bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mesto zrkadiel

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:Priechod (3.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mesto zrkadiel

BORIS FARKAŠ číta z knihy MESTO ZRKADIEL:

Justin Cronin vo svojej medzinárodne uznávanej trilógii vytvoril nezabudnuteľný obraz apokalyptického sveta, ktorý sa raz a navždy zmenil po nevydarenom vládnom experimente. Je to dych vyrážajúci príbeh o prežití a sebaobetovaní.
V bestselleri Priechod celý americký kontinent zachváti tajomná „upírska“ infekcia. Nakazení ľudia sa menia na vraždiace monštrá a chaos a zmar postupne ovládajú jedno mesto za druhým. V Dvanástke sa dej vracia do roku nula. Uprostred vyľudneného sveta prežívajú zvyšky tých, ktorým sa nákaza vyhla. A teraz nastáva posledné zúčtovanie. Croninova výpravná trilógia sa v Meste zrkadiel dostáva do svojho úchvatného záverečného finále. Svet, aký sme ho poznali, už neexistuje. Čo vyrastie na jeho mieste? Dvanástka bola zničená, hrozba zanikla a po dvadsiatich rokoch života v mieri ľudia opúšťajú bezpečie obranných múrov posledného mesta Kerrville, aby znovu osídlili celý svetadiel. Odvážne snívajú sen o nádejnej budúcnosti. Lenže ďaleko od nich, v mŕtvej metropole, na nich čaká on: subjekt Nula. Prvý. Timothy Fanning – otec Dvanástky. Prenasleduje ho úzkosť, že v sebe zničil svoju ľudskú podobu, a nenávisť zrodená z vlastnej premeny horí jasným plameňom. Jeho zúrivosť sa zastaví až vtedy, keď zničí Amy – jedinú nádej ľudstva, dievča odnikiaľ, ktoré sa odvážilo proti nemu postaviť. Vybuduje novú armádu a zaútočí. Naposledy sa stretnú v boji svetlo a tma. A Amy a jej priatelia sa konečne dozvedia, aký osud ich čaká.

Preložil Milan Kopecký

Detaily o knihe

Názov: Mesto zrkadiel

Originálny názov: The City of Mirrors

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

sklamanie (Sue, 25.4.2017) Odpovedať

neoslovila ma
Po predchádzajúcich častiach som očakávala dynamický príbeh plný napätia a dych berúcich okamihov, avšak nič z toho som nedostala. Kniha je rozťahaná s príliš mnoho stranami. To je najväčší problém, ani zďaleka nie príbeh, ktorý je naozaj zaujímavý, no ak sa dej niekoľko desiatok strán neposúva ďalej, tak človek prichádza o chuť pokračovať ďalej. Mesto zrkadiel nie je zlá kniha, len by potrebovala skresať strany.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kerrville praskal vo švíkoch. Z Iowy sem doputovalo päťdesiattisíc duší, takže sa populácia za niekoľko rokov vyše zdvojnásobila. Nebolo ľahké prijať toľkých nových obyvateľov a stále nie je. Kerrville vznikol na princípe nulového prírastku obyvateľstva; za každé dieťa nad povolené dve museli rodičia platiť mastnú pokutu. Narýchlo zbudované stanové mestečko prichýlilo prvú vlnu prisťahovalcov, ale s ich rastúcim počtom sa zakrátko zmenilo na žumpu. Zatiaľ čo mnohí Iowčania po živote strávenom na nútených prácach zápasili s tým, ako rozhodovať každý sám za seba – v tejto súvislosti sa zaužívalo slovné spojenie „lenivý ako Domovinčan“ –, iní sa vydali opačným smerom: porušovali večierku, hrnuli sa do Dunkových nevestincov a herní, pili a kradli a bili sa a vo všeobecnosti boli ako odtrhnutí z reťaze. Jediný, kto sa zdal so situáciou ako-tak spokojný, boli obchodníci, lebo si mastili vrecká na čiernom trhu, kde predávali všetko od jedla cez obväzy až po kladivá.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x