bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Správa vo fľaši

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Správa vo fľaši

Rozvedená osamelá novinárka Theresa Osbornová pri prechádzke na pláži nájde v piesku sklenenú fľašu s papierom vnútri. Neodolá a začíta sa do nádherného vyznania lásky neznámeho pisateľa žene menom Catherine. List na ňu hlboko zapôsobí a zároveň ako skúsená reportérka Chicago Tribune vytuší šancu na senzačný článok pre svoje noviny. Po neúnavnom pátraní zistí, že list napísal Garrett Blake, staviteľ lodí v prímorskom mestečku v Severnej Karolíne, a vyberie sa za ním.
Garrett Blake sa ani po rokoch nevie vyrovnať s náhlou smrťou milovanej ženy. Darmo ho jeho otec i priatelia presviedčajú, že život ide ďalej. Príchod Theresy môže znamenať práve ten nový začiatok, ktorý tak veľmi potrebuje, a rovnako aj Theresa, rozčarovaná a sklamaná zo svojho predchádzajúceho stroskotaného vzťahu. Osud sa však s nimi opäť zahráva... Jeden z najkrajších príbehov o strate, hľadaní a nachádzaní lásky očaril milióny čitateľov aj filmových divákov.
Správa vo fľaši bola prvým sfilmovaným románom Nicholasa Sparksa. Nakrútil ho režisér Luis Mandoki roku 1999 v hlavných úlohách s Kevinom Costnerom, Robin Wrightovou-Pennovou a Paulom Newmanom.

Z anglického originálu Message in a Bottle (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York 1998) preložil Štefan Greňa.

Detaily o knihe

Názov: Správa vo fľaši

Originálny názov: Message in the Bottle

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ako vždy :) (Sofia Orišková, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nicholas Sparks je jeden z mojich najobľúbenejších spisovateľov. Jeho knihy však radšej čítam v angličtine. Túto knihu hodnotím na jednotku. Je to klasická "sparksovka"- plná romantiky, tragédie, sĺz, úsmevov... a hlavne je tam ten moment prekvapenia, ktorý mi pri veľa knihách chýba. I keď romantika nie je môj favorit pri čítaní, na knižku od pána Sparksa si vždy nájdem čas i chuť.:)

skvelá kniha (Lucia Škotnárová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som váhala, či túto knihu kúpiť, no som rada, že som sa nakoniec rozhodla si ju objednať. Podľa mňa je to jedna z najlepších kníh od tohto autora. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Skvelý napínavý príbeh, pútavý štýl písania. Je až neuveriteľné, že ten príbeh písal muž. Určite odporúčam prečítať.

Správa (Mária Chovancová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pútavý príbeh o tom, ako sa možno zaľúbiť na prvé prečítanie. Nicolas Sparks je skvelý rozprávač a ako zvyčajne vtiahne čitateľa do deja a potom je problém sa odtrhnúť od knihy :)

Milujem Sparksa (Eva, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od tohto autora sú krásne, romantické, presne taká je aj táto. Aj keď nie všetko je v nej uveriteľné, ide tam najmä o lásku a vtedy sa môžu diať naozaj neuveriteľné veci. Odporúčam od autora aj Milý John.

Správa vo fľaši (Daniela, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala hneď po prečítaní obsahu a zaumienila som si, že ju musím bezpodmienečne kúpiť- a chytila ma! Zo začiatku som bola neskutočne netrpezlivá, kedy sa to rozbehne- no nie tak, že by ma to nudilo, ale preto, že ma to zaujalo natoľko, že som bola schopná len čítať a čítať a tešiť sa, čo sa stane. Bolo to veľmi príjemné čítanie a moja predstava tých dvoch bola nevyvážená asi ako ich pocity. Ako všetky knihy od tohto spisovateľa je proste neskutočná, človek pri jej čítaní dokáže prežívať neuveriteľné pocity, chvíľu radosti, moment napätia, smútok, lásku a rôzne iné pocity. Po prečítaní mi na chvíľu zostala hrča v hrdle, ale neskôr musí byť každý užasnutý nad fantastickými schopnosťami tohto vynikajúceho spisovateľa. Je to skutočne krásny romantický príbeh, ktorý Vás chytí na srdce, príbeh o živote, láske, o osude, ktorému sa zrejme nedá uniknúť. Veľmi príjemné čítanie, škoda len, že so smutným záverom. Aj taký je život. Dojímavý príbeh, ktorý zostane ešte veľmi dlho v mojich myšlienkach.

