bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sittafordská záhada

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sittafordská záhada

Je mrazivý večer, všade záveje snehu, krajina pripomína anglické vianočné pohľadnice. V odľahlej dedinke uprostred Dartmooru si šesť ľudí kráti čas vyvolávaním duchov. Spočiatku nevinná zábavka nadobudne strašidelný ráz, keď prítomní rozlúštia odkaz zo záhrobia, oznamujúci vraždu priateľa. Len čo sa ukáže, že duchovia neklamali, polícia zatkne jediného podozrivého, ktorý navonok prichádza do úvahy. Smoliarovi Jimovi môže pomôcť už iba jeden človek - jeho energická snúbenica Emily, ktorá zapojí všetok svoj pôvab aj um do pátrania na vlastnú päsť. Šance nájsť vraha sa zvyšujú, keď do roboty zapriahne aj nádejného novinára Charlesa Enderbyho, muža, na ktorého sa pekné dievča vždy môže spoľahnúť. Treba len prebrať niekoľko možností - veď vrahom môže byť rovnako hociktorý obyvateľ Sittafordu takisto ako nebezpečný väzeň, ktorý ušiel nedávno z Princetonu.

Detaily o knihe

Názov: Sittafordská záhada

Originálny názov: The Sittaford Mystery

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné čítanie (Lenka Kozempelová, 13.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Sittafordská záhada je výborná kniha v porovnaní s mnohými inými detektívkami, avšak v porovnaní s ostatnými knihami Agathy Christie z môjho pohľadu skôr priemerná. Nevystupuje tu žiadny zo známych detektívov, čo však nemusí byť vždy na škodu, dej je potom menej „predvídateľný“. Samozrejme, ani pri slečne Marplovej alebo Poirotovi nikdy vopred neviem, kto je vrah, ale keďže ich už oboch dobre poznám - sú tam určité vzorce správania. Tu vedie vyšetrovanie inšpektor Narracott a keď sa mu podarí zozbierať dôkazy a obviní Jima, ku ktorému vedú všetky nitky, vstupuje na scénu snúbenica podozrivého Emily. Začne viesť svoje vlastné vyšetrovanie, ale nijako nezasahuje do toho inšpektorovho. Vlastne postupuje á la slečna Marplová, všade sa pozve na návštevu a vypytuje sa. Možno aj pre túto podobnosť vo filmovom spracovaní Emily nahradila práve slečna Marplová a aj mnoho iných, dôležitých vecí bolo zmenených. Ak ste teda videli film, odporúčam prečítať aj knihu. I keď som ju zhodnotila ako priemernú, určite som sa nenudila a rozuzlenie ma (už tradične) prekvapilo, len mi niektoré fakty pripadali dosť nepravdepodobné, predovšetkým v závere knihy a tiež by som z psychologického hľadiska nepredpokladala, že vraždu spáchal ten, kto ju spáchal. Prečítajte a posúďte sami :-)

Agatha (Mária Kuncová, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začalo sa to strašidelne - vyvolávanie duchov zrazu odkaz zo záhrobia - vražda priateľa...čo sa aj stane ...Snubenica emily začne pátrať za pomoci novinára...Dej ma spád a nenudí vás...ma nečakané rozuzlenie..Určite budete prekvapený ako to dopadne :) Ja som bola určie

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x