dvoma súrodencami, tragicky stratí rodičov. Jeho svet sa začína meniť. Jedným šmahom sú preč všetci starí priatelia, domov, všetko. Spolu so svojimi súrodencami odchádza na internátnu školu, kde sa každý z nich s traumou vyrovnáva po svojom. Jeho život naberie iný smer v momente, keď si vedľa neho do lavice sadne Alva. Tajomná, fascinujúca dievčina s červenými vlasmi a okuliarmi s kosteným rámom. •Najviac zo všetkého sa mi však páčili jej predné zuby, z ktorých jeden mierne vytŕčal dopredu. Keď Alva hovorila, snažila sa neotvárať priveľmi ústa, aby ten odstávajúci zúbok nikto nevidel, a keď sa smiala, zakrývala si ho rukou. No niekedy sa usmiala a prestala si dávať pozor. Krivý rezák vtedy vykukol a to sa mi nesmierne páčilo. Veľmi dojemný a emočne nabitý román, v ktorom vás autor prevedie rôznymi životnými situáciami a rôznymi povahami postáv a v konečnom dôsledku vás rozoberie na kúsky a vy sa v jednom momente smejete, usmievate, plačete, cítite ľútosť… No najmä, je to veľký príbeh o láske.

realistický román o strate a láske (Andrea Vojtech, 11.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri tejto knihe som veľa, veľmi veľa premýšľala. O tom, ako nás traumy z detstva formujú, pretvárajú, ako rôzne na ne deti i dospelí reagujú a vyrovnávajú sa s nimi. O tom, ako naše reakcie na okolie a ľudí v ňom ovplyvňujú naše životné smerovanie. A aj o tom, že niekedy si musíme počkať na to správne obdobie, odžiť si nejakú časť života, aby sme si našli cestu k určitým ľuďom. Kniha dáva mnoho podnetov a myslím, že každý si v nej nájde dačo iné. Nebudem klamať, nie je to láskavé čítanie. Miestami ťažké, no realistické rozprávanie o Julesovi, jeho súrodencoch a jeho neštandardnom priateľstve s Alvou. Je to smutný a silný príbeh v mnohých okamihoch. Miestami som síce nerozumela správaniu a rozhodnutiam Julesa a najmä Alvy, prišli mi nelogické a zbytočne dramatické, no príbehu to na sile neubralo. Ťažko mi napísať niečo viac bez prezradenia deja. Z anotácie sa takisto dozviete len zlomok toho, čo kniha v sebe ukrýva. Príbeh je plný smútku a samoty, no je aj o priateľstve, láske, dospievaní, vnútornej sile žiť ďalej, o rodine a putách, ktoré nám prúdia v žilách, nech sa im akokoľvek bránime. Najsilnejšou zložkou je celkom určite hlboká a prepracovaná psychológia postáv. Dej rovnako nestagnuje, posúva sa, hoci chvíľami možno pomalšie, ale život je raz taký. Ak sa nebojíte smútku, knihu určite odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x