bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prečo sme sa vlastne rozišli?

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prečo sme sa vlastne rozišli?

Alice sa preberie na dlážke v posilňovni s veľkou hrčou na hlave. Myslí si, že má dvadsaťdeväť rokov a čaká prvé dieťa so svojím úžasným manželom Nickom.
Napočudovanie sa dozvie, že pri páde sa jej z pamäti vymazalo desať rokov života a že v skutočnosti je nervózna tridsaťdeväťročná žena, ktorá najradšej trávi čas náročným posilňovaním a na poradách školských výborov so ženami, aké kedysi neznášala. Ako je možné, že sa jej život tak radikálne zmenil? Prečo ju manžel zrazu nenávidí? A čo také hrozné urobila, že sa s ňou jej milovaná sestra takmer nerozpráva? Najviac ju však znepokojuje, že si absolútne nespomína na svoje tri deti.
Alice sa zrazu vidí inými očami, no nespoznáva sa. Tá nová žena sa jej vôbec nepáči. Nájde spôsob, ako byť znova tým človekom, akým bývala kedysi?

Z anglického originálu The Husband’s Secret
(Penguin Books, London 2010) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Prečo sme sa vlastne rozišli? Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Prečo sme sa vlastne rozišli?

Originálny názov: What Alice Forgot

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Prečo sme sa vlastne rozišli? (Jana, 19.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
PO "Manželovom tajomstve", ďalší skvelý kúsok od autorky. Dobrý príbeh, postupné odkrývanie deja - to ja môžem :-)

velmi dobra kniha (Adriana, 13.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
znovu zaujimavy pribeh, ktory mi autorka mierne skazila castymi a dlhymi vnutornymi monologmi. Alice sa preberie po uraze hlavy a mysli si, ze je 10 rokov mladsia. Zabudla na to, ze sa jej narodili tri deti, ze sa z nej stane typicka mamicka v domacnosti /nie ako u nas, v teplakoch, xixi/, ale angazujuca sa v skole a v aktivitach. A najvacsi pruser je, ze sa ide rozvadzat s muzom, ktoreho pred 10 rokmi zboznovala, plus ma milenca!!! Pribeh je rozpravany z pohladu Alice, jej sestry, ktora pise listy psychiatrovi a ktora ma problemy s pocatim vlastneho babatka a z pohladu *babky*, ktora pise listy svojmu snubencovi, ktory tragicky zahynul pred svadbou. Miestami som bola silno dojata, hlavne ten boj Elizabeth, ked sa opakovane snazi a neuspesne, ma dojimal, miestami som sa smiala a miestami som mala pocit, ze sa nudim. Tak ci tak, na sprijemnenie dlhych vecerov odporucam ako jednorazovku.

Super kniha :) (Dominika Semančíková, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu mi na želanie kúpil priateľ. Veľmi som sa na ňu tešila, pretože už po prečítaní obsahu som vedela, že bude skvelá. :) Celý dej ma bavil a nikdy ma žiadna kapitola nesklamala. Najviac sa mi páčilo, že Alice si vždy stála za svojím, že svojho manžela miluje, i ked jej všetci vraveli opak. Mrzelo ma, že si nespomínala na svoje deti, ale vedela som, že sa to vyrieši. Kniha bola napínavá a čo je najlepšie - so šťastným koncom :) Som veľmi rada, že som mala možnosť túto knihu prečítať a rada sa k nej v budúcnosti vrátim. Odporúčam každému :)

Prečo sme sa vlastne rozišli - výborný realistický príbeh (Anka, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som si túto knihu na Vianoce a veru neľutujem. Kniha mala príbeh, mala nápad. Ale celkové Moriartyovej myšlienky sú absolútne dokonalé a úvahové! Kniha nespadala do mojej vekovej kategórie(17), no aj tak som si ju vychutnala a dokázala sa vžiť do viacerých postáv. Autorkine predošlé knihy som doposiaľ nečítala, avšak na jej tvorbu som počula samé chvály. Tušila som, že práve táto kniha bude niečím odlišná a hoci obyčajne literatúru pre dospelých nečítam, príbehu som dala šancu. Myslím si, že práve táto téma rozchodu je v súčasnej dobe veľmi aktuálna, keďže pozorujeme rozvraty v mnohých manželstvách a taktiež si myslím, že "Prečo sme sa vlastne rozišli?" môže ženám dodať určité sebavedomie a guráž riešiť problémy s chladnou hlavou. Užívala som si všetky situácie, dohady, zvraty, odhalenia, skvele napísané a nepresladené romantické časti... Všetko zaklincoval záver, v ktorom nás síce Liane nechala tápať tak dlho, ako sa len dalo, no v konečnom dôsledku som z neho mala úžasný pocit. Knihu odporúčam každému, kto vie oceniť výborný realistický príbeh s primeranou dávkou nedorozumení, romantiky a medziľudských vzťahov. Komu teda dielo odporúčam? Okrem milovníkov skutočných príbehov by si ho mal prečítať každý, kto má problémy so svojimi blízkymi a nevie, akou cestou sa vybrať. Moriartyová napísala nevšedné dielo, ktoré určite zožne veľa úspechov - a nielen u dospelých žien. . Dávam päť hviezdičiek :) Kto si ju kúpi nebude ľutovať. Stojí za to.

