bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zimní duchovia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zimní duchovia

„Tým, ktorých tu zanechali...“

Prvá svetová vojna okradla celú jednu generáciu o priateľov, milencov a zlatú mladosť. Freddiemu Watsonovi vzala milovaného brata a dočasne aj pokoj mysle. Bolestná strata a strach o vlastné duševné zdravie ho stále prenasledujú, preto hľadá východisko z neľahkej situácie.
V zime 1928 Freddie cestuje po južnom Francúzsku. Aj táto krajina bola v dejinách svedkom mnohých krviprelievaní. V silnej búrke jeho auto zíde z cesty. Otrasený blúdi lesom a útočisko nájde v zapadnutej horskej dedine. Tu stretne Fabrissu, krásnu mladú ženu, ktorá tiež smúti za stratenou generáciou.
V priebehu jedinej dlhej noci si Fabrissa a Freddie vzájomne vyrozprávajú svoje príbehy. A na úsvite Freddie zistí, že drží v rukách kľúč k záhade, ktorá mu zlomila srdce.

Striedavo napínavý, ľudsky dojímavý i strašidelný príbeh románu Zimní duchovia je o životoch, ktoré kruto zasiahla vojna, zmenila odvaha a zachránila láska.

Preklad Dana Brenčičová

Detaily o knihe

Názov: Zimní duchovia

Originálny názov: The Winter Ghosts

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Podpriemer (Monika, 1.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som čítala prednedávnom a trošku ma sklamala. Dej bol predvídateľný, takže ma záver knihy neprekvapil a ani neuspokojil. Knihu odporúčam, pokiaľ máte chuť na oddychovku - odreagujete sa pri nej, ale väčší zážitok z čítania nečakajte.

mrazivé a čarovné (Michaela Ducsová, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma najskôr zaujala svojim obalom. Je krásny, vydavateľstvo veľmi pekne skombinovalo farby a lesk. To všetko krásne sedí na obsah knihy. Zo začiatku sa mi čítala trošku ťažšie, lebo rozprávačom je muž a ja väčšinou čítam knihy, kde je rozprávačkou žena, ale časom som si zvykla. Príbeh, ktorý Kate Moss vymyslela by si zaslúžil prívlastok čarovný. Hlavná postava Freddie sa nevie zmieriť zo smrťou brata, ktorý zomrel v 1. sv. vojne. Niekedy ľuďom pomôže ak na čas niekam odídu a sú iba sami so sebou. Freddie si vyberie odľahlý francúzsky kraj a navyše v zime. Zima je dosť symbolická, lebo akoby ešte viac umocňovala jeho smútok, zima zvykne byť symbolom konca, odumierania... a to v podstate umocňuje celú Freddieho bezútešnú situáciu. A robí príbeh mrazivejším:) Freddie však určite nečaká, že namiesto toho aby sa neustále zaoberal tým, čo sa stalo, prečo sa to stalo... sa do jeho života primotá žena... Fabrissa. Žena duch. Títo dvaja si navzájom veľmi pomôžu vyrozprávaním svojim príbehov. Obaja si prežili veľké tragédie. Veľmi sa mi páčila časť v ktorej sa Freddie odrazu prepadol do minulosti a odrazu zistila ja iné pozadie Fabrissinho problému. Pri čítaní o tom ako našiel jaskyňu a v nej kostry, som takmer nedýchala... nečakala som takéto rozuzlenie. Táto kniha je jednou z tých, ktoré som si kúpila, prečítala, založila do knihonvíčky, niekoľkokrát sa k nej určite vrátim - ale určite ju nikdy nedám z ruky:) Pre istotu, aby si ju náhodou niekto nechcel nechať.

Skvelá knižka (Soňa, 22.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásna knižka o hľadaní cesty, ako sa vyrovnať s absurdnom stratou. Ako nám aj autorka naznačuje je dôležité vyrovnať sa s minulosťou. Len veľkým bonusom je, priblíženie kúska zo svetovej hstórie, ktorú nemusí každý poznať. :)

Príjemné čítanie na večer (Jozef Vítek, 26.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Komentuje dcéra: Bola to prvá kniha, ktorú som od nej prečítala. Je to jedna z tých kníh, ktoré vo vás vedia zanechať niečo zaujímavé, na čo si občas spomeniete. Odporúčam tým, ktorí majú radi tajomno spojené nielen s duchmi.

Výborný relax (Monika Drgová, 30.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná kniha, tajomná, úprimná, s niektorými hlbokými myšlienkami. Kate Mossová opäť nesklamala. Páči sa mi ako vie pre svoje príbehy skĺbiť krásu južného Francúzska s jeho tajomnou históriou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V okamihu ma ovial pach dávno nerušeného vzduchu, zatuchnutého a netrpezlivého po dlhom väznení.
Po niekoľkých krokoch sa tunel stáčal mierne doľava a hneď potom viedol do pozoruhodnej, ako katedrála vysokánskej jaskyne. V úžase nad jej rozmermi som svietil baterkou najprv na steny, potom hore nad hlavu. Lúč sa strácal v tme.
„Mesto v horách,“ zašepkal som.
Chvíľu ma oblieval pocit pokoja, úžasná tíšina, príznačná pre také starobylé miesto. Ich útočisko, ako to nazvala. Útočisko, ktoré sa stalo hrobom.
Spomedzi pier sa mi vydral dlhý vzdych úľavy. Nevidel som tu nič nezvyčajné. Až do chvíle, keď som si uvedomil, ako hrozne sa začínam báť toho, čo by som mohol nájsť.
Fabrissa tu určite nebola. Trvalo mi pomerne dlho, kým som sa prebúral cez prekážku, a bolo veľmi nepravdepodobné, že dnu sa dá dostať aj inou cestou.
„Kde teda si?“ zašepkal som do ticha, konečne pripravený čeliť tomu, čo mi zdravý rozum hovoril celý čas. Pokrútil som hlavou. Bol som si istý, že ju tu nájdem. A naozaj, akosi som cítil jej prítomnosť, veril som, že je tam so mnou. Niekde nablízku.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x