bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temný úsvit

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:Tom Stilton a Olivia Rönningová (3.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temný úsvit

Olivia Rönningová sa rozhodla vrátiť k detektívnej práci. Služba ju privedie na policajnú stanicu v Höganäse v južnej časti Švédska. Keď mestečkom Arilde otrasie hrozná vražda trojročného dievčatka, Olivia sa zapojí do vyšetrovania.
O niekoľko dní príde o život ďalšie dieťa, sedemročný Aram, a to podobným brutálnym spôsobom. Tentoraz sa to stane vo Värmdö neďaleko Štokholmu. Prípadu sa ujíma skúsená kriminalistka Mette Olsäterová.
Tom Stilton sa opäť venuje svojmu najväčšiemu nedoriešenému prípadu, vražde eskortnej prostitútky Jill, na ktorý nemôže zabudnúť.
Špičková odborníčka Marianne Boglundová v laboratóriu skúma biologické vzorky obetí. Jej výsledky vedú k nečakanému zvratu vo vyšetrovaní.
Pátranie sa dostáva do zákulisia politiky, zachytáva fenomén strachu z prisťahovalcov a nenávisť šíriacu sa internetom, násilie a brutalitu, únik k sektám založeným na podivuhodných náboženských a sexuálnych princípoch. Spočiatku nejasné stopy však vedú aj do minulosti.

Zo švédskeho originálu Svart gryning (Norstedts, Stockholm 2014) preložila Mária Bratová.

Dostupné verzie titulu

Temný úsvit Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Temný úsvit

Originálny názov: Svart Gryning

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Temný úsvit ... skvelé čítanie (Daniela, 12.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Börjlindovcov čítam od začiatku, ako prišla do kníhkupectiev ich prvá kniha Skočný príliv. Každá z ich kníh má svoje plus a mínus, v prvých dvoch som mala pocit, že autori znemožňovali políciu a ich konanie, ale nevadí, čítala som ďalej. Ich príbehy sú vždy veľmi pútavé a zaujímavé, úplne niečo z iného súdka na aké knihy sme zvyknutí. Osobne ma najviac zaujala táto tretia kniha. Rieši problémy dnešnej doby, čo je rasizmus, nenávisť na internete voči prisťahovalcom. Je zaujímavé čítať ako sa dej ďalej vyvíja, Olivia a Tom sú skvelí parťáci, úplne odlišné povahy čo sa mi páči. A postava Mette Olsäterovej ma vždy pobaví.. :) a áno, tretie voľné pokračovanie nesklamalo, kniha napínavá so zápletkami, postavy komplikované, ale čítanie fantastické. :-)))) Kto má rád detektívky doporučujem tieto diely prečítať.

veľmi dobré pokračovanie (Monika, 5.12.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Pozadie detektívky tvorí téma, ktorá v týchto dňoch rezonuje celou spoločnosťou: utečenci, prisťahovalci, náboženstvá, multikulturalizmus. Obete vraždy spája to, že sú farební, a preto sa pozornosť polície začne logicky upierať na extrémistov, ktorí už kujú pikle o vyhladení buriny z povrchu švédskeho. No nejde len o obyčajnú naháňačku hlúpych náckov. Karty zamieša aj tajomná ostrovná komunita, ktorá pripomína náboženskú sektu. Autori síce nemajú čas rozoberať tému rasizmu a jeho šírenia na internete do detailov, no to sa od detektívky ani nedá očakávať. Ak ste čítali predchádzajúce diely série s Oliviou a Tomom Stiltonom, Temný úsvit je jednoducho ďalšie - a stále veľmi dobré - pokračovanie rozohranej partie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pobrala sa preč. Nekráčalo sa jej dobre, s opuchnutou nohou sa krívajúc predierala lesom. Už po niekoľkých minútach bola donútená zastať a oddychovať. Oprela sa o skrútený kmeň pod hrubými konármi a lapala dych. Zrazu prudko, reflexívne otočila hlavu, lebo mala pocit, že tu nie je sama. Akoby po lese chodil ešte ktosi. No videla len stromy a v diaľke tmavý skalný útes. Krívajúc, ale tak rýchlo, ako len vládala, sa pohla ďalej. Ani netušila, kde hľadať cestičku, z tej zišla a stratila ju, keď vyliezla hore. Teraz sa zrejme nachádzala kdesi nad ňou. Viedol ju len inštinkt. Vedela však, že táto oblasť je popretkávaná chodníčkami, takže skôr či neskôr na nejaký musí natrafiť.
Trvalo takmer dvadsať minút, kým konečne vyšla z obkľúčenia stromov a ocitla sa na cestičke. Vyšliapaná zem jej uľahčila chôdzu, dokonca ešte trochu pridala do kroku. Pohľad upierala pred seba. Najprv videla len konáre, čo sa hojdali vo vetre, ale zrazu zazrela bicykel. Stál pri hrubej borovici, presne tam, kde ho nechala. Dokrivkala k nemu a vytlačila ho na cestičku. Už naň takmer nasadla, keď si všimla na zemi kus papiera. Zohla sa poň. Bol to útržok mapy. Vopchala si ho do vrecka bundy, nasadla na bicykel a bez obzretia sa pohla.
Až keď sa blížila k Mölle, uvedomila si, že jej zelená čelenka zmizla.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x