necakajte Rosamunde Pilcher (Danka, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela kniha, pacila sa mi rovnako ako Manzelovo tajomstvo a to v sebe nemala kuska krimi Kniha je pribehom Alice, ktora po uraze strati pamat a nespomina si na veci z poslednych 10-tich rokov. Hoci sa jej blizi 40-tka mysli si, ze ma 29 a caka prve dieta. Ked ju sestra vyvedie z omylu, spusti sa lavina. Velmi zaujimave citat ako funguje clovek, ktory nevie ze ma 3 deti, nepozna ich mena, nevie ze je v rozvodovom konani a netusi preco, ved predsa svojho muza miluje, ci nie?? Pribeh dava v istom zmysle i poucenie, aspon ja som ho v nom nasla pretoze tie dovody, pre ktore sa Alice rozpadlo manzelstvo..no..cakala som nieco uplne ine. V pribehu je kus pravdy, realny zivot, realne problemy, ziadna presladena Rosamunde Pilcher. Vrelo odporucam.

Mierne sklamaná ... (Lucia Bobancová, 18.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Po prečítaní Manželovho tajomstva, som sa na túto knihu veľmi tešila. A to bola asi veľká chyba... Prvú knihu tejto autorky som prečítala v rekordnom čase - za necelých 7 hodín, túto druhú knihu som akosi nevedela dočítať. Príbeh 39 ročnej Alice, dokonalej paničky, ktorá po páde v telocvični "zabudne" na posledných 10 rokov života, ma sklamal. Čakala som napínavý príbeh, gradáciu deja a famózny záver ako v Manželovom tajomstve, ale nedočkala som sa. Celý príbeh sa akosi vliekol, pri 70-tej strane som si uvedomila, že ma čítanie vôbec nebaví. 440 strán som akosi pretrpela a dočítala som ju len kvôli tej sume, ktorú som za ňu zaplatila. Mňa kniha neoslovila.

Kniha,ktorá nesklame :-) (retiazka, 6.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Už pri čítaní knihy Manželovo tajomstvo sa mi zapáčil štýl písania od tejto autorky.Človek má pocit,akoby bol súčasťou danej rodiny,kde sa príbeh odohráva :-) Po knižke som siahla s veľkým očakávaním a veru musím povedať,že opäť jedna ktorá nesklamala a veľmi dobre sa čítala.Ostáva v mojej knižnici,takže si ju prečítam,ešte nejeden krát :-)

fajn (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekné čítanie. Dobrá zápletka. Odporúčam každému.

zamyslenie, humor, romantika...skrátka všetko (Jane, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Páčia sa vám príbehy, ktoré dýchajú každodenným životom? Zamýšľate sa nad tým, čo všetko (a neraz veľmi jednoducho) dokáže človek pokaziť vo vzťahu k manželovi, sestre, deťom či rodičom? Chcete sa zamyslieť nad životnými hodnotami a trošku si v nich "poupratovať"? Ako by ste si odpovedali na otázku: čo za posledných 10 rokov by som urobil inak a čo naopak nie? Alice to vie úplne presne. Ste zvedaví, k čomu sa dopracovala? Tak neváhajte a siahnite po tomto pútavom príbehu plnom suchého humoru a romantiky! :-)

Zážitok z čítania (blogerka, 30.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja by som tie knihy od Liane Moriartyovej doslova hltala. A túto som vlastne aj zhĺtla, asi za nejakých 7-8 hodín bezsennej noci a nemám žiadne výčitky :D Výborne spracovaná téma straty pamäte, šialene napínavý dej už od prvej strany a reálne postavy. Kniha je mix romantiky a rodinnej drámy, humoru a tragédie. Och a ešte to má aj zaujímavú, doslova neopísateľnú atmosféru, ktorá so mnou ostala ešte dlho po dočítaní. Odporúčam aj náročnejším čitateľom a hlavne čitateľkám :)

