bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska slečny Elliotovej

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska slečny Elliotovej

Anne Elliotová, prostredná dcéra pochabého sira Waltera, ktorého zaujíma výhradne vlastný šľachtický titul, už má plný rozkvet mladosti dávno za sebou. Ako devätnásťročná poslúchla radu priateľky a vzdala sa manželstva s bezvýznamným námorným kapitánom Frederickom Wentworthom. Po ôsmych rokoch, keď sa zaľúbenci znovu stretnú, je všetko inak. Sira Waltera vlastná neschopnosť a márnotratnosť prinútila prenajať rodinné sídlo a presťahovať sa do Bathu, a kapitán Wentworth sa ako bohatý muž so zvučným menom vracia práve do jeho domu. Ozvú sa staré city, keď sa obaja opäť stretnú?

Detaily o knihe

Názov: Láska slečny Elliotovej

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

tradične kvalitné čítanie (Barbora Paulovičová, 15.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Pre mňa osobne asi najslabšia kniha Jane Austenovej, no nemenej kvalitná. Opäť príbeh lásky, no tentokrát ľudí vyzretejších. Po rozchode sa hlavné postavy stretávajú opäť až po ôsmich rokoch. Rozhovory sú uveriteľnejšie, než možno v iných knihách a celková atmosféra a priebeh opätovnej zamilovanosti je akýsi reálnejší. Túto, rovnako ako ostatné knihy J. A., môžem len odporúčať.

Austenová nesklamala (Lucy, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mojich obľúbených autoriek, Jane Austenová opäť nesklamala. Knihu môžem hodnotiť len pozitívne, krásny príbeh lásky ktorý sa naťahuje a kým sa spriaznené duše len obchádzajú a krúžia okolo seba (len aby sa nezrazili) nepustila som knihu z ruky. Za mňa palec hore :)

Klasika (Ivana Hudáková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že miestami tam boli pre mňa trochu nudné pasáže, ale keď som sa cez ne dostala bolo to príjemné čítanie. Je tam krásne opísaný príbeh lásky, ktorá aj napriek ľudskej hlúposti a kastovaniu spoločnosti nevyhasla, naopak ešte po rokoch zosilnela. Určite sa oplatí prečítať :)

ako vždy (Gabriela, 25.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
jane Austen je skvelá autorka romantických príbehov z prostredia zemanov - neoklasickej spoločnosti, ktorá sa snaži svojím spôsobom života vyrovnať tej vyššej,aristokratickej spoločnosti.Krásnym spôsobom opisuje denný život,ktorý kombinuje s témou dominantnou v jej románoch, a to je pozícia ženy v spoločnosti,problémy s vydajom,priateľstvami a samozrejme s ekonomickou stránkou života.Všetko možeme nájsť aj v tomto románe,Ann ako 29 ročná ešte nie je vydatá,čo môže byť aj problém,pretože má dve sestry,a teda dedičom rodinného sídla je najbližší mužský príbuzny,čo Ann s jej láskavou povahou ani nevadí.Ju skôr "trápi" to,že sa po rokoch znova objavil muž,ktorého už raz ľúbila a ako zisťuje ľúbiť neprestala,ale na naliehanie rodinnej priateľky ho v minulosti odmietla,pretože nebol vhodným partnerom. Kapitan Wentworth sa po rokoch príkladej služby na mori vracia ako bohatý muž,ktorý po opätovnom stretnutí s Ann sa snaží zaľúbiť do prvého dievčaťa,len aby sa jej pomstil.Láske sa však rozkázať nedá a samozrejme s bohatým kapitánom ako nádejným ženíchom súhlasí aj Annina rodina.Mám rada tieto úžasné knihy od Austenovej,všetky mám doma a rada sa k nim vraciam a preto by som ju chcela aj odporučiť všetkym čítateľom,ktorí si radi prečítajú dobrú spoločenskú satiru,ktorej hlavnou témou je láska

:-) (Katarína Merašická, 21.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to prvá kniha, ktorú som od autorky prečítala a som rada. Román je o stretnutí zaľúbencov po ôsmych rokoch, ako to celé medzi nimi dopadne si môžete prečítať v tomto peknom historickom románe.

historický román :) (Mária Kuncová, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásný pribeh lásky kt. ulahodil mojej romantickej duši :)))..Hl. hrdinka je vzdelaná a veľmi citlivá.Je zasnúbená s kapitánom, ale ako to chodí rodina s tým nesúhlasi.Tak sa Ann svojej lásky vzdá.Po rokoch sa snúbenci stretnú.A Ann zistí , že jej city su stale rovnake...V tejto knihe je jasný príklad toho že, osud je nevyspitateľný....čítala som to s nedočkavosťou či sa Ann nakoniec dokáže vzoprieť svojej rodine. Ak to chcete vediet tak si knihu určie prečítajte ..neoľutujete :)))
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x