bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bojovníci dúhy

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:576
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:56

Lepšia cena: 6,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 6,88 € (vrátane DPH)
Bežná cena:8,- €
Ušetríte: 1,12 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bojovníci dúhy

Stojí priateľstvo nad láskou? Znamenajú peniaze viac ako česť? Je možné zmeniť osud? A má vôbec zmysel hľadať životné šťastie?
Odpovede na tieto otázky sa snažia nájsť aj hlavní hrdinovia trilógie: mexické dievča Mercedes Perezová, bezhlavo sa púšťajúca do prenasledovania vrahov svojich príbuzných; farmársky syn Benjamin Sutter, opúšťajúci rodinu kvôli zlatej horúčke v Kalifornii; syn podnikateľa a špekulanta Markus Whitfield, vytrvalo pátrajúci po predkoch v rezerváciách; veterán Adam Burns, po návrate z občianskej vojny rozhodnutý zahlušiť toľko Indiánov, koľko bude možné, aby pomstil smrť ženy a synov.
Avšak, zdá sa, že Boh má pre každého nachystané iné poslanie.
Cesty Mercedes a Benjamina sa skrížia. Spolu sa vydávajú za zločincami, no netušia, že karta sa čoskoro obráti a sami sa stanú prenasledovanou korisťou aj zajatcami. Markus nachádza životnú lásku, ale predovšetkým spozná pravú tvár svojho adoptívneho otca. Adama náhoda spojí s Indiánmi a prostredníctvom ich strastiplnej životnej cesty prijme zmierenie s Bohom, ktorého po celý život odmietal. Osudy hlavných hrdinov sú osobité, zdanlivo spolu nesúvisiace. No iba na prvý pohľad. Ak sa vám bude zdať, že v prvej časti sa cesty hrdinov uzavreli, tá druhá vám ukáže, do akej miery ste sa zmýlili. Ale až v tretej časti autorka skutočne odkryje tajomstvá celého príbehu a ponúkne zavŕšenie obdivuhodných ľudských osudov.
BOJOVNÍCI DÚHY nie sú len dobrodružnou trilógiou inšpirovanou skutočnými dejinnými udalosťami severoamerického kontinentu rokov 1860 – 1912. Sú rozprávaním o zrade a pomste, viere a nádeji, krvi a tanci bojovníkov, ale najmä o ľudskom putovaní za láskou a obyčajným šťastím.

Detaily o knihe

Názov: Bojovníci dúhy

Objednávací kód NA602313

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

úžasné dobrodružstvo (Renáta, 18.11.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trilógia Bojovníci dúhy nie je idylický príbeh o Indiánoch s dávkou romantiky a so šťastným koncom. V čase, keď vznikala táto kniha, boli smutné osudy skutočných indiánskych náčelníkov, bojovníkov, či obyčajných žien a detí dávno zavŕšené. Kniha je rozdelená do troch častí Pomsta orchidey, Volanie krvi, Tanec bojovníkov, ktoré začínajú peknými kresbami Anity Rigovej. Erika Jarkovská je autorka, ktorá v téme ide do hĺbky, množstvo údajov z dejín, opisy udalostí , krajiny, obydlia, či samotného počasia ma vždy vtiahne do deja. Nezabúda však ani na priblíženie vnútorného prežívania jednotlivých postáv.Jednoducho povedané, vezmite túto do detailu prepracovanú knihu do ruky a nechajte sa unášať "smutnokrásnym" príbehom z čias dávno minulých. Bojovníci dúhy je neuveriteľným dobrodružstvom, ktoré vám vyrazí dych.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x