bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







P - Balenciaga

Vydavateľ: Assouline (Marston Book Services Ltd)
Jazyk: anglický
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: P - Balenciaga

Christian Dior sa o Cristobalovi Balenaciaga vyjadril, že ide o „učiteľa nás všetkých“. Asketický Balenciaga, ktorého súkromný život ostal zahalený rúškom tajomstva až do jeho smrti, vytvoril denné šaty charakteristické neobyčajnou jednoduchosťou a ohromujúce večerné róby typické svojou extravaganciou, a ktoré patrili k tým najdrahším na svete. Medzi jeho verné klientky patrili: vojvodkyňa z Windsoru, Gloria Guinness, Pauline de Rotschild, Mona Biskarck a mnoho ďalších. Cristobal Balenciaga sa narodil v roku 1897 v Getarii v španielskom Baskicku a už vo veku dvadsaťštyri rokov otvoril v San Sebastian svoj prvý butik. Za ním nasledovali ďalšie: v roku 1933 otvoril obchod v Barcelone, v roku 1935 v Madride a v roku 1948 na Avenue Georges V v Paríži, kde získal medzinárodnú klientelu. Cristobal Balenciaga odišiel zo sveta módy v roku 1968 a zomrel v ústraní v roku 1972 v Španielsku. Táto publikácia sprevádzaná legendárnymi fotografiami je úžasnou spomienkou na život a dielo módneho umelca, ktorý má dodnes vo svete módy nezastupiteľné miesto.

(Miera a oblasť poškodenia, ohnutých stránok, alebo rozmanitosť môže byť rôzna v závislosti od knihy, zohľadnená ponúkanou zľavou 50%. Vzhľadom k tomu nie je možné na ponúkané tituly uplatniť reklamáciu)

Christian Dior called Cristobal Balenciaga "the master of us all." The priest-like Balenciaga, whose private life remained a total mystery until the day he died, created day dresses of deceiving simplicity and evening gowns of staggering extravagance, and for them he was paid the highest prices in the couture world. His faithful clients were the great fashion plates of the postwar years: the Duchess of Windsor, Gloria Guinness, Pauline de Rothschild, and Mona Bismarck, among others. Cristobal Balenciaga was born in 1895 in Getaria, in Spain's Basque country, and at the early age of twenty-four he created his own couture house in San Sebastian. He opened in Barcelona in 1933, in Madrid in 1935, and in 1948 on the Avenue Georges V in Paris, where he could serve a more international clientele. Cristobal Balenciaga retired in 1968 and died in reclusion in his native Spain in 1972. The informative text and legendary photography in this volume beautifully document this master's immeasurably influential life and work.

Detaily o knihe

Názov: P - Balenciaga

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x