bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kráľ odškodného, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kráľ odškodného, 2. vydanie

Clay Carter má tridsaťjeden rokov a už päť rokov pracuje ako verejný obhajca nemajetných klientov na washingtonskom najvyššom súde. Ako väčšina jeho kolegov aj on sníva o lepšej práci v skutočnej firme. Súd mu pridelí klienta, ktorý z ničoho nič na ulici zavraždí mladého človeka. Clay predpokladá, že ide o jednu z ďalších nezmyslených vrážd, ktoré sa vo Washingtone stávajú každý týždeň. Ako sa však dostáva hlbšie do minulosti svojho klienta, naráža na hrozivé sprisahanie. Nečakane sa ocitne uprostred komplikovaného prípadu proti jednej z najväčších farmaceutických firiem na svete, čo úplne zmení jeho život a takmer okamžite z neho spraví nového kráľa odškodného.

Z anglického originálu The King of Torts (Doubleday, a division of Random House, Inc., New York 2003) preložila Alena Redlingerová.

Detaily o knihe

Názov: Kráľ odškodného, 2. vydanie

Originálny názov: The King of Torts

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

nesklamal (Jozef Pistovič, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Grisham nikdy nesklame,alebo aspon dufam. Tato kniha je perfektna ako jeho vsetky. Skvely dej z pravnickeho prostredia,drží vás stale v napätí a knihu prečítate velmi rýchlo.....

právnický bonbónik (Martina Putoráková, 14.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
John Grisham je pre mňa kráľom v písaní právnických detektívok. Každá jedna jeho kniha sa venuje nejakému komplikovanému prípadu, a inak tomu nie je ani v kráľovi odškodného. Príbeh Vás zaujme od začiatku do konca. Doslova som hltala stranu po strane, a aj preto je toto môj obľúbený autor. Vrelo od neho odporúčam okrem tejto knihy aj Nevinný, Kedy zabiť a Bratstvo.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Adelfa Pumphreyová sedela za pultom hneď pri vchode do suterénu, oči upreté na rad monitorov. Bola to mohutná žena v pritesnej kaki uniforme; za opaskom mala pištoľ a na tvári výraz absolútneho nezáujmu. Najmenej sto ráz v živote videla prichádzať policajtov. Oznámili jej smutnú správu a potom vyhľadali jej šéfa.
V meste, kde bolo zabíjanie na dennom poriadku, ľuďom zhrubla koža a srdce stvrdlo na kameň a každá matka poznala iné ženy, ktoré stratili svoje deti. Každou stratou sa smrť približovala a každá matka vedela, že hociktorý deň môže byť posledný. Matky videli, že ich menej šťastné sestry tú hrôzu prežili. Adelfa Pumphreyová sedela za stolom s hlavou v dlaniach a myslela na svojho syna, na telo bez života, čo práve teraz leží kdesi na ulici a obzerajú si ho úplne cudzí ľudia.
Prisahala pomstu tomu, kto ho zabil.
Prekliala jeho otca za to, že opustil svoje dieťa.
A vedela, že ona prežije. Nejako prežije.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x