bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vládca vlkov- Prvá kniha trilógie Černokňažník

Vydavateľ: Artis Omnis, s.r.o. (Artis Omnis, s.r.o.)
Séria:Černokňažník (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vládca vlkov- Prvá kniha trilógie Černokňažník

Vládca vlkov - Takmer desať rokov bojoval vo vojnách, ktoré rozvrátili ríšu Avarov na rovinách medzi Dunajom a Tisou. Jazdil s družinami slovanských kniežat, bol žoldnierom Karola Veľkého, slúžil vo vojsku bulharského chána Kruma. Čierny Rogan. Chýrečný lukostrelec, nemilosrdný avarobijca. Každý vojvodca si prial mať ho po svojom boku. On však teraz na vlastnú päsť putuje do temných, duchmi a démonmi obývaných lesov za Hronom. Je na stope Krvavých psov, najukrutnejších avarských hrdlorezov. Vďaka stretnutiu s vedmou Mirenou a vládcom vlkov Černobohom však čoskoro zistí, že jeho osudom nie je iba pomsta za dávno mŕtvych blízkych. Aby zistil, aké sily driemu v jeho vnútri a aké poslanie zdedil po svojich neznámych predkoch, bude sa musieť vydať až do ríše Moreny, bohyne smrti.

Epos, v ktorom na pozadí skutočných historických udalostí ožíva svet slovanských hrdinov, kniežat a čarodejníkov, ale aj mágie, vrtošivých bohov a krvilačných besov. "Černokňažník", ktorým sa Červenák presadil na poli domácej fantasy a za ktorého získal Cenu Akadémie sci-fi, fantasy a hororu v kategórii "Najlepšia česká a slovenská kniha roku", konečne vychádza v slovenčine, navyše v novej, upravenej podobe. Autor o knihe: Čo vôbec dodať? Všetci ho poznáte. V češtine už je dávno vypredaný. Teraz k vám však prichádza v "pôvodnom znení" a o niečo luxusnejšej vnútornej i exteriérovej úprave (mala by hrať s Bohatierom).

Detaily o knihe

Názov: Vládca vlkov- Prvá kniha trilógie Černokňažník

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

perfetne a detailne spracovanie (Lydia Roushdi, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
uz davno som necitala taku dobru rozpravku pre dospelych. drsna, krvava, vtipna, rozpravkova, mytologicka, skratka super...

Vládca vlkov (Daniel Horváth, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som si prečítal hlavne vďaka dobrým ohlasom na rôznych knižných blogoh. K týmto dobrým ohlasom sa pridávam aj, pretože aj keď som ju čítal iba pred nedávnom, patrí medzi jedni moje naj knižky. Postava ktorá ma v tejto knihe zaujala najviac je Miréna prezívaná „osa“. Je to veľmi nebojácna a inteligentná postava ktorá má vždy v zálohe nejakú vtipnú poznámku. Je taktiež kňažná bohyne Chors, vďaka čomu dokáže používať rôzne magické schopnosti. Knižka ma zaujala taktiež tým že autor píše zo slovanského prostredia a že v nej čerpá zo slovanskej mytológie. Donútilo ma to niekoľko dní googlit informácie o slovanskej mytológia. Beriem to ako pozitívum pretože som sa dozvedel niečo viac o našej histórii. Celkovo knižku hodnotím veľmi pozitívne a dúfam že si prečítam aj jej ďalšie pokračovania.

Výborné a jednoduché slovenské fantasy (Maroš Kuchar, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto má rád akčné fantasy určite si príde na svoje. Napínavý príbeh, ktorý sa neustále zauzľuje, veľké boje ktoré sú do detailov opísané, mágia a samozrejme démoni a iné kreatúry. Osobne si myslím že sa oplatí po knihe siahnuť. Určite neoľutujete.

krátka recenzia (Ján Bodzan, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
kniha je to dobrá, plná akcie a ľahkej erotiky a odohráva sa na slovanskom/slovenskom území takže určite sa do nej slovák aj vžije. Avšak poslapší príbeh ktorý je o pomste (ach jaj takých už bolo kopa a treba povedať že lepších) niak zvlášť neosloví. Je to skrátka oddychové čítanie. 7/10

Milujem (Anna Veselková, 28.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si túto trilógiu požičiavala v knižnici (napočudovanie detské oddelenie :D), knihovníčka na mňa trošku čudne pozerala... a už viem prečo. Drsné, krvavé, ale aj napínavé a vzrušujúce knihy o Roganovi si ma získali hneď a budem im verná navždy. Konečne niečo o božstvách a iných bytostiach nadpozemského typu aj z nášho územia... Lebo Veľká Morava a trolovia, víly, morské panny či leprechauni k nám asi nepasujú, všakže? Keď budem veľká, všetky si kúpim :D Odporúčam, určite si prečítajte ;)

Celá trilógia perfektná (Kristína Rusinková, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nešetrím chválou. Celá trilógia je parádna. Keď raz začnete čítať neprestanete kým nieste na poslednej strane :) Dokonca aj nedávno vo vlaku ju mal jeden chlapec pri sebe a keď som mu povedala že je skvelá súhlasil a hneď sa ma pýtal na hlavného hrdinu :) (mal ju rozčítanú ani nie do polovice). Keď ju začal čítať neprestal kým nevystúpil :)

Rogan a Gorja sú nezabudnuteľní (Lucia, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna zo starších Ďurových kníh, konečne vyšla aj v jazyku, v ktorom bola napísaná. Podľa mňa najlepšia časť série Černokňažník :) Skvelý hrdina, ktorého si musíte obľúbiť zasadený do prostredia starých slovanských bohov a besov. Nádherná prechádzka našou históriou cez okuliare fantasy :)
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x