bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Reťazec skazy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Reťazec skazy

Do štokholmskej nemocnice privezú po pokuse o samovraždu päťdesiatpäťročného kryptológa Williama Sandberga. O pár hodín ho z nemocničného lôžka unesú neznámi muži, členovia tajnej organizácie. Vedec sa preberie až na zámku kdesi v Európe.
Podľa záhadného spolku je totiž osud ľudstva vpísaný do nášho genetického kódu a William ho má rozlúštiť.
Novinárka Christina odmieta akceptovať zmiznutie svojho exmanžela. Švédska polícia neverí, že ide o viac než len bežný únos osoby. Christina preto rozbehne pátranie na vlastnú päsť. Postupne sa dostáva bližšie k pravde – a zároveň k hrôzostrašnému zisteniu. William tuší, čo má organizácia za lubom, no ukáže sa, že pravda je oveľa hrozivejšia. So svojou spoluzajatkyňou, sumerologičkou Janine, sa horúčkovito usiluje vyriešiť záhadnú správu. Čas však hrá proti nim.
Reťazec skazy je medzinárodne úspešný triler, ktorý sa stal senzáciou už pred svojím vydaním. Kniha sa prekladá do dvadsiatich piatich jazykov a filmové práva už kúpila spoločnosť Warner Bros.

Zo švédskeho originálu Jana Obertová.

Dostupné verzie titulu

Reťazec skazy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Reťazec skazy

Originálny názov: Slutet pa kedjan

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

strasne zly preklad (Natas, 16.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Velmi som sa na knihu tesila...vyborny napad, velky potencial...ale zabil to totalne priserny preklad.Neviem ci ju vobec docitam, ale tak zly preklad som uz davno nevidela.

Komik ktory ma desil (Danka, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nechapem, ako tento svedsky autor moze byt komik. To je o nom totiz pisane na prebale knihy a pre mna absolutne nepochopitelne. Od komika by som cakala zabavu, nieco vtipne, ci? Som strasne rada, ze to mam za sebou. Ze som knihu zmakla za 2 dni. Ono nebolo bohvieco tristvrte casu citit napatie az v prstoch na nohach, cumiet o 1 v noci na hodiny, vraviet si este chvilu a rano vstavat totalne vystavena... Tato kniha ma dostala - a riadne. Zaciatok sa mi zdal hlupy, vela veciam som akosi nechapala, niektore vety som citala aj 3-4x lebo som si myslela ze asi pojde o zly preklad. Viacere vety v zaveroch pasazi totiz akosi nedavali zmysel. No vsetko mi zacalo dochadzat v druhej polovici, zrazu som si casto vravela "ahaaaa". Autor ma vynimocne zaujimavy styl. Este asi ziadna kniha ma nedrzala v napati a nepochopeni ako tato. Opat sa v pribehu objavuje tema DNA, konca sveta, katastrof, konspiracii no vo velmi uveritelnom sposobe. Pripominal mi knihu Gataca od Thillieza, hlavne tym, ze ako dovod toho co sa deje uvadza nas - ludi. Tych, ktori zbytocne chcu vediet az prilis, vrtaju sa v tom, v com netreba, sami svojou zvedavostou vyrabaju to, co ich potom znici. Kniha je skvela, mozno ju niekto zaradi do kolonky scifi no pre mna je to absolutna realita....

Perfektne vymyslený príbeh (blogerka, 2.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
No...dala som to celé za jeden jediný deň a nič neľutujem :D Táto kniha presne uspokojila moju chuť čítať niečo poriadne napínavé a zamotané. Páčil sa mi nápad s kódmi a s DNA a s vírusom a ako to všetko dohromady postupne začalo dávať zmysel aj keď je na začiatku človek úplne mimo. Nemôžem uveriť, že tá kniha mala toľko strán, koľko mala. Prišla mi skôr ako časopis, ktorý prečítate na ceste do práce. Skvelé.

Reťazec skazy (Domčo, 28.9.2014) Odpovedať

Mnohokrát sa stretnete s dlhými knihami, ktoré majú potenciál unudiť vás k smrti svojou zamotanosťou a početným množstvom hluchých miest. Reťazec skazy taký nie je. Síce sa dlhšie rozbieha a autor potreboval istý čas pre vykreslenie celého príbehu, po chvíli prišiel zlom a aj ja som sa stal súčasťou desivého Reťazca skazy, ktorý bol poriadnou jazdou až do poslednej strany. Hoci mám radšej jednoduché čítanie, Frederik Olsson ma nápadom svojej knihy zaujal, takisto ma udržal v strehu a neraz prinútil pri knihe aj ponocovať. :-) Kniha nemusí sadnúť každému, ale mne sa páčila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x