Dojímavý príbeh lásky (Lenka Šišmičová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Správa vo fľaši som si požičala z knižnice, pretože som vedela, že Sparks má naozaj krásne knihy. Zároveň som chcela knihu romantickú, no nie príliš presladenú a preláskovanú. Táto kniha splnila všetky moje očakávania, dokonca ich ešte vysoko preskočila. Kniha bola krásna, písaná pútavým spôsobom, nemohla som sa od knihy odtrhnúť, kým som ju celú neprečítala. Osudy dvoch tak rozdielnych ľudí sa pretnú a ony musia uvažovať nad tým, čo sú ochotní obetovať zo svojho súčasného života, aby mohli byť spolu. Ja osobne som na žiadne ideálne riešenie počas čítania neprišla, preto som bola zvedavá, ako to vyrieši Nicholas Sparks. Nechcem prezradiť záver, no bol pre mňa svojim spôsobom krásny a tiež veľmi nečakaný. Kniha ma veľmi dojala, prečítať si ju rozhodne odporúčam. Človek si pri čítaní uvedomí veľa vecí, zamyslí sa nad tým, čo je skutočne dôležité a či by sa on obetoval pre niekoho druhého.

neváhajte (Michaela Mészárosová, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
akurát pozerám že ju dali ako knihu dňa :) ak by som ju už doma nemala určite by som neváhala a kúpila by som ju... je to krásny príbeh... mňa dokázala rozplakať a verím že aj iných... je krásna a slovami sa to nedá opísať... určite si ju prečítajte :)

Život je boj (Simona Šlosiarová, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Správa vo fľaši je kniha ktorá vás pohltí. Mňa osobne zaujal film, preto som si musela hneď kúpiť knihu. Ale kniha a film sa nedajú porovnať. Sparksové knihy sú o láske, bolesti, smútku, utrpenia, ale človeku prinesú určité ponaučenie. Mňa osobne táto kniha prinútila rozmýšľať akú cenu má život a že sa dá bojovať až do konca a hoci sa to môže skončiť tragicky ako táto kniha, boj stál zato. Odporúčam Správu vo fľaši tým ktorý majú radi vášeň, lásku, a nevadí im keď si na konci poplačú. Nádherný príbeh. Koniec koncom Sparks je úžasný spisovateľ, preto je aj môj obľúbený.

Paráda (S.Bazyľáková, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super táto kniha ma chytila za srdce. Páčil sa mi aj príbeh aj spracovanie. Táto kniha mi dala veľa. Patrí ku knihám, ktoré keď začnete čítať nemôžete prestať. Vrelo odporúčam.

správa vo fľaši (Radka Kaľavská, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jeden dokonalý príbeh, ktorý mi nedal spať. Táto kniha mi dala veľmi veľa...začala som pomaly uvažovať o živote, o tom aký je krátky ale krásny. Nikdy som nemala také zvláštne, neopísateľné pocity... Viem, že v mojom živote také chvíle nenastanú, viem, že možno správu vo fľaši nenájdem no kniha mi dala ponaučenie, že to čo môžeš spraviť dnes, neodkladaj na zajtra :) , pretože zajtra môže byť už neskoro. :)

úžasná kniha (Mária Kalincová, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha! neverím, že takýto nádherný príbeh o láske dokázal napísať muž! pri čítaní som prežívala taký zvláštny smutno-veselý pocit, ako keby som sama podobný príbeh zažila... Terese a Garettovi som od začiatku fandila a do poslednej chvíle som verila v šťastný koniec, ale keďže som kedysi dávno videla aj film, marilo sa mi, že ten happy end tam nebol. a pri čítaní posledných stránok som nedokázala zadržať slzy.Nedá mi nenapísať 2 vety zo záverečného Garettovho listu Terese,v ktorom opisuje posledný sen s Catherine, ktoré ma úplne dostali: "Keď to počula, pobavene, no láskavo sa na mňa usmiala - ako kedysi, keď bola nažive. 'Och, Garett', povedala nakoniec, pričom sa nežne dotkla mojej tváre, 'a čo myslíš, kto jej tú fľašu priniesol?'" no, zimomriavky na celom tele... Ak sú všetky romány N. Sparksa takéto, tak odteraz bude mať na mojej poličke čestné miesto! ODPORÚČAM!

príbeh o cene lásky (Katarína Vaceková, 3.11.2012) Odpovedať

Je to citlivý a čistý príbeh, ktorý nám ukazuje, že sa treba vždy chopiť šance, pretože tá sa nemusí opakovať. Najskôr som si myslela, že to bude len "obyčajný tuctový príbeh o láske", no postupne sa mi knižka dostávala pod kožu. Aj som si pri nej poplakala. Hovorí o tom, ako ľahko môžeme prísť o to najdôležitejšie v živote. Musím tu napísať tri krásne vety z knihy, ktoré sa dotkli môjho srdiečka: "Neviem, či sa duše mŕtvych neviditeľne pohybujú po tomto svete, ale ak áno, ja budem prítomnosť tej tvojej cítiť všade pri sebe. Keď začujem oceán, bude to Tvoj šepot, a keď sa budem dívať na oslepujúci západ slnka, tam niekde na oblohe zbadám Tvoju podobu... Zo všetkého najväčšmi Ti však ďakujem za to, že si mi ukázal, že raz príde čas, keď Ťa napokon budem môcť nechať odísť."

