bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pokušenie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pokušenie

Žena. Jej vôňa, podoba, tajomstvo lákajú rovnako chlapca, ktorého mätú vlastné inštinkty, ako i zrelého muža s pohasínajúcou energiou. Kým pre dieťa je vzrušenie z obnaženého tela ešte nepochopiteľné, pre muža, ktorý už neočakáva nič ani od seba samého, môže oneskorené vzplanutie znamenať hotovú pohromu.
S hrdinom Holkovho najnovšieho románu sa v prvej časti stretávame ako s päťročným chlapcom citovo pripútaným k matke. Malý Peter chce poslúchať, no neveľmi sa mu to darí a po traumatizujúcom nočnom zážitku ho prenasledujú ešte aj jachtanie a nočné pomočovanie. Jeho detský svet je plný záhad, tajomstiev, pokušenia a objavov.
V druhej časti rozprávania je to už muž na hranici staroby, zunovaný stereotypným životom, znechutený chorobami a dôchodkom. Jedného dňa do jeho života vstúpi mladučké dievča. Netrvá dlho a život šesťdesiatnika prevráti naruby, omámi ho nečakaným záujmom i mladým telom. Manželka Magdaléna sa bráni, ako vie, jej zbrane partnera dráždia a vyháňajú z domu. Peter však uteká najmä sám pred sebou, pretože nech sa rozhodne akokoľvek, ani jedna z možností mu nezaručí to, po čom túži – stratenú mladosť a silu. Alebo naozaj existuje zázračný elixír? Pokušenie je obrovské!
Aj v tejto knihe Petra Holku si čitatelia vychutnajú jeho bravúrny rozprávačský talent, humor, iróniu i sebairóniu. S pokušením prečítať si tento smutnosmiešny, no istým spôsobom i dojímavý príbeh naozaj netreba bojovať.

Detaily o knihe

Názov: Pokušenie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Akcie

Spisovateľ Peter Holka vie, čo ženy milujú

Aj preto krstným mamám svojho nového románu Pokušenie - herečkám Maríne Kráľovičovej a Kristíne Svarinskej - kúpil laky na nechty. Pre staršiu z dám krvavočervený, pre mladšiu ružový. Čo myslíte, čo s nimi nadšené urobili? Domaľovali niektoré časti portrétu ženy na obálke Pokušenia a tým ju poslali k čitateľom. Originálne pokrstenie knihy, čo poviete? viac

Hodnotenie čitateľov

Holka opäť pokúša (Zuzana, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Peter Holka patrí podľa mňa k slovenskej špičke tých NAJ autorov, predtým som ho vôbec nepoznala, avšak dostala som sa k nemu na jednej besede, po ktorej som si prečítala knihu Normálny cvok. Síce je to kniha určená pre tínedžerov, ale môže ju čítať aj dospelý čitateľ. Neskôr som si prečítala román Modrý anjel, ktorý ma tiež veľmi príjemne prekvapil a keď som videla novinku Pokušenie jednoducho som ju musela mať. Holkov štýl písania som si veľmi rýchlo obľúbila. Čitateľovi prezradí do najjemnejších detailov v podstate všetko. Príbeh naberá na intenzite, humore a záver je vždy nečakaný, čo oceňujem, aspoň mám vždy prekvapenie. Myslím si, že Pokušenie je jeden z najlepších slovenských románov, je to pokušenie človeka, ktoré sa skrýva v každom z nás a je len na nás, ako sa mu poddáme. :)

Pokušenie (Daniela, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihách mám najradšej tajomstvo. Tajomstvo medzi autorom a jeho literárnou postavou, medzi tým, čo sa naozaj stalo a tým, čo sa mohlo stať. Pokušenie je milou, hravou, veselou i smutnou prechádzkou životom človeka - muža, od jeho narodenia až po neexistujúcu smrť, lebo kto miluje a je milovaný nezomiera. Rozvedený a znova ženatý muž! Hotová pohroma pre mladé dievča, aj pre druhú manželku. Vie, čo chce, a sám sa tomu čuduje. Čo je pre niekoho láska, preňho je pokušenie. Nuž čítajte a zamyslite sa, ... je to výstraha 

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pustil som do umývadla vodu, aby príjemne šplechotala a zakamuflovala moju aktivitu, zo skrýše pod vaňou som vybral tabletky a ešte chvíľu sa na obidve láskyplne a s nádejou pozeral. Potom som sa sentimentálne rozhodol pre tú vľavo, akože od srdca, zatlačil som zospodu do plastu na tabletku s nápisom Pfizer, belasá pilula v tvare zaobleného kosoštvorca nečakane prudko vystrelila z blistra, opísala elegantný oblúk, cinkla do umývadla a stratila sa v odtoku. Okamžite som zastavil prúd vody, no tabletka už odplávala do sifónu aj so sildenafilom, ktorý mi mal prinavrátiť stratenú silu. Vrhol som sa na kolená a náhlivo odmontovával dno sifónu, bolo plné vlasov a mazľavého marasu. Fuj, rýpal som sa v tom hnuse, no zázračná tabletka zmizla, možno ju už odplavilo do kanála, kde ju zhltne nejaký nadržaný potkan a bude súložiť namiesto mňa aspoň s desiatimi potkaními krásavicami naraz, až sa mu na odpornej hlave budú kolísať holé ušiská a okrem vtáka mu skamenie aj ten dlhý tenký chvost.
Do kúpeľne vošla moja polonahá žena s roztúženým ligotom v očiach a začudovane sa ma opýtala, čo to, preboha, stváram. Nechám ju v izbe samu pozerať taký šteklivý film, až jej z neho zvlhli nohavičky a rozochveli sa stehná, a či práve teraz musím rozoberať a čistiť sifón pod umývadlom, hádam to do rána počká.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x