bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neprirodzené úmrtia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:424
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neprirodzené úmrtia

Mŕtvi neklamú. A vďaka mne môžu prehovoriť.

Popredný súdny lekár doktor Richard Shepherd vykonal vyše dvadsaťtritisíc pitiev. Právom by si mohol hovoriť detektív, musí totiž odkrývať záhady náhlych a nevysvetlených úmrtí a klásť si otázku: Ako tento človek zomrel?

Pri pátraní po pravde natrafil na sériových vrahov, prírodné katastrofy, „dokonalé zločiny“ a bizarné nehody. Vďaka objaveným dôkazom posadil vrahov za mreže, oslobodil nevinných a postavil na hlavu zdanlivo jasné prípady. Za toto všetko však zaplatil obrovskú osobnú cenu.

V knihe Neprirodzené úmrtia rozpráva nielen o mŕtvolách a prípadoch, ktoré ho prenasledovali najväčšmi, ale aj o tom, ako sa vedie život nasiaknutý smrťou.

Z anglického originálu Unnatural Causes (Michael Joseph, an imprint of Penguin Books, London 2018) preložil Róbert Hrebíček.

Detaily o knihe

Názov: Neprirodzené úmrtia

Originálny názov: Unnatural Causes

Objednávací kód NA205620

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pitevný protokol nebol najdlhší ani najpodrobnejší, aký som kedy napísal. Domnievam sa však, že som mu venoval polovicu noci. Len čo mladíka formálne identifikovali, mohol som používať jeho meno. No popri tejto istote som trpel nedostatkom sebadôvery v súvislosti s každým faktom, ako aj so svojimi závermi. Domýšľal som si priveľa? Do akej miery som si bol istý tým, že poranenia tváre nevznikli pri páde na cestu? Mal by som poskytnúť možné vysvetlenia, prečo sa nôž v hrudníkovej dutine pohol? Pôsobil som dostatočne sebavedome? Nechcel som, aby po tom, čo policajti posadia na lavicu obžalovaných nejakého muža, jeho obhajca spustil: „Povedzte mi, doktor Shepherd, koľko pitiev ľudí, ktorých niekto bodol, ste pred týmto prípadom vykonali úplne sám. Čože? Nijakú?“ Hoci moja kariéra sa ešte len začala, už som chápal, že výpovede na súdnom konaní môžu predstavovať chôdzu po mínovom poli. Jedna vec bola napísať pitevný protokol v kancelárii, druhá predniesť ho ako súdny znalec pod paľbou kritiky pred súdom. Od kolegov som si vypočul veľa príbehov zo súdnej siene a na svoje prvé vystúpenie na lavici svedkov na Korunnom súde som sa tešil. Zároveň som sa ho však aj desil.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x