Moja najdrahšia Catherine... (Simona Bagová, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
kde si? Ak by niekedy mne niekedy poslal taký list... Therese sa zapáčil tiež. Je to matka, ktorá sa sama musí pasovať s problémami výchovy takmer pubertálneho syna, má obavy o jeho aj svoju budúcnosť a ťažko sa vyrovnáva s tým, že ju jej manžel podviedol. Pritom je to stále veľmi atraktívna a sebavedomá žena, novinárka, ktorá toho v živoe dokázala veľmi veľa. Nachádza list a zaujíma ju, ktorá dokázal tak vrelé city a slová položiť na papier, slovo za slovom... Prichádzajú jej ďalšie dva listy a spoločne s kamarátkou vypátra, kde sa odosielateľ nachádza a ich stretnutie je nečakane krásne... Theresa sa posutpne začína učiť, čo to znamená veriť a milovať celým srdcom. Jedna z najviac romantických kníh, aké sa mi kedy dostali pod ruku a mala som možnosť ich prečítať. Ďakujem Bux.sk, že sa mi ju podarilo vyhrať, pretože spoločne s ňou som zažila mnoho krásych a romantických chvíľ a nemala som rpoblém si aj poplakať... :)

nadherna kniha (fikarova, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Teresa skusena novinarka Boston Times a osamela matka 11 rocneho syna pri prechadzke po plazi v zatoke Cape Cod najde flasu s listom pre Catherine. List je tak nadherne napisany ze chce poznat muza co ho napisal... Dalsie listy su tak nadherne napisane ze knihu si treba precitat hlavne koli nim je vnich vsetko laska oddanost hlboka osamelost smutok az zufalsto. ako sa zo stratou milovanej osoby vyrovnat? Garrett Blake je instruktorom potapania v malom primorskom mestecku Wilmington v state Severna Karolina je to nezavisly muz, ktory miluje plachtenie.nuz ako sa bude vyvijat vztah medzi Garretom a Theresou? Nuz to uz necham na vas mile citatelky citatelia..... Iste je ze je to kniha plna lasky a nehy....

krásne (S. Adamčíková, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tešila som sa na túto knihu ,lebo milujem film ,ktorý je podľa knihy natočený.Dnes som ju dočítala. Nakoľko patrím do skupiny vášnivých čitateľov, ktorý dajú prednosť knihe pred telkou ,chcela som mať Správu vo fľaši aj v knižnici. Kniha predčila moje očakávania, myslela som si, že keď príbeh poznám naspamäť nedokáže ma už tak zaujať aby som ho prežila ako po prvý krát.Ale pútavý štýl písania plný citov, lásky, trápenia, smútku a nežnosti, ktoré boli tak dokonale vykreslené , že boli takmer "hmotné" opäť vtiahol do deja a nedovolil pustiť knihu z ruky.Naopak, u mňa bolo to, že som videla film veľkým plus, rada som si Costnera dosadila do hlavnej úlohy aj v mojej mysli.O príbehu písať nebudem, poznajú ho snáď všetci. Páči sa mi dej aj zápletky... Aj keď prvoplánovo nie som fanúšik romantiky, mám rada Sparksa,lebo jeho príbehom o láske dokážem uveriť, vie ma tak zaujať, že si obľúbim hlavnýh hrdinov a veľmi im fandím,a by to dobre skončilo,tak ako prvá romantická kniha má skončiť....skvelá kniha, určite skončí na " polici srdcoviek".
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vzdychol si a otočil sa k nej. Theresa sa naňho uprene dívala a čakala. Prehovoril mäkkým, nežným hlasom.
„Bola pre mňa všetkým, po čom som kedy túžil. Nádherná, očarujúca a vtipná, mala zmysel pre humor a vo všetkom, čo som robil, ma podporovala. Poznal som ju celý život – chodili sme spolu do školy. Rok po mojej promócii na Severokarolínskej univerzite sme sa zobrali. Boli sme svoji šesť najšťastnejších rokov v celom mojom živote. Odkedy jej niet...“ Zmĺkol, akoby mu došli slová. „Neviem, čo si mám bez nej počať.“
To, ako o Catherine hovoril, preciťovala Theresa aj zaňho bolestnejšie, ako si vedela predstaviť. Nebolo to len pre jeho hlas, ale aj pre výraz, aký sa mu zračil na tvári, ešte skôr než ju začal opisovať – akoby ho na duši kvárila rozorvanosť krásnych spomienok a zároveň bolesť zo spomínania. Aj napriek tomu, že tie listy boli dojemné, na toto nebola pripravená. Načo som s tým začínala, vyčítala si v duchu. Veď som vedela, čo k nej cíti. Nemala som ho nútiť rozprávať o nej.
A prečo nie, náhle jej našepkával iný vnútorný hlas. Musela si sa predsa na vlastné oči presvedčiť, ako zareaguje, zistiť, či už ho to prebolelo a nastal čas, aby to nechal za sebou a vyrovnal sa s minulosťou.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x