bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Uspávač

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Joona Linna (4.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:480
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Uspávač

V mrazivej štokholmskej noci kráča po železničnom moste mladý muž. Má legionársku chorobu a je silne podchladený. V nemocnici zistia, že Mikael je už sedem rokov vyhlásený za mŕtveho. Pred trinástimi rokmi sa údajne stal jednou z posledných obetí sériového vraha, ktorého zatkol svojský komisár Joona Linna. Jureka Waltera odsúdili a zatvorili na uzavreté oddelenie psychiatrického ústavu. Kde teda žil Mikael celých trinásť rokov?
Nečakané svedectvo a prekvapujúca Mikaelova výpoveď vyvolajú obnovenie uzatvoreného prípadu. Polícia sa dostáva do časovej tiesne, lebo v hre je záchrana ďalšieho ľudského života. Jediná možnosť, ako sa vo vyšetrovaní pohnúť ďalej, je kontakt s beštiálnym Jurekom Walterom. Treba preniknúť do jeho blízkosti a získať si jeho dôveru. V tej chvíli sa však začína hra mačky s myšou – ale kto sa vlastne s kým zahráva? Ožívajú aj nočné mory Joonu Linnu, lebo vrah trpko poznačil nielen osud desiatok ľudí, ale aj jeho.

Uspávač sa pokladá za doteraz najvydarenejšie dielo Larsa Keplera. Prekonal všetky očakávania a splnil najnáročnejšie kritériá kvalitného kriminálneho románu.

Zo švédskeho originálu Sandmannen (Albert Bonniers Förlag, ScandBook AB, Smedjebacken 2012) preložila Mária Bratová.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

 

Dostupné verzie titulu

Uspávač Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Uspávač

Originálny názov: Sandmannen

Objednávací kód NA202081

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Uspávač (Alena, 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha plná napätia, výborne napísaná, bola to prvá kniha od Keplera a teraz už mám všetky. :D

Uspávač (V. Berdáková Pavlík, 11.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj brilantné dielo. Otvorením tejto knihy som vstúpila do sveta, ktorý som len ťažko opúšťala a iba keď som musela. Kniha je pútavá, miestami som mala až zimomriavky z autorovho opisu situácii. Hlavná postava knihy Joona Linna si vás jednoznačne získa svojou vytrvalosťou a odvahou. Ku knihe som sa dostala cez kamarátku a už teraz viem, že sa vo svete fantázie určite znova stretnem s Joonom Linnom. Ak máte radi kvalitné spracovanie kníh o sériových vraždách, napätie a nezabudnuteľné postavy, táto kniha je pre Vás tým pravým. Postupné odhaľovanie tajomstiev, motívov vraha, nekončiaceho utrpenia obetí je v celej knihe chladnokrvne a bez škrupúľ rozpracované, takže napriek tomu, že je kniha hrubá číta sa ľahko a rýchlo.

Oplatilo sa (Matej Tóth, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu kúpila mojej priateľke jej mama a ja som už dlhší čas poškuľoval po Larsovi Keplerovi a jeho knihách. Skúsil som Hypnotizéra, ale ten, ak má pravdu povediac ma až tak nezaujal. možno z toho dôvodu, že som knihu čítal až po pozretí filmu. Ale Uspávač upravil môj trochu sklesnutý názor a čítanie tejto knihy ma priviedlo do úplne inej dimenzie. Každá kapitola ma vtiahla do úžasne opísanej pochmúrnej atmosféry. Skutočne, toto je jedna z kníh, ktorá vás dokáže preniesť do deja, a vy sa zrazu ocitnete priamo na miestach činu, podvedome sa stotožníte s inšpektorom Linnom a prežívate celý prípad. Alexander a Alexandra majú neuveriteľný talent na rozprávanie, zapájajú do kníh, a pri Uspávačovi tomu nebolo inak aj psychológiu a mnoho poznatkov z iných oblastí. Pri niektorých kapitolách ma skutočne mrazilo a v hĺbke seba samého som sa občas zhrozil, že toto všetko môže byť skutočné, pretože dvojica Lars Kepler nemyslia len v rovine fantázie, v rovine neskutočných a vymyslených vecí. Oni príbeh Uspávač podávajú s veľkou dávkou reálnosti. Ďalšou vecou ktorá sa mne osobne na tejto knihe páčila, bolo prirovnanie a opísanie hlavnej zápornej postavy ako mýtického Sandmana, Pána snov s cinkajúcimi porcelánovými prstami. Postava Jureka Waltera, s ktorým sme sa už tak úchytkom v jednej knihe stretli (nepoviem v ktorej, aby som tých, ktorý ešte nezistili ktorá to je, neobral o zážitok a moment prekvapenia), je opísaná štýlom, ktorý vzbudí strach ale aj záujem v mnohých čitateľoch, ktorý majú radi tajomné a nevysvetliteľné veci. Aj keď je Jurek negatívna postava, môže sa stať, že vám v niektorých situáciách bude sympatický, čo je jedna z tých, pre mňa nevysvetliteľných vecí, prečo sa mi v niektorých ohľadoch táto postava páčila. Rovnako aj Jonna Linna je charakter, ktorý je silný a človek aj v riadkoch tejto knihy bude vnímať jeho neprehliadnuteľnú charizmu. Knihu odporúčam prečítať každému, kto má rád kriminálne príbehy s príchuťou ta mystéria. Nie je to síce najľahšie čítanie, pretože skutočne si túto knihu a jej atmosféru vychutnáte vtedy, keď sa sústredíte a zapojíte predstavivosť a schopnosť vizualizovať to čo čítate.