Super čítanie! (Dominik, 29.11.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
„Prečo sme sa vlastne rozišli?“ je dokonale premyslený román a jeho autorka sa vyhrala s každým jedným nepodstatným detailom. Akoby bolo Moriartovej špecialitou "rýpať" sa v rodinných záležitostiach. Myslím si, že práve táto téma je v súčasnej dobe veľmi aktuálna, keďže pozorujeme rozvraty v mnohých manželstvách. Netreba si však myslieť, že sa v knihe nájdu iba zúfalé mamičky. Autorka má veľmi chytľavý štýl písania, ktorý môže zaujať širokú skupinu čitateľov. Kniha mala množstvo pekných myšlienok a bolo vidieť, že Moriartyová píše o niečom, čo jej je dobre známe. Autorka do príbehu dala kus seba a to sa mi na knihe páčilo najviac. Okrem milovníkov skutočných príbehov by si ju mal podľa môjho názoru prečítať každý, kto má problémy so svojimi blízkymi a nevie, akou cestou sa vybrať.

Výborná kniha (Neliss, 28.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Liane Moriarty z témy amnézie s prehľadom vyťažila maximum - pomedzi zmätenú prítomnosť čitateľom pomaly podsúva kúsky minulosti a rôzne úlomky informácii, čím vytvára tajomnú atmosféru a udržiava vysokú hladinu zvedavosti. Postavy vo mne celý čas vyvolávali dojem, že sú to skutoční ľudia. Autorka realisticky zachytila ich rozmanité osobnosti so všetkými nedokonalosťami. Verne vykreslila tiež prostredie a vzťahy. Štýl, ktorým píše, je navyše až neuveriteľne čitateľný. Svojimi pomerne stručnými, no účelnými vetami a dynamickosťou dokáže človeka účinne vtiahnuť do deja. Užívala som si všetky situácie, dohady, zvraty, odhalenia, skvele napísané a nepresladené romantické časti... Všetko zaklincoval záver, v ktorom nás síce Liane nechala tápať tak dlho, ako sa len dalo, no v konečnom dôsledku som z neho mala úžasný pocit. Knihu odporúčam každému, kto vie oceniť výborný realistický príbeh s primeranou dávkou nedorozumení, romantiky a medziľudských vzťahov.

Hrôza. (claudy, 16.6.2014) Odpovedať

Hrozný preklad anglického názvu. :/

preklad (Sarah, 12.11.2014) Odpovedať

Milá čitateľka, názvy kníh sa nezvyknú prekladať od slova do slova, prekladatelia zvyčajne navrhnú vlastný názov - vhodnejší pre danú kultúru, podľa obsahu knihy -, mne osobne sa páči viac slovenský názov. Podľa mňa zahrá na tú správnu strunu. Tri roky som študovala prekladateľstvo, takže viem, o čom hovorím. Voľakedy som sa aj ja na to takto pozerala. :)
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Prosím ťa, povedz, že to nie je pravda,“ požiadala ju Alice. „To o Nickovi.“
„Ach, Alice.“
„Vieš, ja ho ľúbim. Skutočne ho ľúbim. Nesmierne ho ľúbim.“
„Len si ho ľúbila.“
„Nie, aj teraz ho ľúbim. Viem to.“
Elisabeth súcitne tľoskla jazykom a beznádejne zdvihla ruky. „Keď sa ti vráti pamäť...“
„Ale sme takí šťastní!“ skočila jej Alice zúfalo do reči a pokúšala sa Elisabeth presvedčiť. „Ani nemôžeme byť šťastnejší.“ Po lícach jej bezmocne stekali slzy, šteklili ju v ušiach. „Čo sa stalo? Zaľúbil sa do inej? Ide o to?“
Určite nie. To nie je možné. Nick ju ľúbil, to bol nepopierateľný fakt. A fakty berie človek ako hotovú vec. Raz si ho priateľ doberal, že sa podujal ísť s Alice na muzikál (v skutočnosti mal celkom rád muzikály). „Vidím ti medzi očami jasný odtlačok palca,“ poznamenal priateľ a Nick len mykol plecom: „Starec, čo narobím? Mám ju radšej ako kyslík.“
Pravda, vtedy už mal vypitých zopár pív, ale povedal to v krčme medzi chlapmi. Má ju radšej ako kyslík.
Tak čo? Už chlapec nepotrebuje kyslík?
Elisabeth priložila chrbát ruky Alice na čelo, pohladila ju po vlasoch. „Pokiaľ viem, nemá nikoho, a máš pravdu, boli ste spolu šťastní a mali ste úžasný vzťah. Spomínam si na to. Ale veci sa menia... ľudia sa menia... Jednoducho sa to stáva. Taký je život. Skutočnosť, že sa rozvádzate, nemení nič na tom, že ste spolu prežili krásne roky. A prisahám, že keď sa ti vráti pamäť, budeš s tým vyrovnaná.“
„Nie,“ Alice zažmúrila oči, „nebudem. Nechcem sa s tým vyrovnať.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x