Pieskový muž... (Jolka, 29.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznávam,knihám tohoto žánru prichádzam na chuť až teraz..takpovediac na staré kolená...Uspávača som kúpila synovi k narodeninám,našťastie obidve moje deti radi čítajú,tak ako ja...A kým sa syn vráti zo zahraničia,tak som si povedala,že hádam takúto hrubšiu knihu zvládnem do dvoch týždňov...Ale prešli dva dni a ja som na konci...Úžasná kniha...od začiatku ste v napätí,žiadne zbytočné opisy,zápletky,všetko do seba postupne zapadá a vám nedovolí knihu odložiť..Takže kto váha nad kúpou Uspávača,nech to nerobí,nebude sklamaný...a ja idem dočítať tých pár posledných strán..skvelé...

Lars Kepler (Sisa, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do nového roka som vkročila s Uspávačom. Bravúrny príbeh, plný napätia, ktorý mi nedal spávať a keď som od únavy konečne zavrela oči, tak ma v snoch mátal "Uspávač". Už sa nemôžem dočkať ďalších kníh, ktoré budú čoskoro dostupné. Chcem upozorniť čitateľov, ktorý zvažujú kúpu Keplerových kníh,,, Keplerovci sú ako droga,, keď začnete jednu, chcete ďalšiu,,, a po ich dočítaní Vám nebude už žiaden autor dosť skvelý, žiadna kniha dosť napínavá,,,

top (Zdenka Dorčíková, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha od Kepplera. Najzaujímavejšia. najnapínavejšia.

Najlepšia (Martin Simides, 16.1.2015) Odpovedať

Pre mňa najlepšia Keplerova kniha. Prečítaná za jeden deň. Dobre sa číta a je napínavá. Určite odporúčam.

Super :-) :-) :-) (Eva Klimkova, 8.1.2015) Odpovedať

Jednoznačne jedna z najlepších kníh,aké som čítala v poslednom období :-)Prečítala som ju za 2 dní a pri niektorých pasážach som hádam ani nedychala.Nikdy som neoblubovala knihy podobného žánru,ale títo spisovatelia sú "PÁNI" napínavé od začiatku až do konca.Mám oveľa radšej knihy,kde vraha neuhadnem hneď v začiatkoch.Knihu odporúčam čítať aspoň s 2 kavami v sebe,pretože sa od nej nebudete vedieť odtrhnúť a prebdena noc to istiiiiii :-) :-) :-)

Uspávač (Petra, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Keplerovcov mám prečítané zatiaľ všetko, ale Hypnotizérom, či Paganiniho zmluvou ma moc neohromili, celkom som nepochopila ich porovnávanie so skvelým Stiegom Larssonom. Svedkyňa ohňa sa už na švédske krimi začala celkom podobať a Uspávač tam už bez debaty právom patrí. Pútavo napísaná krimi, od ktorej sa neodtrhnete,a keďže sa číta veľmi ľahko a dobre, je to záležitosť na jednu veľmi sympatickú noc. Postavy charizmatického blondáka Linnu a v závere taktiež šarmantnej agentky v utajení, Sagy, určite nesklamú,námet celoživotnej nikdy nekončiacej nočnej mory nešťastných rodičov,tobôž nie.Plus psychopat, ktorého som si predstavovala na štýl Hannibala Lectera ako bonus..Sympaťák Anders si to pokašlal, čo už..ale potešilo by ma, keby sa Saga objavila aj v ďalších dieloch a ani sfilmovanej verzii by som sa vôbec nebránila

Obeťou sú všetci, ktorí...... (Iveta, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
.....dozviete sa z napínavého príbehu.Hoci má kniha štyristo stránok, číta sa ľahko a mňa prinútila čítať rýchlo zo zvedavosti na koniec prípadu Pieskového muža.

Spánok budete musieť odložiť na neskôr (Jane, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Novinke Keplerovcov som ani tentokrát neodolala a kúpila som si ich najnovšieho Uspávača. Ako čo najvýstižnejšie opísať dojem z knihy? Ak napíšem, že som vďaka tejto napínavej knihe ponocovala a od začiatku čítania až po koniec vôbec netušila, kto je vrah, zrejme Vám viac nebudem musieť písať..:) Pokiaľ je Uspávač Vaša prvá kniha od dvojice Lars Kepler, odporúčam siahnuť po niektorej z predošlých kníh (napr. Svedkyňa ohňa), takto totiž lepšie pochopíte dej knihy (postavu J. Linnu či zatknutého J. Waltera). Knihu hodnotím na výbornú. Vrelo ju odporúčam fanúšikom severskej detektívky.:)

Uspávač (Lucia Liščinská, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu jednoznačne odporúčam, výborné čítanie, neočakávané zvraty, napätie od začiatku až do konca.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mikaelovi začala klipkať hlava. Nasilu otvoril oči, civel do tmy, potom sa trochu presunul a oprel sa dlaňami o chladnú stenu. Obrátil sa k matracu a uvedomil si, že si musí ľahnúť, skôr než stratí vedomie. Vtom sa mu podlomili kolená.
Spadol, udrel sa o tvrdú dlažbu, stiahol ruky pod seba a do blížiaceho sa spánku mu prenikla bolesť z dlaní a ramien.
Sťažka sa prevalil na brucho a pokúšal sa liezť, no nevládal. Zostal ležať lícom na betónovej dlážke. Chcel čosi povedať, ale už nemal hlas.
Oči sa mu zatvorili, hoci sa zo všetkých síl premáhal.
Vo chvíli, keď sa prepadával do spánku, počul, ako do tmavej miestnosti vošiel Uspávač a na svojich tenkých nohách vyliezol po stene až na strop. Tam zastal, vystrel ruky a pokúšal sa ho chytiť porcelánovými končekmi prstov.
Mikaela zahalila čierňava.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x